Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

ΜΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΣΤΟΝ ΠΟΡΦΥΡΑ

Όπως έχουμε καθιερώσει τα τελευταία χρόνια ο σύλλογος μας δε μετέχει στα διάφορα τουρνουά μίνι βόλεϊ που διοργανώνονται είτε από την ΕΣΠΕΔΑ, είτε μεμονωμένα από διάφορους συλλόγους για το λόγο ότι αποτελούν μια τεράστια χρονική ταλαιπωρία για όλους μας και κύρια για τις μικρές αθλήτριες, οι οποίες αναγκάζονται επί πολλές ώρες να παραμένουν σε ένα γήπεδο, με μικρή συμμετοχή γιατί θα αγωνιστούν σε 2-3 το πολύ αγώνες.
Αντίθετα έχουμε καθιερώσει τις διάφορες φιλικές αναμετρήσεις στις οποίες καλούμε άλλους συλλόγους (1-2 κάθε φορά), με τους οποίους συναντιόμαστε επί 4 περίπου ώρες και με τον τρόπο αυτό τα παιδιά ευχαριστιούνται περισσότερο γιατί αγωνίζονται σε 6-8 αγώνες το καθένα.
Με τη λογική αυτή λοιπόν για σήμερα δεχτήκαμε πρόσκληση από τον Πορφύρα για να συμμετάσχουμε στο τουρνουά μίνι βόλεϊ που διοργάνωσε με τη συμμετοχή άλλων δύο ομάδων. Τη δεχτήκαμε ευχάριστα και από τη στιγμή που το γήπεδο μας ήταν κατειλημμένο για τη διεξαγωγή του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Τραμπολίνο, ήταν μια ευκαιρία να μη μείνουν τα παιδιά χωρίς αγωνιστική δράση.
Όμως, λογαριάσαμε χωρίς τον ξενοδόχο! Τα παιδιά ειδοποιήθηκαν την Τετάρτη για το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου και τότε μας ενημέρωσαν ότι κάποια κορίτσια θα έλειπαν λόγω σχολικής εκδρομής. Τέλος πάντων, δεν υπήρχε πρόβλημα, άλλωστε τα υπόλοιπα 30 παιδιά, δε μας ενημέρωσαν για κάποιο πρόβλημα.
Φανταστείτε την έκπληξη μας, όταν στις 09:00 αντιμετωπίσαμε προπονητές και έφοροι το φαινόμενο στο κλειστό ''Π. Σαλπέας'', να βρίσκονται μόνο 4 κορίτσια, όταν  οι διοργανωτές μας περίμεναν - όπως είχαμε ειδοποιήσει - με 5-7 ομάδες. Ντροπή, είναι το λιγότερο.
Ίσως είχαμε καλομάθει όλοι μας, όταν δίναμε ραντεβού στο γήπεδο μας για τις εκτός έδρας αναμετρήσεις, ενώ τώρα το ραντεβού ήταν κατ΄ ευθείαν στο ΄΄Π. Σαλπέας'', ίσως κάποιες παρασύρθηκαν από το φιλικό της αναμέτρησης, ίσως...ίσως...ίσως...
Πάντως, ό,τι κι αν ισχύει, η ευθύνη - και όχι συνευθύνη, όπως είναι της μόδας τώρα - ανήκει αποκλειστικά στη διοίκηση και την αναλαμβάνουμε ολόκληρη με τη ρήση ότι αυτή ήταν η τελευταία φορά που παρουσιάστηκε αυτή η εικόνα από την ομάδα μας και επίσης να εκφράσουμε μία συγγνώμη στον Πορφύρα, ο οποίος είχε την ευγένεια να μας καλέσει και μεις δεν ανταποκριθήκαμε παρουσιάζοντας μια ευτελή εικόνα.
Όσον αφορά το τουρνουά μίνι βόλεϊ, στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία και υπήρξε μία συνολική εικόνα άξια πολλών συγχαρητηρίων, γιατί φαινόταν καθαρά η αγάπη, το μεράκι, η αφοσίωση και η διάθεση για προσφορά στον αθλητισμό του κ. Μανώλη ΚΕΛΕΚΟΥ και των συνεργατών του. Όσον αφορά τον κ. Δελαγραμμάτικα, απολάμβανε ανέμελος τη φραπεδούμπα του στις εξέδρες του γυμναστηρίου. Και αυτό αποτελεί άλλη μια δικαίωση τους, γιατί κατάφεραν κι έβαλαν στο ''παιχνίδι'' κι άλλους.
Μετά τη λήξη του τουρνουά, επακολούθησε όπως ήταν προγραμματισμένο φιλική αναμέτρηση παγκορασίδων μεταξύ Πορφύρα - Δραπετσώνας, στην οποία ανταποκριθήκαμε και πάλι μερικώς με πολλές αδικαιολόγητες απουσίες αθλητριών μας. Το τελικό σκορ 3-1 υπέρ της Δραπετσώνας έχει μικρή σημασία. Το θέμα είναι τα παιδιά να βρίσκονται στον αθλητισμό, να ευχαριστιούνται ότι κάνουν, αλλά να υπάρχει και σεβασμός στην ομάδα, η οποία αποτελείται από ανθρώπους οι οποίοι μέσα στα γενικότερα προβλήματα προσπαθούν να προσφέρουν σ΄ αυτήν ότι καλύτερο υπάρχει.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...