Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

ΔΕ ΘΑ ΛΕΙΨΕΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΥΡΙΕ ΜΠΙΤΣΑΞΗ


Από τον

Παναγιώτη Περπερίδη



Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής έκανε σήμερα απολογιστική συνέντευξη Τύπου για την διετή παρουσία του στην Γ.Γ.Α. Έκανε σούμα δηλαδή για την τραγικότερη διετία στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού. Και δεν αναφερόμαστε στα αγωνιστικά δεδομένα που με τα ψέμματα δίνουν πνοή σε ένα κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας το οποίο η Πολιτεία φροντίζει να αργοπεθαίνει. Αναφερόμαστε σε όσα άπτονται των αρμοδιοτήτων της Γ.Γ.Α.
Να ξεκινήσουμε από την επικαιρότητα. Ρωτήθηκε ο κ. Μπιτσαξής για την μετακίνηση οπαδών μετά το θέμα που προέκυψε από την επιστολή του Ολυμπιακού προς τον μοναδικό κατά νόμο υπεύθυνο να αποφασίσει για το εάν θα επιτραπεί στους οπαδούς του Ολυμπιακού να μετακινηθούν οργανωμένα στην Τρίπολη για να παρακολουθήσουν τον αγώνα πρωταθλήματος με τον Αστέρα.
Ο κ. Μπιτσαξής απάντησε ότι μοναδικός υπεύθυνος για το θέμα είναι ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Πέταξε δηλαδή από τα χέρια του την καυτή πατάτα ενώ στο παρελθόν έχει ταχθεί ανοιχτά εναντίον της μετακίνησης οπαδών αλλά ταυτόχρονα την έχει επιτρέψει (ή τουλάχιστον δεν την απαγόρευσε) σε άλλους αγώνες πρωταθλήματος, όπως το Ξάνθη – Παναθηναϊκός το οποίο σωστά επικαλείται ο Ολυμπιακός .
Με πόσα μέτρα και πόσα σταθμά κρίνεται η μετακίνηση των οπαδών κύριε Μπιτσαξή; Και αν δεν είστε εσείς ο υπέυθυνος ως τι κάνετε κατά καιρούς δηλώσεις;
Πάμε παρακάτω. Μας είπε επίσης ο κ. Μπιτσαξής ότι εάν δεν δοθούν λεφτά στον αθλητισμό θα αποχωρήσει από την θέση. Αλήθεια; Εσείς δεν ήσασταν κύριε Γενικέ που πριν από μερικούς μήνες λέγατε ανερυθρίαστα στους αθλητές (όπως όλοι μας το έχουν μεταφέρει) κατά την διάρκεια σύσκεψης στην Ε.Ο.Ε ότι δεν βλέπετε να υπάρχει πρόβλημα αφού τώρα που μειώθηκαν τα λεφτά οι αγωνιστικές επιτυχίες είναι ίδιες και μεγαλύτερες; Τι έγινε ξαφνικά και ζητάτε λεφτά; Επί κυβερνήσεως  Παπανδρέου οι μειώσεις έφερναν επιτυχίες αλλά επί κυβερνήσεως Παπαδήμου βρήκατε τα πνευμόνια να φωνάξετε; Η πλήρης αλήθεια είναι ότι τελικώς λεφτά δεν υπάρχουν όμως αν αυτά τα λίγα που υπάρχουν τα είχατε διαχειριστεί καλύτερα τώρα δεν θα κινδύνευαν με λουκέτο όλες μα όλες οι Ομοσπονδίες. Δεν θα κινδύνευαν με λουκέτο γυμναστήρια, κολυμβητήρια και στάδια όλης της χώρας. Δεν θα πηγαίναμε σε Ολυμπιακή προετοιμασία ξυπόλυτοι στα αγκάθια. Δεν θα είχε διαλυθεί ο Ερασιτεχνικός αθλητισμός τον οποίο με τόσο ζήλο ντεμέκ υπερασπιζόταν ο τέως (fit) Πρωθυπουργός. Δεν χρειάζεται να είστε ο Χάρι Πότερ για να διαχειριστείτε κάτι. Σωστή γνώση του Αθλητισμού χρειάζεται. Είστε εξαίρετος νομικός αλλά στο Πανεπιστήμιο αθλητισμό δεν διδαχτήκατε. Λογικο. Και εν πάση περιπτώσει ας είχατε φωνάξει νωρίτερα γι’ αυτά που σήμερα ξαφνικά θυμηθήκατε.
Όσο για την βία αδυνατώ να κατανοήσω πώς ακριβώς την καταπολεμήσατε. Θα θέλατε να σας υπενθυμίσω τί είχε γίνει αυτή την διετία στους αγωνιστικούς χώρους όλης της χώρας; Μάλλον είναι περιττό. Σίγουρα πάντως η βία δεν καταπολεμάται με επιλεκτικές απαγορεύσεις και επιλεκτικές ποινές.
Θέλετε μήπως να συζητήσουμε για το μπάχαλο του κρατικού μηχανισμού ως προς την αθλητική δικαιοσύνη; Όργανα επί οργάνων αναιρούν το ένα τις αποφάσεις του άλλου και φτάνουμε σε τραγελαφικά φαινόμενα αποφάσεων -φιάσκο που πολύ άνετα μπορούν ανά πάσα στιγμή να τινάξουν τα πρωταθλήματα στον αέρα. Φαντάζομαι γνωρίζετε τι γίνεται με αδειοδοτήσεις που δεν θα έπρεπε να έχουν δοθεί ποτέ και με άλλες που ποτέ δεν δόθηκαν. Όλες οι αποφάσεις κύριε Γενικέ χάνονται κάπου μεταξύ Γενικής Γραμματείας, Υπουργείου Πολιτισμού, Υπουργείου Εμπορίου και Υπουργείου Οικονομικών. Για πια κάθαρση μιλάτε, βάζοντας μάλιστα και τον τέως πρωθυπουργό να την επικαλεστεί ως μέγιστο κυβερνητικό έργο στην απολογιστική ομιλία τους στην Βουλή;
Για τα στημένα ναι μεν άνοιξε η συζήτηση αλλά και πάλι το χάος των συναρμόδιων Υπουργείων δημιουργεί κωμικοτραγικές εικόνες φυλακίσεων, αποφυλακίσεων, νέων ενταλμάτων, αναζητήσεων, αποφάσεων και άμεσης άρσης αυτών.
Δεν αμφιβάλω καθόλου για τις αγνές προθέσεις σας. Αμφιβάλω πολύ για την γνώση των αθλητικών δεδομένων σε αυτή την χώρα αλλά και γενικότερα. Αμφιβάλω πολύ για τους χειρισμούς σας που αποδείχτηκαν κατώτεροι των περιστάσεων στην προσπάθειά σας να παρουσιάσετε και να προβάλετε έργο το οποίο δεν μπορέσατε να παράξετε. Εάν υλοποιήσετε την απειλή σας να αποχωρήσετε από την ΓΓΑ πιστέψτε με (και το λέω με όλο τον σεβασμό και στο πρόσωπο και στη θέση σας) δυστυχώς δεν θα λείψετε σε κανέναν. Η Κυβέρνηση που σας έδωσε τη θέση του Γ.Γ.Α (άρα και εσείς) τα ρημάξατε όλα! Η Ρώμη κάηκε. Tώρα χρειάζεται κάποιος να την ξαναχτίσει. Αρκεί αυτός ο κάποιος να ξέρει τον τρόπο...
pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...