Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Ο ΤΑΡΖΑΝ ΚΑΙ Ο ΜΠΙΤΣΑΞΗΣ

Με αφορμή τα τραγικά γεγονότα στην Αίγυπτο, ο Κώστας Καίσαρης καταθέτει την άποψη-πρόταση: Να πάει αμέσως στο Κάιρο ο Παναγιώτης Μπιτσαξής για να επιβάλει την τάξη και τη νομιμότητα.
 

Η τραγωδία στην γείτονα χώρα Αίγυπτο είναι συγκλονιστική. Ακόμα δεν έχει τελειώσει η καταμέτρηση των θυμάτων. Για τους νεκρούς είναι βέβαιοι ότι είναι 73. Οι τραυματίες όμως που ξεπερνάνε τους 1.000 είναι απροσδιόριστοι.

Ένας ποδοσφαιρικός αγώνας ανάμεσα στην Αλ Μασρί και στην Αλ Αχλί μετατράπηκε σε πεδίο μάχης. Με τον Έλληνα Υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο να σημειώνει στο τουίτερ: "είναι  θέμα χρόνου να δούμε στα ελληνικά γήπεδα σκηνές Αιγύπτου. Πρέπει να τολμήσουμε". Θα μου πείτε τώρα τι σχέση έχει ο Πολιτισμός με το ποδόσφαιρο και δη αυτό της Αιγύπτου; Σας έχω την απάντηση.  Πρόκειται για πασοκική εφεύρεση. Ότι εμείς δεν έχουμε τον Αθλητισμό ξέμπαργκο και ξεκομμένο αλλά τον εντάσσουμε στον Πολιτισμό.
Κι επειδή η μία σύμπτωση φέρνει την άλλη, ποιο είναι το Νο1 χαρακτηριστικό του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού; Ο μπεζαχτάς. Ο ΟΠΑΠ και η κάνουλα με τα λεφτά. Η κότα με τα χρυσά αβγά. Γι' αυτό και ακριβώς επιφανή πολιτικά στελέχη πρώτου μεγέθους, όπως ο Βενιζέλος, ο Βουλγαράκης κι ο Αντώνης Σαμαράς, άσκησαν την τέχνη του Υπουργού Πολιτισμού στο παρελθόν.

Να έχει ο Βενιζέλος συνάφεια με το κοκορέτσι και το σπλινάντερο το καταλαβαίνεις. Με τον Πολιτισμό, από πού και ως πού; Ο Βουλγαράκης μάλιστα, σε οικογενειακό επίπεδο, την υπόθεση Βατοπεδίου την παίζει στα δάχτυλα. Αν τον ρωτήσεις τι έχει η μπάλα μέσα θα δυσκολευτεί να απαντήσει. Ο Σαμαράς στην εξωτερική πολιτική και στα μυστικά κονδύλια για την υπεράσπισή της είναι αετός. Και από λάδι και ελιές θα ξέρει σίγουρα γιατί είναι Καλαματιανός. Με τον Πολιτισμό τι σχέση να έχει;

Ο Γερουλάνος λέει και καμιά... για να περάσει η ώρα

Έτσι λοιπόν και ο Παύλος Γερουλάνος. Ακόμα και επί νέας γερμανικής κατοχής. Ακόμα και επί μνημονίου, ο ΟΠΑΠ βγάζει χρήμα. Και ο αρμόδιος Υπουργός έχει πέντε δραχμές να κάνει ρουσφέτια. Ταυτόχρονα βέβαια, όπως λέει και το ανέκδοτο με τον λαγό και το λιοντάρι στη ζούγκλα, "λέμε και  καμιά μαλακία για να περάσει η ώρα". Του τύπου "είναι  θέμα χρόνου να δούμε στα ελληνικά γήπεδα σκηνές Αιγύπτου". Και για να μην δούμε αυτές τις σκηνές, ο Γερουλάνος έστειλε στη Βουλή το νέο Αθλητικό Νομοσχέδιο. Το νομοσχέδιο-Τσάκα όπως το έχει βαφτίσει η ταπεινότητά μου.

