Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

ΟΛΛΑΝΔΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 3-0 ΓΙΑ ΤΟ EUROPEAN LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Αποστολή ΠΣΑΤ στο Τελ Αβίβ Ευθύμης Χούτας

Στην ανωτερότητα της Ολλανδίας υποκλίθηκε η Εθνική μας ομάδα βόλεϊ γυναικών στο δεύτερο παιχνίδι της για το 3ο τουρνουά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που διεξάγεται στην πόλη Ραανανά του Ισραήλ. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ηττήθηκε με 3-0 σετ (25-16, 25-16, 26-24 ) ενώ η Ολλανδία με τις δύο νίκες που σημείωσε μέχρι τώρα στο τουρνουά (νίκησε χθες με 3-0 και την Τσεχία) ανέβηκε στην πρώτη θέση του Γ’ ομίλου με 20 βαθμούς.


Ο Τάκης Φλώρος, όπως και στο ματς με το Ισραήλ ξεκίνησε με τις Στέλλα Χριστοδούλου, Γεωργία Τζανακάκη, Ζένια Τσίμα, Ελένη Κιόση, Μαρία Χατζηνικολάου, Μαρία Νομικού και λίμπερο την Ειρήνη Κελεσίδου.


Η Εθνική ξεκίνησε πολύ καλά το πρώτο σετ και βγάζοντας άμυνες και έχοντας καλά τελειώματα από τις διαγώνιες προηγήθηκε με 4-1. Στη συνέχεια οι Ολλανδέζες δυσκόλεψαν την ελληνική ομάδα στην υποδοχή, με αποτέλεσμα να μην μπορεί η Εθνική μας να φτιάξει παιχνίδι. Παράλληλα, με εξαιρετικές επιθέσεις πετύχαιναν πόντους ισοφαρίζοντας για πρώτη φορά σε 7-7, για να προηγηθούν στη συνέχεια με 13-9.


Ο Τάκης Φλώρος πήρε τάιμ άουτ για να ηρεμήσει τις παίκτριες του, ωστόσο, η εικόνα της ελληνικής ομάδας δεν άλλαξε. Η Ολλανδία πήρε μα διαφορά οκτώ πόντων (20-12), με τον προπονητή της Εθνικής μας να κάνει δύο αλλαγές. Συγκεκριμένα, στη θέση της Τσίμα πέρασε η Εύα Χαντάβα και στη θέση της Χριστοδούλου η Αθηνά Παπαφωτίου. Στο 22-14 πέρασε στο ματς και η Μερτέκη αντί της Κιόση, ωστόσο η Ολλανδία, όντας ανώτερη ομάδα, πήρε το πρώτο σετ με 25-16. Από ελληνικής πλευράς οι Νομικού και Κιόση σημείωσαν από 4 πόντους στο πρώτο σετ.


Στο δεύτερο σετ η Εθνική παρατάχθηκε με την ίδια σύνθεση που ξεκίνησε το ματς (Χριστοδούλου, Τζανακάκη, Τσίμα, Κιόση, Χατζηνικολάου, Νομικού και λίμπερο την Κελεσίδου). Η Ελλάδα κόντραρε στο ξεκίνημα του σετ την Ολλανδία, βγάζοντας καλές άμυνες, ωστόσο, επιθετικά δεν μπορούσε να τελειώσει τις φάσεις. Οι Ολλανδέζες το εκμεταλλεύτηκαν και πήραν διαφορά έξι πόντων (14-8) με τον Τάκη Φλώρο να περνά στο παιχνίδι την Παπαφωτίου στη θέση της Χριστοδούλου.


Η ολλανδική ομάδα συνέχισε να είναι καλύτερη σε όλες τις θέσεις και με καλή υποδοχή και εξαιρετικές επιθέσεις προηγήθηκε 17-10, καθώς η Εθνική δεν μπορούσε να βρει λύσεις, τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση. Στο σημείο εκείνο η Χαντάβα πέρασε στο παιχνίδι αντί της Τσίμα και όταν το σκορ έγινε 19-11 η Λαμπρούση μπήκε στο ματς στη θέση της Χατζηνικολάου.

Ασταμάτητες οι Ολλανδέζες δεν δυσκολεύτηκαν να πάρουν και το δεύτερο σετ με 25-16.

Η Ολλανδία μπήκε στο τρίτο σετ με σκοπό να τελειώσει γρήγορα το ματς και πολύ γρήγορα προηγήθηκε με 4-1, αναγκάζοντας τον προπονητή της Εθνικής μας να πάρει εσπευσμένα τάιμ άουτ. Η ελληνική ομάδα διόρθωσε την άμυνά της, είχε σαφώς καλύτερα τελειώματα, ισοφάρισε για πρώτη φορά 7-7 και στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ ήταν μπροστά με 7-8, δυσκολεύοντας την Ολλανδία.


Στη συνέχεια η Ελλάδα προηγήθηκε με τρεις πόντους 14-11, όμως οι Ολλανδέζες κατάφεραν να προηγηθούν με 16-15 στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ και πήραν διαφορά τριών πόντων (18-15), με τον Τάκη Φλώρο να παίρνει τάιμ άουτ, ενώ όταν το σκορ έγινε 19-15 στο παιχνίδι πέρασαν οι Παπαφωτίου και Λαμπρούση.


Η Εθνική μας δεν μπόρεσε να αντισταθεί στο καλύτερο παιχνίδι της Ολλανδίας και γρήγορα το σκορ έγινε 22-15 με πολύ καλά τελειώματα από τις Ολλανδέζες. Η Εθνική δεν παράτησε το σετ, μείωσε το σκορ σε 23-19, ισοφάρισε 23-23 και με άσο της Παπαφωτίου προηγήθηκε με 24-23, φτάνοντας μια «ανάσα» από το πάρει το σετ. Ωστόσο, η Ολλανδία πιο έμπειρη ομάδα κατάφερε να πάρει το σετ με 26-24.


Διαιτητές: Στογιάνοφ (Βουλγαρία), Ζντραβέσκι (Σκόπια)


Τα σετ: 25-16, 25-16, 26-24


ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Βερμιούλεν): Στόλτενμποργκ, Ντε Γκράιφ, Χρότους, Στίνμπεργκεν, Σχόουτ, Γουένσινγκ, Ντέκεμα, Βεργκίρ, Σταμ, Στόιτγκες, Πίτερσεν, Κνιπ.


ΕΛΛΑΔΑ (Φλώρος): Χριστοδούλου, Νομικού, Παπαφωτίου, Κιόση, Τζανακάκη, Χατζηνικολάου, Τσίμα, Χαντάβα, Κελεσίδου, Λαμπρούση, Μερτέκη.


* Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου που διεξήχθη νωρίτερα το Ισραήλ έκανε την έκπληξη, νικώντας με 3-0 την Τσεχία.


Γ’ όμιλος

Η βαθμολογία
(σε 8 αγώνες)
1. Ολλανδία 20 (22-7)
1.Τσεχία 15 (18-6)
3. Ελλάδα 7 (8-19)
4. Ισραήλ 6 (9-18)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...