Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

''χρυσό γεράνι τ΄ ουρανού'' ΑΠΟ ΤΟ 6ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

H θεατρική ομάδα και η χορωδία του 6ου γυμνάσιου Κερατσινίου, σήμερα παρουσίασαν τη θεατρική- μουσική παράσταση «χρυσό γεράνι τ΄ουρανού» αφιέρωμα στον ποιητή Οδυσσέα Ελύτη  στο Δημοτικό Θέατρο «Αντώνης Σαμαράκης».
Επειδή είχα την τύχη να παρακολουθήσω την παράσταση, είμαι υποχρεωμένος να απευθύνω πολλά συγχαρητήρια στους συντελεστές αυτού του θεάματος.
Πρώτα απ΄ όλους στους μαθητές, οι οποίοι παρουσίασαν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.
Στο διευθυντή του σχολείου κ. Ιορδάνη ΜΑΥΡΟΥΔΗ  και βέβαια στον εμπνευστή αυτής της προσπάθειας κ. Ιάκωβο ΚΟΝΙΤΟΠΟΥΛΟ, ο οποίος σχεδίασε τα κείμενα, έγραψε τη μουσική και σκηνοθέτησε την παράσταση, ενώ στο τέλος φανερά συγκινημένος, αλλά και ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα, απένειμε τα εύσημα στους μαθητές του, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν με επαγγελματική αφοσίωση στο έργο.
Αφήνω για το τέλος την εκπληκτική τραγουδίστρια Μαρίνα ΧΕΛΜΗ, η οποία απέδωσε τους στίχους του Ελύτη, μοναδικά.  
Χαρακτηριστικό σημείο είναι το γεγονός ότι στο τέλος, όρθιοι οι θεατές αποθέωναν τους συντελεστές επί 10λεπτο. 
Φεύγοντας έκανα μια σκέψη: Πόσο ωραίο είναι για τα παιδιά να έχουν δάσκαλους - καθηγητές που να τα εμπνέουν και να τους οδηγούν σε δρόμους διαφορετικούς από τους τετριμμένους του μαθήματος'' 
Και γι αυτό τα παιδιά αποθέωσαν το δάσκαλο τους στο τέλος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...