Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

ΤΑ 10 ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ

Οι αναγνώστες του Rolling Stone ξαναψήφισαν (κάνουν και τίποτ' άλλο;) και η λίστα με τα κλασικά dance έχει πολύ από MJ και Madonna. Ευτυχώς έχει και Chubby Checker.
Πηγαίνοντας κόντρα στο upbeat του καλοκαιριού, παρουσιάσαμε λίγες μέρες πριν, μια χορταστική λίστα με τα τραγούδια που μας έχουν κάνει να κλάψουμε. Κλάψαμε, ο καθένας θυμήθηκε τα δικά του, ήρθαμε πιο κοντά. Αρκεί.
Αν ετοιμάζεσαι για πάρτι στην ταράτσα, αν μόλις ξεκίνησαν οι καλοκαιρινές σου διακοπές, αν σου μένουν αρκετές ακόμη εβδομάδες στο γραφείο ή αν, τέλος πάντων, έψαχνες μια καλή playlist για να χορέψουμε-και-λίγο-βρε-αδερφέ-μπας-και-ξεχάσουμε-λίγο-τον-καύσωνα, η λίστα των αναγωστών του Rolling Stone είναι σίγουρα μια καλή αρχή.
Στη λίστα που ακολουθεί τα μισά τραγούδια είναι της Madonna και του Michael Jackson. Δίκαιο; Ελέγχεται. Αναμενόμενο; Για θυμήσου ποιοι τα ψήφισαν...
10. Chubby Checker - "The Twist"
 
Γραμμένο το 1959 από τον Hank Ballard και διασκευασμένο το '60 ως mega hit από τον Chubby Checker, αποτελεί ουσιαστικά το prequel του εξίσου δημοφιλούς "Let's Twist Again" του 1961.
Το "The Twist" ήταν η απαρχή μια διετίας που το twist χορευτικό κύμα έπαιρνε ό,τι έβρισκε στο διάβα του στις Η.Π.Α. και με ελαφρά καθυστέρηση και στον υπόλοιπο κόσμο.
9. Deee-Lite - "Groove Is In The Heart"
 
Μια θέση στην ιστορία της dance μουσικής με το καλημέρα για το κουαρτέτο από τη Νέα Υόρκη. Το "Groove Is In The Heart" ήταν το ντεμπούτο single των Deee-Lite αι γκρουβάρει ακόμη τα πλήθη σαν να μην πέρασαν και πολλές μέρες από την κυκλοφορία του 22 χρόνια πριν.
Οι Deee-Lite δεν έγραψαν τίποτα το ίδιο καλό με το συγκεκριμένο τραγούδι. Για την ακρίβεια, δεν έγραψαν τίποτα άλλο άξιο αναφοράς γενικότερα.
8. The Isley Brothers - "Twist and Shout"
Με όλο το σεβασμό στους Isley Brothers και τους αναγνώστες του Rolling Stone, παραθέτουμε την επιλογή της στη θέση 8, αλλά εμείς θα συνεχίσουμε να ακούμε και να κουνιόμαστε με τη γνώμη των Beatles για το τραγούδι.
7. Madonna - "Into The Groove"
Βαθιά Madonna στο νούμερο 7. Από την επανακυκλοφορία του "Like A Virgin" το 1985, το "Into The Groove" είναι λίγο πολύ ένα τραγούδι που σιχαίνεται η Madonna, όπως έχει δηλώσει άλλωστε στο Rolling Stone το 2009. "Νιώθω καθυστερημένη κάθε φορά που το τραγουδάω. Αλλά φαίνεται πως αρέσει σε όλους".
6. Michael Jackson - "Don't Stop 'Til You Get Enough"
Το πρώτο single από το άλμπουμ "Off The Wall" του 1979 που εκτόξευσε τον προ εγχείρησης MJ, με την υπογραφή του Quincy Jones ("Thriller") στην παραγωγή. Δεν πρέπει να υπάρχει ντίσκο στον κόσμο που να μην το έχει παίξει σε heavy rotation.
5. Michael Jackson - "Thriller"
Και ο Michael Jackson γίνεται ένας από τους μεγαλύτερους σταρ στον κόσμο. Με μια μίνι ταινία διάρκειας 14 λεπτών που σκηνοθέτησε ο John Landis και κόστισε μισό εκατομμύριο δολάρια πίσω στις αρχές των 80s, το "Thriller" όρισε με τόσους πολλούς και διαφορετικούς τρόπους τη μουσική βιομηχανία. Από χορό, άλλο τίποτα βέβαια.
4. Kool and the Gang - "Celebration"
Πόσες, μα ΠΟΣΕΣ (χαζο)αμερικάνικες κωμωδίες σαββατοκυριακάτικου μεσημεριού δεν έχουν ξεκινήσει με την εισαγωγή του "Celebration"; Και επίσης, σε πόσα, μα ΠΟΣΑ πάρτι δεν έσπασε ο πάγος με αυτή τη safe και δοκιμασμένη επιλογή; Ναι, άπειρα.
3. Michael Jackson - "Billie Jean"
Το πρώτο moonwalk της ιστορίας τον Μάρτιο του 1983 στο φεστιβάλ για τα 25α γενέθλια της Motown Records. Τι και γιατί να γράψεις μετά από αυτό;
2. Madonna - "Vogue"
Επηρεασμένη από ένα νέο είδος χορού που εμφανίστηκε στις Η.Π.Α. στα τέλη των 80s, το vogueing, η Madonna έγραψε το Vogue με τη βοήθεια του Shep Pettibone και είδε το βίντεο κλιπ να σκαρφαλώνει στη 2η θέση της λίστας του MTV το 1999 με τα 100 καλύτερα της ιστορίας.
1. Bee Gees - "Stayin' Alive"



Τι; Ακόμα δεν σηκώθηκες απ' το γραφείο; Σήκω έστω σε ένδειξη σεβασμού για το έργο των Bee Gees. Χαίρε, Robin Gibb, όπου και να βρίσκεσαι.
Thank you, Rolling Stoners!
cosmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...