Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Ο ΜΙΤΑΚΗΣ

Ο 23χρονος Γιάννης Μιτάκης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο για σκάφη τύπου Finn στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Σκαρλίνο της Ιταλίας.
 
Μετά την κυριαρχία του στην κατηγορία των νέων ο Γιάννης Μιτάκης... ενηλικιώθηκε πλέον! Ο 23χρονος ιστιοπλόος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Finn στον κόλπο Φολονικα στο Σκαρλίνο της Ιταλίας.
Ο Μιτάκης εκμεταλλεύτηκε τους ασθενείς ανέμους και πήρε την πρώτη θέση με 32 βαθμους ποινής. Ο Μιτάκης τερμάτισε πρώτος στο Medal Race (7η ιστιοδρομία).
Ο μεγάλος νικητής δήλωσε "είμαι πολύ ευτυχισμένος. Δεν το περίμενα. Έκανα καλή τελευταία κούρσα. Σίγουρα οι ασθενείς άνεμοι είναι οι αγαπημένες μου συνθήκες. Προσπάθησα να μείνω κοντά στους άλλους δύο διεκδικητές, είχα την ευκαιρία να περάσω πρώτος και αυτό ήταν. Τώρα θα επιστρέψω στην πατρίδα. Θα αγωνιστώ στο βρετανικό πρωτάθλημα και στο Finn Gold Cup τον Μάιο. Και βέβαια μετά για πρώτη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες".

Δεύτερος κατετάγη ο Σλοβένος Βασίλι Ζμπόγκαρ (43 β.π.) και τρίτος ο Κροάτης Ιβάν Κλιάκοβιτς (48 β.π.).

Στις έξι ισιοδρομίες που προηγήθηκαν, ο Μιτάκης τερμάτισε κατά σειρά: 13ος, 35ος, 8ος, 4ος, 2ος και 3ος. Ο Τάσος Μπουντούρης κατετάγη 45ος, ο Παναγιώτης Δαβουρλής 50ος και ο Αναστάσιος Μπουντούρης 68ος.
sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...