Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

FOO FIGHTERS, BON IVER KAI ADELE ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ GRAMMY


Foo FightersΟι Foo Fighters, οι Bon Iver και η Adele ήταν οι μεγάλοι νικητές των 54ων βραβείων Grammy που έλαβαν χώρα στο Staples Center του Los Angeles τα ξημερώματα.

Η Adele, που έπιασε, μεταξύ άλλων, κορυφή στις κατηγορίες «Τραγούδι Της Χρονιάς» με το "Rolling In The Deep" και «Δίσκος Της Χρονιάς» με το "21", δήλωσε: «Μαμά! Το κορίτσι σου τα πήγε καλά!» και με δάκρυα στα μάτια ευχαρίστησε τον Rick Rubin, ο οποίος «τη δίδαξε ποιοτικό αυτό-έλεγχο». Όπως είπε, «ήταν μια χρονιά που άλλαξε τη ζωή της».

Ο παραγωγός της Adele, Paul Epworth, πήρε το βραβείο «Non-Classical Παραγωγός της χρονιάς» για τη δουλειά του μαζί της, όπως επίσης και με τους Foster The People και Cee Lo Green.

Οι Bon Iver του Justin Vernon κέρδισαν στην κατηγορία «Καλύτερος Καινούριος Καλλιτέχνης», ενώ ο ομότιτλος δίσκος τους χρήστηκε «Alternative Δίσκος Της Χρονιάς». Ο Vernon παραδέχτηκε ότι «αισθάνεται κάπως άβολα να παραλαμβάνει τα βραβεία», αλλά πρόσθεσε ότι είναι πολύ χαρούμενος που τα κέρδισε.

Οι Foo Fighters κυριάρχησαν στις rock κατηγορίες, με το κομμάτι τους "Walk" να κερδίζει στις κατηγορίες «Καλύτερη Rock Ερμηνεία» και «Καλύτερο Rock Τραγούδι». Επίσης, το κομμάτι τους "White Limo" κέρδισε το βραβείο «Καλύτερη Hard Rock/Metal Ερμηνεία», ενώ ο δίσκος τους "Wasting Light" ανακηρύχθηκε «Rock Δίσκος Της Χρονιάς».

Δύο Grammy μετά θάνατον πήρε η Amy Winehouse... Δύο ήταν και τα Grammy που κέρδισε ο... μοδάτος Skrillex. Στην κατηγορία «Καλύτερος Blues Δίσκος» την πρωτιά κατέλαβαν οι Tedeschi Trucks Band με το "Revelator", ενώ στην κατηγορία «Καλύτερος Bluegrass Δίσκος» οι Alison Krauss & Union Station με το "Paper Airplane".

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τη λίστα των νικητών εδώ

rocking.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...