Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

ΕΛΛΑΔΑ - ΤΣΕΧΙΑ 2-3 ΓΙΑ ΤΟ EUROPEAN LEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ

«Φοβήθηκε» να νικήσει
Πολύ κοντά σε μια σημαντική επιτυχία έφτασε η Εθνική γυναικών απέναντι στην Τσεχία για την 2η ημέρα της 2ης εβδομάδας του Γ΄ομίλου του Ευρωπαϊκού Λιγκ που γίνεται στο Αλμέρε της Ολλανδίας, αλλά λύγισε στο τάι μπρέικ. Η ομάδα του Τάκη Φλώρου έκανε την καλύτερη της εμφάνιση στην εφετινή διοργάνωση και από απειρία έχασε μέσα από τα χέρια της τη νίκη. Η ελληνική ομάδα με τις Κιόση, Χριστοδούλου, Γιώτα, Τσίμα, Χαντάβα, Χατζηνικολάου και λίμπερο τη Ρόγκα ξεκίνησε εντυπωσιακά και πήρε το 1ο σετ με 25-15, ενώ και στο 2ο σετ προηγήθηκε 11-9, αλλά οι Τσέχες με καλύτερο σερβίς ισοφάρισαν 11-11 και στο 19-19 έκαναν σερί 4-0 και πήραν το σετ.

Καθοριστικό ήταν το 3ο σετ όπου με την Τζανακάκη βασική η ελληνική ομάδα προηγήθηκε σε όλο το σετ 3-4 πόντους μέχρι και το 21-17. Οι Τσέχες μείωσαν αρχικά σε 21-20 κι όταν η ελληνική ομάδα ξέφυγε με 23-20 κι έδειχνε ικανή για να πάρει το σετ, νέο «μπλακ άουτ» στην ελληνική υποδοχή έφερε τα πάνω κάτω και με σερί 3-0 οι Τσέχες ισοφάρισαν 23-23. Η ελληνική ομάδα έφτασε πρώτη σε σετ μπολ αλλά η Βανζούροβα με την Ζομποτνίκοβα έκαναν σερί 3-0 και πήραν το σετ 26-24.

Στο 4ο σετ η ελληνική ομάδα δεν το έβαλε κάτω. Συνέχισε να παλεύει και με αποτελεσματικό μπλοκ αλλά και «κόντρα» επιθέσεις έστειλε τον αγώνα στο τάι μπρέικ.

Στο 5ο σετ το 2-1 για την ελληνική ομάδα δεν είχε συνέχεια και το 4-5 έγινε 4-9 με σερί 4-0 για τις Τσέχες που διατήρησαν τη διαφορά μέχρι το τέλος.
*Ενδεικτικό της πίεσης που δημιούργησαν οι Ελληνίδες στις έμπειρες αθλήτριες της Τσεχίας είναι το γενονός ότι η Κοσανίγιοβα μετά από αλλαγή του προπονητή της και το πρώτο χαμμένο σετ ξέσπασε σε κλάμματα.

*Λιγοστός ήταν ο κόσμος στις κερκίδες του όμορφου γηπέδου της πόλης, «Topsportcentrum Almere», αφού ο κόσμος που παρακολούθησε το πρώτο ματς της Ολλανδίας κόντρα στο Ισραήλ αποχώρησε, μιας και ακολουθούσε ο ποδοσφαιρικός αγώνας των «οράνιε» κόντρα στην Δανία για το Euro 2012.

Η στατιστική που δημοσιεύει η CEV είναι λάθος καθώς έχει στοιχεία μέχρι τα μισά του 3ου σετ.

Τα σετ: 2-3 (25-15, 22-25, 24-26, 25-22, 11-15)

Διαιτητές: Βίτεν (Γερμανία), Μάρενς (Γαλλία)

ΕΛΛΑΔΑ (Φλώρος): Κιόση, Χριστοδούλου, Γιώτα, Τσίμα, Χαντάβα, Χατζηνικολάου / Ρόγκα (λ), Τζανακάκη, Παπαφωτίου, Νομικού.

ΤΣΕΧΙΑ (Παρίσι): Μονζόνι, Μπετνάροβα, Βανζούροβα, Μουλστεϊνοβα, Σβομποτνίκοβα, Κοσάνγιοβα / Γιάσοβα (λ), Χαβέλκοβα, Παστούλοβα, Κβαπίλοβα.
volleynews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...