Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

ΘΥΜΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ Ο ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Δελτίο τύπου

Θύμα του Μνημονίου και ο ερασιτεχνικός αθλητισμός.

Η  Κομισιόν καλύπτει πλήρως τις περικοπές στον ερασιτεχνικό αθλητισμό.
Απάντηση της Κομισιόν στον Νίκο Χουντή

 Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός που απευθύνεται στο πιο ευαίσθητο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας, τη νεολαία, η οποία  μαστίζεται από την ανεργία, τα ναρκωτικά, τη συνολική έλλειψη αξιών, δεν εξαιρείται από τις περικοπές του Μνημονίου. Αυτό τονίζει ρητά σε απάντηση της η Κομισιόν σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Χουντή για τον Αθλητισμό στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα στην ερώτηση του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής αναφερόταν στις κατευθυντήριες γραμμές της Ε.Ε.(2008) για τη σωματική υγεία και ζητούσε ιδιαίτερη μεταχείριση στον αθλητισμό ως παράγοντα που συμβάλει ευεργετικά στην κοινωνική συνοχή αλλά και στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Απαντώντας στο συγκεκριμένο ερώτημα η αρμόδια Επίτροπος κ. Βασιλείου  κάλυψε πλήρως τις περικοπές στον ερασιτεχνικό αθλητισμό που σχεδιάζει η κυβέρνηση. Αφού σημείωσε ότι :

« Η Επιτροπή δεν έλαβε καμία ειδική κοινοποίηση από την Ελλάδα σχετικά με εθνικές συστάσεις για την υλοποίηση των κατευθυντήριων γραμμών για τη σωματική άσκηση, ύστερα από τις κατευθυντήριες γραμμές της Ε.Ε. του 2008 για τη σωματική άσκηση και την ανακοίνωση του 2011 για τον αθλητισμό». Κατέληξε στην απάντηση της τονίζοντας ότι : «Τα μέτρα πολιτικής που συμφώνησαν η Ελλάδα, η Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) με στόχο να μειωθούν οι μη βιώσιμες δημόσιες και εξωτερικές ανισορροπίες, να αποκατασταθεί η ανταγωνιστικότητα και να προωθηθεί, σε μεσοπρόθεσμο επίπεδο, η ανάπτυξη και η δημιουργία θέσεων απασχόλησης δεν περιλαμβάνουν κανένα μέτρο που να αποσκοπεί ειδικά στην προώθηση του αθλητισμού. Γενικά, τα μέτρα αυτά αντιμετωπίζουν την οικονομική δραστηριότητα ως συνολικό φαινόμενο και, ως εκ τούτου, οι περιπτώσεις στις οποίες το Μνημόνιο Συνεννόησης για τους Ειδικούς Όρους της Οικονομικής Πολιτικής αναφέρεται σε συγκεκριμένους τομείς είναι ελάχιστες».

 Με αφορμή την απάντηση της Κομισιόν και τα δημοσιεύματα του Τύπου που αναφέρουν ότι η κυβέρνηση προτίθεται να μειώσει κατά 51% τη χρηματοδότηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού, ο Νίκος Χουντής έκανε την ακόλουθη δήλωση :

 «Η κυβέρνηση με τις πλάτες της Κομισιόν βάζει ταφόπλακα και στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Αποκλείει τα  νέα παιδιά από  κάθε υγιή  δραστηριότητα. Οι σχεδιαζόμενες περικοπές, η ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ ο οποίος ως ένα βαθμό χρηματοδοτούσε ερασιτεχνικές δραστηριότητες, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην πλήρη εμπορευματοποίηση και του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Την εποχή που η κοινωνία μαστίζεται από την εγκληματικότητα, την αύξηση της χρήσης των ναρκωτικών, όπου όλο και μεγαλύτερα τμήματα του πληθυσμού οδηγούνται στο περιθώριο,  η κυβέρνηση κλείνει την πόρτα του αθλητισμού στη νέα γενιά. Η οικονομική ασφυξία των ερασιτεχνικών σωματείων, θα οδηγήσει στην αδράνεια και  στο περιθώριο ένα από τα πιο υγιή τμήματα της ελληνικής κοινωνίας που βρίσκει διέξοδο στον  ερασιτεχνικό  αθλητισμό».

 05.09.2011                                                                                                                                                                   Το Γραφείο Τύπου

aristeraextrem.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...