Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

''ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ''

Από φέτος ξεκινά πιλοτικά το " Νέο σχολείο" του Υπουργείου Παιδείας. Αυτό που με τρόμαξε είναι η μείωση των ωρών του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής στο πρόγραμμα του "Νέου σχολείου".
Υπενθυμίζω τους υπευθύνους του Υπουργείου, ότι στις 13 Νοεμβρίου 2007 στο Στρασβούργο, έγινε συνέδριο των Υπουργών παιδείας, Αθλητισμού και Υγείας και αποφασίσθηκαν τα εξής :
1. Το μάθημα της Φ. Α να διδάσκεται τουλάχιστον τρείς φορές την εβδομάδα στα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια των χωρών της ΕΕ.
2. Να υπάρχει ισορροπία μεταξύ των φυσικών και διανοητικών δραστηριοτήτων των μαθητών.
3. Να τερματισθεί η υποβάθμιση του μαθήματος της φυσικής αγωγής και του διδακτικού προσωπικού (συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια στην Ελλάδα).
4. Προτείνει, όπως το πρόγραμμα Δημόσιας Υγείας της ΕΕ, εστιάζεται περισσότερο στην αύξηση της συνειδητοποίησης του ρόλου που διαδραματίζουν η εκπαίδευση, η φυσική αγωγή και ο αθλητισμός στον τομέα της υγείας.
5. Να γίνονται συχνά επιμορφωτικά σεμινάρια- προγράμματα επιμόρφωσης .
6. Τέλος ζητά από τα κράτη - μέλη να υποστηρίξουν την απαίτηση, ώστε να αυξηθεί ο χρόνος της Φυσικής Αγωγής στα σχολεία.
ΥΓ Η Ελλάδα μας είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης στην παιδική παχυσαρκία!!!
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΖΙΚΑΣ

Σημείωση drapetsonavolley: Υπάρχει ακόμα κανείς που αμφιβάλλει ότι η διάλυση του ελληνικού κράτους, έχει ξεκινήσει από την παιδεία και τον αθλητισμό;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...