Ο μύθος μέχρι τώρα έλεγε ότι η ελληνική Βουλή νομοθετεί με βάση τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Ιδού που ήρθε ο Γερουλάνος για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Νομοθετεί για να φανεί στην πράξη αν έχει ή δεν έχει ο Τσάκας αυτά τα καταραμένα 15 εκατομμύρια ευρώ. Για να δώσει λύση στο μείζον θέμα: Υπάρχουν αυτά τα λεφτά για τον Παναθηναϊκό; Λέει αλήθεια ο Τσάκας ή όλη η αλήθεια σε αυτή την ιστορία είναι πεπέ; Αν δεν ήταν το νομοσχέδιο Γερουλάνο, αυτό δεν θα το μαθαίναμε ποτέ. Μόλις ψηφιστεί θα φανεί η αλήθεια: Η' θα φέρει τα λεφτά ο Τσάκας και θα τους ταπώσει όλους ή θα αποδειχθεί ότι εδώ και πέντε μήνες παίζει τον παπά.

Όσο τώρα για τη σχέση του κάθε νομοσχεδίου με την πάταξη της βίας στα γήπεδα, είναι και όση η σχέση του φάντη με το ρετσινόλαδο. Δηλαδή μέχρι τώρα πλακώνονται στα γήπεδα επειδή το επιτρέπει ο Νόμος; Η' μήπως επειδή θα επιβληθεί στους συνδέσμους φιλάθλων να έχουν βιβλία εσόδων, εξόδων, θα λυθεί το πρόβλημα; Πώς θα δικαιολογήσουν τα λεφτά για μαχαίρια, σιδερολοστούς και φούντες; Αν τα προμηθεύονται χωρίς τιμολόγια το ΣΔΟΕ θα τους κόψει τον κώλο. Τέλος πάντων. Γιορτή, κοντογιορτή. Πόσο θα κάτσει ακόμα αυτή η Κυβέρνηση; Δύο μήνες; Το πολύ τρεις. Παραπάνω δεν πάει. Όσο λοιπόν υπάρχουν ακόμα Γερουλάνοι ας τους απολαύσουμε.

Κατοχυρωμένες πατέντες ...μπάι Πάνος Μπιτσαξής

Όπως και τον γενικό γραμματέα άνευ αθλητισμού, Παναγιώτη Μπιτσαξή.  Του οποίου το τιτάνιο έργο θα μείνει στην ιστορία. Αν προλάβει μάλιστα να επιβάλλει την κλήρωση των διαιτητών αντί του ορισμού που ισχύει τώρα, το όνομά του θα μείνει με χρυσό γράμμα. Επειδή όμως οι μέρες είναι δύσκολες και επειδή ουδείς προφήτης στον τόπο αυτού, έχω την εξής ιδέα: Να υποβάλει τα χαρτιά του και να κάνει αίτηση στην αιγυπτιακή δημοκρατία για τη θέση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού. Με αυτό το βαρύ βιογραφικό δεν την χάνει με τίποτα. Πολύ περισσότερο με το έργο που έχει να επιδείξει.

Θα αντιγράψει δηλαδή το ελληνικό μοντέλο: Θα διώξει από το αιγυπτιακό ποδόσφαιρο τους Μπέους και τους Ψωμιάδηδες. Θα κόψε τα λεφτά του ΟΠΑΠ της Αιγύπτου από την αιγυπτιακή λίγκα. Θα απαγορεύσεις τις μετακινήσεις των οπαδών. Όλα αυτά είναι παγκόσμιες κατοχυρωμένες πατέντες ...μπάι Πάνος Μπιτσαξής. Ουδείς άλλος έχει το δικαίωμα να τις αντιγράψει και να τις εφαρμόσει. Κάτι δηλαδή σαν τις ευρεσιτεχνίες που έχουν κατοχυρωθεί με τα σχετικά διπλώματα.

Κάτι ανατινάξεις και κάτι εκρήξεις που παρατηρούνται σε συνδέσμους φιλάθλων ουδεμία σχέση έχουν με το ποδόσφαιρο. Αποτελούν πρόβες τζενεράλε ενόψει του εθίμου με τις στρακαστρούκες το Πάσχα. Αν κάνει λοιπόν τα χαρτιά του ο Μπιτσαξής δεν την χάνει με τίποτα τη θέση του ΓΓΑ της Αιγύπτου. Για να αποδείξει ότι μετά του Έλληνες χούλιγκανς, μπορεί να δαμάσει και τους αφρικανούς.

Αναλογικά μόνο δύο λευκοί θα το έχουν κάνει μέχρι τώρα. Ο Ταρζάν και ο Μπιτσαξής.
sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...