Τρίτη 29 Μαΐου 2012

ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΕΟΠΕ

Στην αυριανή σύσκεψη της ΕΟΠΕ με τους συλλόγους των Εθνικών πρωταθλημάτων, στην οποία θα παρευρεθεί ο σύλλογος μας για την Α2 αντρών, περιμένουμε να ακούσουμε τα εξής:
1. ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ. Δηλαδή, σε πόσους ομίλους θα χωριστούν οι 36 ομάδες. Πόσες ομάδες θ΄ ανέβουν και υποβιβαστούν, αν θα υπάρξουν play off και out.
Στη σημερινή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, μάθαμε την εισήγηση της ΚΕΠ/ΕΟΠΕ, η οποία είναι η εξής: Οι 36 ομάδες θα χωριστούν σε 4 ομίλους των 9 ομάδων και οι πρώτοι των ομίλων θα παίξουν μεταξύ τους για ν΄ ανέβουν οι 2 στην Α1. Φυσικά και πρόκειται για ό,τι χειρότερο θα μπορούσε να σκεφτεί ανθρώπινος νους. Δηλαδή, να τερματίσεις πρώτος και να μην ανέβεις κατηγορία. 
Αν τελικά, προτιμηθεί η λύση των 3 ομίλων, τότε οι 2 πρώτοι του κάθε ομίλου, θα συγκροτήσουν ένα μίνι πρωτάθλημα των 6 ομάδων, ώστε ν΄ ανέβουν πάλι οι 2 στην Α1. Άλλη φαεινή ιδέα αυτή!
Πάνε να διοργανώσουν και πάλι εθνικά πρωταθλήματα των 3,5 μηνών. Δεν τους έφτασε το φετινό φιάσκο; Πάντως οι ομάδες του Βορρά, αντέδρασαν ομόφωνα σ΄ αυτήν την πρόταση και η απάντηση της ΕΟΠΕ ήταν ότι οι ομάδες του Νότου θέλουν το πρωτάθλημα με 4 ομίλους. Έχουν κάνει φαίνεται τη δημοσκόπηση τους. Απορώ βέβαια ποιες ομάδες θα ήθελαν αυτό το μικρό πρωτάθλημα. Αυτοί βέβαια που κοιτάνε μόνο την τσέπη τους και δεν τους ενδιαφέρει το άθλημα. Θα δούμε αύριο ποιες ομάδες θα υποστηρίξουν αυτό το έκτρωμα πρωταθλήματος.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ: Οι 36 ομάδες να χωριστούν σε 3 ομίλους των 12 ομάδων και οι πρώτοι ν΄ ανέβουν στην Α1 μετά από αγώνες play off. Επίσης να υποβιβαστούν 2 ομάδες από κάθε όμιλο μετά από αγώνες play out.
2.  ΑΝ ΘΑ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ - ΔΙΑΜΟΝΗΣ - ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ: Με ενδιαφέρον περιμένουμε την τοποθέτηση της ΕΟΠΕ για το θέμα αυτό.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ: Να ενδιαφερθεί η ΕΟΠΕ να βρει χορηγούς πρωταθλημάτων και διαιτησίας και με τα χρήματα αυτά να πληρώσουν τις υποχρεώσεις αυτές.
3. ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ: Να προσπαθήσει η ΕΟΠΕ να βρει τηλεοπτική στέγη για το πρωτάθλημα αυτό, έστω και χωρίς χρηματική ανταπόδοση προς τα σωματεία και σε  ημέρα και ώρα κενή από άλλα πρωταθλήματα. Μια καλή λύση είναι κάθε Κυριακή στις 12:00μ. Διαφορετικά να δοθεί η δυνατότητα στα σωματεία να κλείσουν μόνα τους τηλεοπτική ή διαδικτυακή στέγη. 
4. ΑΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΞΕΝΟΥ. Αυτό το θέμα μας αφήνει αδιάφορους, από τη στιγμή που μπορούν οι ομάδες να χρησιμοποιήσουν κοινοτικούς.
5. ΑΝ ΘΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΕΙ ΚΥΠΕΛΟ ΚΑΙ ΜΕ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ Α2.    Ο Πρόεδρος της ΕΟΠΕ σε παλαιότερες δηλώσεις του, είχε πει ότι από την περίοδο 2012-13 θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο Κύπελο Ελλάδας, όλες οι ομάδες. Ελπίζουμε αυτή την πρόταση να την ακούσουμε αύριο.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ: 'Όσες ομάδες της Α2 θέλουν να δηλώσουν συμμετοχή στο Κύπελο Ελλάδας, να παίξουν στις πρώτες φάσεις μεταξύ τους μέχρι να μείνουν 4 και να συμπληρωθούν 16 ομάδες με τις 12 της Α1. Από κει και πέρα να γίνουν νοκ άουτ αγώνες, στην έδρα των ασθενέστερων ομάδων μέχρι να μείνουν 4, ώστε μετά να γίνει final 4.
Βέβαια στη σύσκεψη της Θεσσαλονίκης, ακούστηκαν και για τα υπόλοιπα πρωταθλήματα οι εισηγήσεις της ΚΕΠ. Στην Α1 γυναικών να χωριστούν οι ομάδες σε 6 του Νότου και 6 του Βορρά και μετά να προκριθούν οι 2(;) πρώτες του κάθε ομίλου στην τελική φάση. Στην Α2 γυναικών η πρόταση για δημιουργία 4 ομίλων έτυχε αποδοχής από τις ομάδες. Πρόκειται πάντως για εισηγήσεις που οδηγούν το άθλημα στον αφανισμό του και στην πλήρη περιθωριοποίηση του. 
Ελπίζουμε να πρυτανεύσει η λογική και αύριο να βγουν οι καλύτερες αποφάσεις για το ελληνικό βόλεϊ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...