Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

ΤΙ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΕΟΠΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ Α2 ΑΝΤΡΩΝ

Με κάποια χρονική καθυστέρηση, όπως ήταν αναμενόμενο συζητήθηκε χθες στα γραφεία της ΕΟΠΕ, ο τρόπος διοργάνωσης και άλλες λεπτομέρειες που αφορούν το πρωτάθλημα της Α2 αντρών της επόμενης περιόδου.
Από την πλευρά της ΕΟΠΕ, το λόγο πήρε ο Πρόεδρος της κ. Μαυρομάτης, ο οποίος μεταξύ όλων των άλλων ανέφερε, για:
1. ''Για τον αριθμό των ομίλων, ότι υπάρχουν δύο σκέψεις των 3 ομίλων με 12 ομάδων ο καθένας και ο πιο φτηνός των 4 ομίλων των 9 ομάδων ο καθένας''.
Τα σωματεία στο σύνολο τους επέλεξαν τον πιο αθλητικό τρόπο διεξαγωγής, δηλαδή 3 όμιλοι των 12 ομάδων.
2. '' Γίνεται προσπάθεια να αποφασιστεί από την ΕΣΑΠ, να υποβιβαστούν 3 ομάδες από την Α1 και αντίστοιχα θα ανέβουν οι  πρώτοι των ομίλων. Διαφορετικά θα πραγματοποιηθούν αγώνες μπαράζ μεταξύ των 3 ή 6 πρώτων των ομίλων, ώστε να ανέβουν οι 2 στην Α1''. 
Στο ενδεχόμενο αυτό τα σωματεία αντέδρασαν και υποστήριξαν ότι θα είναι μεγάλη αδικία να τερματίσει ομάδα πρώτη στον όμιλο της και να μην κερδίσει την άνοδο της. Ο σύλλογος μας υποστήριξε ότι επειδή η προκήρυξη της volleyleague εγκρίνεται από την ΕΟΠΕ, πρέπει η ίδια να μην εγκρίνει την προκήρυξη της, αν δε συναινέσει η ΕΣΑΠ.
3. ΄΄Θα υποβιβαστούν 3 ομάδες από κάθε όμιλο και αντίστοιχα θα ανέλθουν 9 ομάδες από τα τοπικά, με τις 2 Ενώσεις με τη μικρότερη συμμετοχή ομάδων να δίνουν αγώνα μπαράζ, ώστε να ανέβει η μία΄΄. 
Ο σύλλογος μας αντέδρασε σ΄ αυτή την προοπτική, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να εξισώνονται όλες οι Ενώσεις και να κερδίζουν την απ΄ ευθείας άνοδο τους, αναφέροντας παραδειγματικά το γεγονός ότι φέτος ανέβηκε ομάδα στην Α2 δίνοντας όλους κι όλους 3 αγώνες μπαράζ, ενώ άλλες ομάδες κύρια από τις 3 μεγάλες Ενώσεις κέρδισαν την άνοδο τους μετά από σκληρά κι ανταγωνιστικά πρωταθλήματα και υποστηρίξαμε ότι το σωστό είναι να υποβιβαστούν 6 συνολικά ομάδες και παράλληλα να ανέβουν στην Α2 οι πρωταθλήτριες ομάδες Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Πειραιά και τις υπόλοιπες 3 θέσεις να τις κερδίσουν οι πρωταθλήτριες ομάδες των υπόλοιπων 7 περιφερειών κατόπιν αγώνων μπαράζ.
4. Για play off και out δεν έγινε καμία αναφορά.
5. ''Για την πληρωμή εξόδων μεταφοράς, διαμονής, προτάθηκε να συνεχιστούν οι πληρωμές, αλλά τα σωματεία να δεχτούν να πληρωθούν 2 μετακινήσεις λιγότερες από το σύνολο που θα κάνουν. Όσον αφορά τα έξοδα διαιτησίας, αυτά θα συνεχίσουν να επιβαρύνουν τους συλλόγους.''
Ο σύλλογος μας - όπως και όλοι οι υπόλοιποι - δέχτηκε την αφαίρεση δύο μετακινήσεων από την πληρωμή και εισηγήθηκε την προσπάθεια της ΕΟΠΕ, μέσω του γραφείου marketing να εξευρεθούν χορηγοί πρωταθλήματος και διαιτησίας ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα.
6. ''Για τα τηλεοπτικά δικαιώματα, γίνεται προσπάθεια από την ΕΟΠΕ, ώστε να βρεθεί τηλεοπτική στέγη'' 
Ο σύλλογος μας ρώτησε αν δεν γίνει κατορθωτό αυτό, αν θα δοθεί η δυνατότητα στους συλλόγους να κλείσουν δικές τους συμφωνίες έστω και διαδικτυακά, το οποίο έγινε δεκτό, δεσμευόμενοι να υποβάλουμε πρόταση για όλο το πρωτάθλημα. Μάλιστα ειπώθηκε από τους υπεύθυνους της Μαλεσίνας και της Φθίας, ότι αυτές οι ομάδες έχουν κλείσει ήδη συμφωνία με το ΣΤΑΡ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
7. Για το θέμα του ξένου αθλητή, δεν υπήρξε καμία αναφορά.
8. ''Όσον αφορά τη διεξαγωγή του κύπελου, θα έχουν δυνητικό δικαίωμα συμμετοχής όλες οι ομάδες, όλων των κατηγοριών ακόμα και των τοπικών. Στην αρχή θα αγωνιστούν οι ομάδες των τοπικών πρωταθλημάτων, ώστε να αναδειχτούν οι κυπελούχοι Ενώσεων, στη συνέχεια θα μπουν στη διαδικασία οι ομάδες της Α2 με μειονέκτημα έδρας και από τον Ιανουάριο και οι ομάδες της Α1 κι αυτές με μειονέκτημα έδρας στην πρώτη φάση''
Είναι μια ενδιαφέρουσα και καλή πρόταση αυτή, η οποία επεκτείνει την πρόταση του συλλόγου μας και στα τοπικά και έρχεται σε συνέχεια της διεξαγωγής του κύπελου Ελλάδας και με ομάδες εκτός της Α1, το οποίο διοργανώθηκε για πρώτη φορά την περίοδο 2009-10 όταν στην προεδρία της ΚΕΠ/ΕΟΠΕ, ήταν ο υποφαινόμενος.
9. ΄΄ Ο χωρισμός των δύο ομίλων του Νότου, θα γίνει με τις ομάδες από Κρήτη και Σάμο σε έναν όμιλο με τις ομάδες της Αττικής και στον άλλο όμιλο οι ομάδες από Πάτρα, Μαλεσίνα και Λαμία με τις υπόλοιπες της Αττικής''
Στο ενδεχόμενο αυτό, ο σύλλογος μας αντέδρασε και υποστήριξε ότι οι ομάδες της Αττικής που θα κληρωθούν στον όμιλο με τα νησιά θα είναι αδικημένες γιατί θα υποχρεωθούν στην καταβολή πολύ υψηλότερων χρημάτων για τη μετάβαση τους και προτείναμε το διαχωρισμό των ομάδων των νησιών από δύο σε κάθε όμιλο, ώστε να υπάρχει ισορροπισμός των εξόδων.
Πάντως οι τελικές αποφάσεις αναμένονταν στο δ.σ. της Ομοσπονδίας που θα ακολουθούσε και αναμένουμε την ανακοίνωση τους, με μικρή όμως ελπίδα να άλλαζε κάτι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...