Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

2η ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Η εθνική γυναικών ηττήθηκε με 13-10 από την Ιταλία στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Παραμένει η πιο επιτυχημένη εθνική ομάδα στα ομαδικά σπορ.
 
Η Ιταλία στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης στο Αϊντχόφεν, ωστόσο η Ελλάδα παραμένει η καλύτερη ομάδα στον κόσμο.

Δυστυχώς, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έκανε το χειρότερο παιχνίδι του στον τελικό του τουρνουά και γνώρισε την ήττα με 13-10 στο ματς τίτλου.
 
Η Ελλάδα ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου για δεύτερο συνεχόμενο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και η κατάκτηση τριών μεταλλίων σε τρεις συνεχόμενες διοργανώσεις, την καθιστά ως την πιο επιτυχημένη εκπρόσωπο ομαδικού σπορ στη χώρα μας σε επίπεδο εθνικών ομάδων.



"Ό,τι κι αν γίνει θα είναι χρυσές στην καρδιά μου", είχε δηλώσει ο ομοσπονδιακός προπονητής, Γιώργος Μορφέσης στη συνέντευξη του στο Sport24.gr λίγο πριν από το μεγάλο τελικό. Παρά τη μεγάλη προσπάθεια και την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου μετά από προετοιμασία μόλις τριών εβδομάδων, δεν έλειψαν τα δάκρυα στον ελληνικό πάγκο.

Ο αγώνας

Στη δεύτερη συνάντηση των δύο ομάδων στο Αϊντχόφεν, τα πράγματα πήγαν στραβά για την Ελλάδα από το ξεκίνημα του αγώνα. Εγκλωβισμένες σε άμυνα ζώνης οι διεθνείς βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 4-1 στο τέλος της πρώτης περιόδου, αδυνατώντας να κάνουν σωστές επιλογές στην επίθεση

Το γκολ με το οποίο η Αλεξάνδρα Ασημάκη, η οποία τιμήθηκε ως η καλύτερη Ευρωπαία πολίστρια για το 2011 μετά τον τελικό, μείωσε το σκορ (4-2)... εκνεύρισε τις Ιταλίδες, οι οποίες με σερί 6-0 (10-6) με τα περισσότερα γκολ να έρχονται από την περιφέρεια, έφεραν στα όρια της απελπισίας την τερματοφύλακα Έλενα Κούβδου.



Η Ελληνίδα τερματοφύλακας έδωσε τη θέση της στην τρίτη περίοδο στην 17χρονη Χρύσα Διαμαντοπούλου, η οποία πήρε το βάπτισμα πυρός στη διοργάνωση.

Η Χριστίνα Τσουκαλά μείωσε τη διαφορά στα τέσσερα γκολ (12-8) κι ενώ απέμεναν τρία λεπτά και 35 λεπτά για το τέλος του αγώνα.

Λύση στο περιφερειακό σουτ των Ιταλίδων και στο παιχνίδι τους στα δύο μέτρα δεν βρήκε η εθνική και το γκολ της Ελίζα Κεϊρόλο πάλι από την περιφέρεια δύο λεπτά και 21 δευτερόλεπτα έφερε τη διαφορά στα πέντε γκολ (13-8) και... πρόωρο τέλος στον τελικό. Με τέρματα από την Αντιγόνη Ρουμπέση και την Ασημάκη, γράφτηκε το τελικό 13-10 υπέρ της Setterosa.

Όχι δάκρυα, μόνο τριαντάφυλλα  και υπερηφάνεια για την εκπρόσωπο του πιο επιτυχημένου και... αδικημένου ομαδικού σπορ στη χώρα μας. Πυροτέχνημα; Σε καμιά περίπτωση η σύγχρονη "επίσημη αγαπημένη".

Τα οκτάλεπτα: 1-4, 1-2, 3-4, 5-3

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΕΛΛΑΔΑ (Γ.Μορφέσης): Κούβδου, Τσουκαλά 2, Μελιδώνη, Ψούνη 1, Λιόση, Αβραμίδου, Ασημάκη 3, Ρουμπέση 2, Γερόλυμου 2, Μανωλιουδάκη, Αντωνάκου, Λαρά.

ΙΤΑΛΙΑ (Φ.Κόντι): Τζίλι, Αμπάτε 4, Καζανόβα 1, Αϊέλο, Κεϊρόλο 1, Λάπι, Ντι Μάριο 1, Μπιανκόνι 4,  Έμολο 1, Ραμπάλντι, Κότι, Φρασινέτι 1.

Η Ουγγαρία νίκησε την... απογοητευμένη Ρωσία, νικήτρια στις τρεις προηγούμενες διοργανώσεις και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, επικρατώντας 9-8 στον "μικρό" τελικό.

Πολυτιμότερη παίκτρια του τουρνουά αναδείχθηκε η Ιταλίδα σταρ Τάνια ντι Μάριο και πρώτη σκόρερ η Ουγγαρέζα Ρίτα Κέστχεϊ με 19 γκολ. Θυμίζουμε πως η χρυσή Ολυμπιονίκης και οικοδέσποινα, η Ολλανδία δεν θα συμμετάσχει στο προ-ολυμπιακό τουρνουά της Τεργέστης και βέβαια και στο Λονδίνο.

Η τελική κατάταξη

1.Ιταλία
2.Ελλάδα
3.Ουγγαρία
4.Ρωσία
5.Ισπανία
6.Ουγγαρία
7.Μεγάλη Βρετανία
8. Γερμανία
sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...