Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

ΟΙ ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΣΠΕΔΑ

Χθες ήταν προγραμματισμένες οι συγκεντρώσεις των σωματείων της ΕΣΠΕΔΑ, στα γραφεία της Ένωσης.
Αρχικά κλήθηκαν οι γυναικείες ομάδες της Α΄ κατηγορίας και στη συνέχεια οι αντρικές ομάδες Α΄ και Β΄ κατηγορίας. Οι γυναικείες ομάδες της Β΄ κατηγορίας έχουν κληθεί για αύριο Τετάρτη.
Οι συγκεντρώσεις είχαν θέμα την κλήρωση και ''άλλα συναφή οικονομικά θέματα'' τα οποία ήταν το εξής ένα: Η μεταφορά των εξόδων διαιτησίας στα σωματεία.
Οι εκπρόσωποι των ομάδων της Α΄ γυναικών, όταν προτάθηκε από τον Πρόεδρο της ΕΣΠΕΔΑ κ. Κουρίδη, τα έξοδα των διαιτητών να τα πληρώνουν οι γηπεδούχες ομάδες και όσες αρνηθούν τότε θα αποκλειστούν από το πρωτάθλημα, διαμαρτυρήθηκαν με επιχειρήματα, αλλά στην ουσία δεν υπήρξαν έντονες διαφωνίες και αρνήσεις. Το ποσό που αντιστοιχεί σε έναν αγώνα Α΄ κατηγορίας, ανέρχεται στα 53€ - ενώ καταβάλλεται προσπάθεια να υπάρξει μείωση 20% -  και θα έπρεπε να προκαταβάλλεται πριν την έναρξη του αγώνα από τη γηπεδούχο ομάδα. Με πρόταση του εκπρόσωπου του Φοίνικα κ. Γ. Πολυκανδριώτη, η οποία ήταν σωστή, τα έξοδα από κάθε ομάδα θα καταβληθούν στην ΕΣΠΕΔΑ σε τρεις ισόποσες δόσεις.
Εκεί όμως που οι εκπρόσωποι, έδειξαν να είχαν κρατήσει δυνάμεις για να διαμαρτυρηθούν ήταν στο σκέλος της προκήρυξης που προβλέπει τον υποβιβασμό 6 ομάδων στη Β΄ κατηγορία και κατά την προσωπική μας άποψη είχαν δίκιο, γιατί αυτό ήταν αιφνιδιασμός.
Μετά από τις διαμαρτυρίες αυτές η ΕΣΠΕΔΑ, υποσχέθηκε ότι θα επανεξετάσει το θέμα και ότι θα αναμορφώσει την προκήρυξη στο σκέλος του υποβιβασμού και θα υποβιβαστούν πολύ λιγότερες ομάδες με στόχο του χρόνου το πρωτάθλημα να διεξαχθεί με 18 ομάδες.
Μετά την εξέλιξη αυτή πραγματοποιήθηκε και η κλήρωση του πρωταθλήματος, με άγνωστη την ημερομηνία έναρξης.
Να σημειωθεί ότι στη συγκέντρωση, εκπροσωπήθηκαν και τα 12 σωματεία.
Στη συνέχεια σειρά πήραν οι εκπρόσωποι των αντρικών ομάδων. Εκεί υπήρξαν αρκετές απουσίες, αλλά και πολλοί από τους παρόντες, δεν ήταν έτοιμοι για να δηλώσουν τη θετική ή αρνητική θέση του σωματείου τους, σχετικά με το θέμα.
Εκεί οι διαμαρτυρίες ήταν πιο έντονες, ενώ ο σύλλογος μας πρότεινε και δεν έγινε δεκτό η αυτοδιαχείριση από τις ομάδες του πρωταθλήματος, δηλαδή, οι ομάδες να επιλέγουν σε κάθε αγώνα, αν θέλουν διαιτητή ή όχι, μόνες μας να ορίζουμε τους αγώνες και στο τέλος απλά η ΕΣΠΕΔΑ, να επικυρώσει το βαθμολογικό πίνακα.
Στη συνέχεια Φιλία Περάματος και Δραπετσώνα, πρότειναν να καταργηθεί ο τρίτος διαιτητής και έτσι το κόστος της διαιτησίας να μειωθεί από 53€ σε 32€ με την έκπτωση. Αυτή η πρόταση έγινε δεκτή και από τη στιγμή που υπήρχαν απουσίες και μη ενημερωμένοι εκπρόσωποι, από την ΕΣΠΕΔΑ δόθηκε προθεσμία μέχρι την Παρασκευή για να απαντήσουν έγγραφα όλα τα σωματεία για το αν δέχονται ή όχι τα νέα δεδομένα και στη συνέχεια να προγραμματιστεί η κλήρωση.
Πάντως το γεγονός ότι μέχρι τώρα έχουμε μία επίσημη αποχώρηση από το πρωτάθλημα, ενώ αναμένονται κι άλλες μέχρι την Παρασκευή, οδηγεί την ΕΣΠΕΔΑ να προκηρύξει πρωτάθλημα σε μία μόνο κατηγορία. Δηλαδή ξεκινάμε με πρωτάθλημα 11 ομάδων και βλέπουμε.
Πάντως, όπως ξέραμε τον αθλητισμό, μέχρι τώρα πρέπει να το ξεχάσουμε. Στη νέα φάση πρέπει να βρούμε όλοι μας τις δυνάμεις, τις αντοχές και νέες ιδέες για να επιβιώσουμε. Και θα επιβιώσουμε, γιατί έχουμε μάθει στα δύσκολα, γιατί είμαστε πιο δυνατοί απ΄ όλους αυτούς που μας θέλουν απλά φερέφωνα και γιατί απλά θα γίνει αυτό που θέλουν τα σωματεία και όχι η διοίκηση της ΕΟΠΕ που εκφράζει τώρα πια ένα πολύ μικρό ποσοστό.
Από τις αποφάσεις αυτές προκαλούνται πολλά αναπάντητα ερωτήματα, τα οποία όταν έρθει η ώρα θα τεθούν υπ΄ όψη αυτών που θα κληθούν να αποφασίσουν τι μέλλον θέλουν και εκεί θα κριθούμε άπαντες!

2 σχόλια:

  1. Κύριε Γιώργο πιστεύετε ότι θα είναι εύκολα να παιχτούν ντέρμπι με 2 διαιτητές; Η περσινή εμπειρία από τη β' εσπεδα δείχνει ότι ακόμη και σε εύκολα παιχνίδια είχαμε πολλές παραλείψεις από τους δέυτερους διαιτητές...Ευτυχώς στα ντέρμπι ορίζονταν 3 διαιτητές..Αλλά πιστεύω ότι στην Α' ΕΣΠΕΔΑ δεν είναι το ίδιο εύκολα τα πράγματα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σίγουρα δεν είναι εύκολο και μπορεί να γίνουν κάποιες παρεξηγήσεις, αλλά δυστυχώς όλοι μας πρέπει να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα. Από τη στιγμή που χρήματα δεν υπάρχουν πρέπει να βρεθεί τρόπος να αυξήσεις τα έσοδα σου και να μειώσεις τα έξοδα σου. Πάντως μη νομίζεις ότι η φετινή Α΄ ΕΣΠΕΔΑ, θα έχει και μεγάλη διαφορά από την περσινή Β΄ ΕΣΠΕΔΑ.
    Και κάτι που ξέχασα να γράψω στο σημείωμα, είναι ότι όποια ομάδα θέλει θα μπορεί να ζητήσει και 3ο διαιτητή, αλλά θα τον πληρώνει η ίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...