Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ...ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΕΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΠΛΗΝ ΠΡΟΥΣΑΛΗ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ

Eίμαστε όλοι ... Ρουμελιώτες!Όλοι οι διεθνείς, πλην Προύσαλη, έστειλαν την παρακάτω επιστολή υπερ του αρχηγού της Εθνικής Νίκου Ρουμελιώτη η οποία δημοσιεύτηκε στο pasap.gr: «Σχετικά με τις τελευταίες αποφάσεις που έλαβε η Ομοσπονδία για την τιμωρία του αρχηγού της Εθνικής ομάδας Νίκου Ρουμελιώτη λόγω των δηλώσεων του αθλητή πριν και μετά απά τα παιχνίδια με την ομάδα της Βοσνίας οι  αθλητές της Εθνικής ομάδας δηλώνουν ότι κατά τη διάρκεια της φετινής προετοιμασίας η ομάδα αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ
Σχετικά με τις τελευταίες αποφάσεις που έλαβε η Ομοσπονδία για την τιμωρία του αρχηγού της Εθνικής ομάδας Νίκου Ρουμελιώτη λόγω των δηλώσεων του αθλητή πριν και μετά απά τα παιχνίδια με την ομάδα της Βοσνίας οι αθλητές της Εθνικής ομάδας δηλώνουν ότι κατά τη διάρκεια της φετινής προετοιμασίας η ομάδα αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ να μη λάβει μέρος στα φιλικά με την ομάδα της Σερβίας  με έναν και μοναδικό σκοπό που δεν ήταν άλλος από το να βρεθούν λυσεις σε ζητήματα που ταλαιπωρούν την εθνική ομάδα και δυσκολεύουν το έργο αυτής.

Οι αθλητές συνέχισαν την προσπάθεια τους για τον στόχο  που ήταν η πρόκριση στο προ-ολυμπιακό τουρνουά, κάτι το οποίο και επιτεύχηκε. Ο αρχηγός της ομάδας προέβη σε δηλώσεις για να δικαιολογήσει την απόφαση αυτή , χωρίς να προσβάλει και να θίξει κανέναν, αλλά με μοναδικό σκοπό το καλό της ομάδας και την επίλυση των προβλημάτων.Με μεγάλη μας έκπληξη πληροφορηθήκαμε την εξοντωτική τιμωρία που του επέβαλε η ομοσπονδία. Θυμίζουμε -για όσους δεν το γνωρίζουν- ότι ο Νίκος Ρουμελιώτης προσφέρει ανελλιπώς τις υπηρεσίες του τα τελευταία 15 χρόνια στις εθνικές ομάδες παίδων-εφήβων-ανδρών και είναι πρότυπο αθλητή για κάθε νέο και όχι μόνο αθλητή !!! Δεν είναι λίγες οι φορές που έχει αγωνιστεί τραυματίας, δείχνοντας την αγάπη του στο εθνικό συγκρότημα. Είναι άδικο λοιπόν για έναν αθλητή με τέτοια προσφορά στην εθνική ομάδα να απομονώνεται και να τιμωρείται για μια απόφαση που ηταν ΟΜΟΦΩΝΗ.

Υπενθυμίζουμε ότι η εθνική ομάδα των ανδρών αντιμετώπισε τεράστια προβλήματα στην προετοιμασία της, πρωτόγνωρες συνθήκες στα ταξίδια της, αδυναμία παροχής στους αθλητές όχι πολυτελειών, αλλά των απολύτως αυτονόητων για να είναι απερίσπαστοι στο έργο τους. Οι έλληνες πετοσφαιριστές έχουν να αντιμετωπίσουν τεράστια χρέη από τις ομάδες τους και απολύτως καμία βοήθεια από την Ομοσπονδία για να τα ξεπεράσουν. Ακόμα και η αποκατάσταση τραυματισμών επιβάρυνε τον δικό μας προϋπολογισμό. Δεν είμαστε παράλογοι , δεν ζητάμε τον ουρανό με τ' άστρα.

Επίσης δεν εγκαταλείψαμε ποτέ την εθνική ομάδα. Δεν φύγαμε. Ήμασταν εκεί. Ακριβώς το ίδιο ισχύει για τον αρχηγό της εθνικής ομάδας που μόνο εκείνος τιμωρήθηκε. Κανένας διεθνής αθλητής δεν πρόκειται να διαχωρίσει την θέση του για να μην τιμωρηθεί.

