Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

ΠΕΘΑΝΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ Ο ΒΙΓΚΟΡ ΜΠΟΒΟΛΕΝΤΑ

Σοκ με Μποβολέντα
Μαύρη Κυριακή ξημέρωσε για το παγκόσμιο βόλεϊ. Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 37 ετών άφησε σήμερα τα ξημερώματα ο Βίγκορ Μποβολέντα. Ο Ιταλός βολεϊμπολίστας ένοιωσε αδιαθεσία στη διάρκεια του αγώνα της ομάδας του της Φορλί με ομάδα βετεράνων της  Ματσεράτα. Πριν προλάβει να κάτσει στο πάγκο, είπε: «Το κεφάλι μου γυρίζει... Πέφτω...» και σωριάστηκε στο έδαφος. Μετά τις πρώτες βοήθειες μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου άφησε την τελευταία του πνοή. Σύμφωνα με τους γιατρούς έπαθε οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου.
Ηταν πατέρας τεσσάρων παιδιών και ήταν παντρεμένος με την πρών πασαδόρο Φεντερίκα Λίζι.

Ο Μποβολέντα γεννήθηκε 30 Μαϊου 1974 με ύψος 2μ.02. Ηταν ένας από τους σπουδαιότερους αθλητές του σύγχρονου βόλεϊ με χιλιάδες θαυμαστές ανά τον κόσμο αλλά και πολλούς φαν στην Ελλάδα τόσο λόγω των αγώνων του απέναντι  στην Εθνική ομάδα όσο και σαν αντίπαλος των ελληνικών ομάδων στα Κύπελλα Ευρώπης.

Σαν βασικός κεντρικός της Εθνικής Ιταλίας αναδείχτηκε πρωταθλητής κόσμου το 1995 στην Ιαπωνία, κατέκτησε το αργυρό ολυμπιακό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα (1996) ενώ αναδείχτηκε δύο φορές πρωταθλητής Ευρώπης, το 1995 μπροστά στο ελληνικό κοινό (Πάτρα) και το 1999 στην Ολλανδία (κατέκτησε επίσης το αργυρό στο Πανευρωπαϊκό του 2001 και χάλκινο το 1997). Είχε επίσης στο παλμαρέ του τέσσερα χρυσά μετάλλια στο World League αλλά και όσους τίτλους μπορεί κανείς να κατακτήσει με έναν σύλλογο: 3 Τσάμπιονς Λιγκ με τη Ραβένα, Κύπελλο Κυπελλούχων με τη Πιατσέντσα, Κύπελλο Συνομοσπονδίας με Ραβένα και Περούτζια, 2 ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ με τη Ραβέννα, Κύπελλο Κόσμου με τη Ραβέννα, 2 πρωταθλήματα (Ραβένα, Μόντενα) και 1 κύπελλο Ιταλίας.
volleynews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...