Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΠΛΟΦΑ ΚΑΙ...ΔΙΑΥΓΕΙ@

ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΛΕΜΟΝΙΔΗ-ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Mπλόφα και ...διαύγει@

Tελικά η  απειλή της ΕΟΠΕ με την αναβολή της  έναρξης των πρωταθλημάτων,  της γύρισε μπούμεραγκ, αφού σχεδόν όλοι τη θεώρησαν μπλόφα, σαν αυτή που έκανε πέρυσι η ΕΣΑΠ με την αναβολή δυο αγωνιστικών για να πάρει την επιχορήγηση , που δεν πήρε ποτέ.

Οι … κακές γλώσσες λένε ότι η ΕΟΠΕ προχώρησε σε αυτή την απόφαση για να προλάβει την απειλή των διαιτητών, που δεν θα ανέβαιναν στη σκάλα, αν δεν έπαιρναν τις οφειλές περασμένων χρόνων.
Και όπως ειλικρινώς παραδέχτηκε ο Αχιλλέας Μαυρομάτης, το πρόβλημα δεν  έχει σχέση με τα ολυμπιακά έργα, αφού τα 3.5 εκατομμύρια θα πάνε στη Ντε Μπουρ και σε παλιά χρέη. Άρα το πρόβλημα είναι γενικό , αλλά μόνο η ΕΟΠΕ προχώρησε σε κουτοπόνηρη απειλή.


Και μιλάμε για κουτοπόνηρη απειλή,  επειδή την επόμενη Παρασκευή θα γίνει η κλήρωση της Α1 γυναικών, κι όταν σκοπεύεις να ακυρώσεις ένα προϊόν δεν το διαφημίζεις και δεν κάνεις προεόρτια.
Τα σωματεία πάντως βράζουν και σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζονται να διεκδικήσουν την αυτοδιαχείριση των πρωταθλημάτων. Έτσι κι αλλιώς έχουν να πάρουν οδοιπορικά εδώ και πολλά χρόνια και ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται.
Και στο φινάλε-φινάλε,  αν δεν μπορεί το ΔΣ της ΕΟΠΕ να διοργανώσει τα πρωταθλήματα ας παραιτηθεί, αλλά φτάσαμε σε τέτοιο ευτελές  σημείο, να μην  αφήνουν ακόμη και τις τρύπιες καρέκλες τους. Και το αποκορύφωμα είναι η αναβολή και των πρωταθλημάτων που δεν έχουν μετακινήσεις.‘
Όλα λοιπόν έγιναν για τα χρέη των διαιτητών, όπου ο κόμπος έφτασε στο χτένι και οι ρέφερι δεν θέλουν να παραμείνουν χορηγοί του αθλήματος. Προτιμούν να μείνουν στα σπίτια και στις οικογένειες τους.
Πάνω στην απειλή λοιπόν θα πατήσει η ΕΟΠΕ και θα πει στους διαιτητές και στα σωματεία το πασίγνωστο «λεφτά δεν υπάρχουν», λες και χρειαζόταν οι παλληκαρισμοί της αναβολής για να πουν τη σκληρή αλήθεια που όλοι γνωρίζουν.Οι εμπνευστές εξάλλου της αναβολής δεν έχουν καθόλου φαντασία.
Αν θες να σε πιστέψουν βάζεις και ένα ωραίο περιτύλιγμα. Συγκαλείς έκτακτο διοικητικό συμβούλιο, έκτακτη γενική συνέλευση, αλλά νομίζουν στην ΕΟΠΕ  ότι απευθύνονται σε κουτούς και το επόμενο ΔΣ θα γίνει 6-7 Οκτωβρίου.Και τι έκανε παρακαλώ η ΕΟΠΕ για την αντιμετώπιση της κρίσης, που φαινόταν εδώ και καιρό ότι έρχεται σαν τυφώνας πάνω στον αθλητισμό;  ΤΙΠΟΤΑ. Συνέχισε την ίδια πολιτική που ακολουθεί εδώ και είκοσι χρόνια και δεν περιόρισε τις δαπάνες της. Μπορεί και να τις αύξησε, με τα αεροπορικά εισιτήρια Θεσσαλονίκη-Αθήνα, Ηράκλειο-Αθήνα και όχι μόνο.
Μιας και μιλάμε για έξοδα, μπήκαμε στο πρόγραμμα «Διαύγεια» και δεν είδαμε αναρτημένη  καμία σημαντική δαπάνη της ΕΟΠΕ, παρότι ήταν υποχρέωση της Ομοσπονδίας προς τον ελληνικό λαό, που πρέπει να μαθαίνει που πηγαίνουν τα λεφτά του. Βρήκαμε μόνο αποφάσεις των Δήμων  Στυλίδας,  ΄Άστρους,  Νάξου, Νέστου για τα τουρνουά μπιτς βόλει, τις αποστολές Μαυρομάτη, Σπηλιάκου στο εξωτερικό και των μικρών εθνικών ομάδων, που έπρεπε έτσι κι αλλιώς να κοινοποιηθούν στη ΓΓΑ για να εγκριθούν. Καμία άλλη δαπάνη.
Α όχι,  βρήκαμε ότι η ΕΟΠΕ ξόδεψε 8500 ευρώ για τη φιλοξενία της εθνικής  Ισραηλ στο αγαπημένο μέρος τoυ ελληνικού βόλει, στην Πορταριά Πηλίου. Μιλάμε για τα φιλικά που έγιναν με την λειψή εθνική γυναικών τον Αύγουστο, στο πλαίσιο προετοιμασίας   του προολυμπιακού τουρνουά που θα γίνει το Νοέμβριο!
Περίσσευαν δηλαδή 8500 ευρώ από το ταμείο της για ένα περιττό έξοδο. Αν αυτά τα χρήματα τα έδιναν στους διεθνείς,  δεν θα υπήρχε το παραμικρό πρόβλημα. Τα έδωσαν όμως  για τη φιλοξενία του Ισραηλ στην Πορταρία. Ωραίες προτεραιότητες έχουν στην ΕΟΠΕ…
volleynews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...