Ο Ρουμελιώτης απλώς διατύπωσε σε συνέντευξή του όσα όλοι οι έλληνες αθλητές εντός και εκτός εθνικής σκέφτονται. Θεωρούμε ότι είναι άδικο, απαξιωτικό και εκδικητικό να τιμωρείται ένας αθλητής στο όνομα όλων. Η εθνική ομάδα δεν είναι δημοτικό σχολείο να τιμωρείς έναν για να παραδειγματιστούν οι υπόλοιποι. Δεν υπήρχε προσβολή , δεν υπήρχε άδικο αίτημά μας. Γνωρίζει όλη η κοινωνία την οικονομική κατάσταση του έλληνα πετοσφαιριστή, γνωρίζει όλη η κοινωνία τις θυσίες που κάναμε για να φορέσουμε το καλοκαίρι την φανέλα της εθνικής ομάδας.

Τώρα που προσπαθούμε εμείς και οι προπονητές μας να ξαναφέρουμε την εθνική ομάδα στις μεγάλες διοργανώσεις δεν είναι ώρα για αποκλεισμούς , εκδικήσεις και έχθρα. Είναι ώρα να πορευτούμε όλοι μαζί προς τον κοινό στόχο, να σώσουμε το άθλημα που ανέδειξε και εμάς , αλλά και εσάς. Διευκολύνετέ μας για να αποτελέσουμε το άρμα της σωτηρίας. Μην βάζετε νέα εμπόδια σε αυτή την ομάδα. Δεν το αξίζει.

Είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι όχι εναντίον κάποιου , αλλά υπέρ της εθνικής ομάδας. Αφήστε μας έξω από συμπολίτευση ή αντιπολίτευση, φανείτε λογικοί και σβήστε την τιμωρία του Ρουμελιώτη. Μπορούμε να αναγνωρίσουμε ακόμα και λάθη μας στο χειρισμό της δίκαιης αντίδρασής μας , δεν μπορούμε όμως να δεχθούμε αυτή την απόλυτα άδικη και λαθεμένη τιμωρία που σε τίποτα δεν βοηθάει. Αντιθέτως δημιουργεί δικαιολογημένη αντίδραση στο σύνολο του κόσμου του αθλητισμού.

Σε αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο ας είμαστε όλοι ενωμένοι. Δεν έχουμε περιθώριο να αποκλείουμε κανέναν. Πολύ περισσότερο τον Νίκο Ρουμελιώτη που δεν ήταν μόνο ο αρχηγός της ομάδας, αλλά και αρωγός στην προσπάθεια των νεότερων και εμπνευστής των παλαιότερων σε πολύ δύσκολες στιγμές. Εσωτερικά στην ομάδα γνωρίζουμε καλά ότι ήταν εκείνος που κράτησε αθλητές οι οποίοι ήθελαν να αποχωρήσουν , γιατί δεν άντεχαν τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζαν.

Δεν έχουμε την πολυτέλεια αποκλεισμών. Δεν έχουμε την πολυτέλεια εκδικητικών και άδικων αποφάσεων. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να ξεχνάμε την ιστορία μας.

Εμείς θέλουμε να σωθεί το βόλεϊ, να σωθούμε όλοι μαζί. Και εμείς και εσείς. Εάν συντάσσεστε με αυτή την άποψή μας, με την προσπάθειά μας, με το ''θέλω'' μας σας καλούμε να ανακαλέσετε την άδικη τιμωρία του συμπαίκτη μας και να μείνετε στην ουσία των προβλημάτων μας , που επί της ουσίας είναι και δικά σας προβλήματα. Είμαστε μαζί, μην μας βάζετε απέναντι!!!

Οι αθλητές της Εθνικής Ομάδας:
Κουρνέτας Bασίλης, Στεφάνου Γιώργος, Παπαδημητρίου Αχιλλέας, Πετρέας Γιώργος, Σμαραγδής Νίκος, Πελεκούδας Παναγιώτης, Λάππας Ηλίας, Φράγκος Ανδρέας, Χατζιηλιάδης Δημήτρης, Σαρικεϊσογλου Μιχάλης, Καρυπίδης Θεόκλητος, Ασπιώτης Τάσος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...