Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΑ ΑΚΟΥΣΑΝ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Για τρεις και πλέον ώρες οι βουλευτές όλων των κομμάτων που μετέχουν στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής είχαν την ευκαιρία να ακούσουν από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές, τους αθλητές και τις αθλήτριες των εθνικών ομάδων υδατοσφαίρισης και κολύμβησης, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Στο Κοινοβούλιο βρέθηκαν οι εθνικές ομάδας υδατοσφαίρισης γυναικών και νεανίδων, καθώς και οι κολυμβητές και κολυμβήτριες που κέρδισαν μετάλλια και διακρίθηκαν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.
Σπύρος Γιαννιώτης, Κική Λιόση και Δημήτρης Διαθεσόπουλος στα πρώτα έδρανα
Σπύρος Γιαννιώτης, Κική Λιόση και Δημήτρης Διαθεσόπουλος στα πρώτα έδρανα

Στην ατζέντα της συζήτησης ανάμεσα στους αθλητές και τους βουλευτές ήταν τα θέματα των κινήτρων και των προνομίων, που εκμηδενίστηκαν μετά τον νόμο που ψηφίστηκε το φθινόπωρο του 2010, οι αθλητικές εγκαταστάσεις, καθώς και το πρόβλημα των χορηγιών, ενώ ιδιαίτερη μνεία έγινε στη μη χρηματοδότηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού από τον ΟΠΑΠ.
Οι βουλευτές άκουσαν αρχικά τον πρόεδρο της ΚΟΕ, Δημήτρη Διαθεσόπουλο, ενώ στη συνέχεια τον λόγο πήραν η αρχηγός της εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης γυναικών Κική Λιόση, ο παγκόσμιος πρωταθλητής στα 10 χλμ Σπύρος Γιαννιώτης.
Επίσης μίλησαν παίκτριες της εθνικής ομάδας γυναικών, όπως η Σταυρούλα Αντωνάκου και η Αγγελική Γερόλυμου, οι οποίες αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Η γενική εντύπωση που αποκόμισαν οι αθλητές ήταν ότι οι βουλευτές όλων των κομμάτων συμφώνησαν .ότι το θέμα των κινήτρων θα πρέπει να επανεξεταστεί για τους εν ενεργεία αθλητές.
«Ηταν ενημερωμένοι αναφορικά με όσα αναφέρει ο νόμος για τα κίνητρα και τον διορισμό στο δημόσιο, αλλά άκουσαν κάποια πράγματα που δεν τα γνώριζαν καν. Είχαν, για παράδειγμα, την εντύπωση ότι οι αθλητές των ερασιτεχνικών αγωνισμάτων είναι ασφαλισμένοι» δήλωσε στο SentraGoal η παίκτρια της εθνικής ομάδας Σταυρούλα Αντωνάκου, για να συμπληρώσει.
«Όλοι τους, ανεξαρτήτως κόμματος, ήταν ζεστοί απέναντί μας. Εμείς θελήσαμε να τους τονίσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σε συνολικό επίπεδο. Είπαμε ότι για τους εν ενεργεία αθλητές των εθνικών ομάδων θα πρέπει να υπάρξει ένα διαφορετικό από το ισχύον πλαίσιο, τόσο για την είσοδο στα πανεπιστήμια, είτε για τον διορισμό στο δημόσιο.
Ξεκαθαρίσαμε ότι δεν θέλουμε να προκαλέσουμε, αλλά θέλουμε να καταλάβουν ότι στο ερασιτεχνικό αθλητισμό όλα είναι διαφορετικά σε σχέση με τον επαγγελματικό. Τονίστηκε το θέμα της επιχορήγησης, πώς διανέμονται τα χρήματα του ΟΠΑΠ, που πάνε στα επαγγελματικά αθλήματα και όχι στα ερασιτεχνικά.

Μας ζήτησαν συγγνώμη για την κατάσταση που επικρατεί στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και υποσχέθηκαν ότι θα δουν ξανά τι μπορεί να γίνει. Βγήκα από τη Βουλή με θετικές σκέψεις, ότι μετά από αυτή την κουβέντα κάτι καλύτερο μπορεί να συμβεί».


Διαθεσόπουλος: «Υπήρξε πολιτική και κομματική συναίνεση»
Ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, δήλωσε μετά το πέρας της διαδικασίας: «Ολα τα μέλη της επιτροπής κατάλαβαν τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αθλητισμός και κυρίως ο ερασιτεχνικός. Για πρώτη φορά επιτεύχθηκε πολιτική και κομματική συναίνεση. Η επιτροπή άκουσε τα προβλήματα που υπάρχουν σε όλους τους τομείς και όλοι μαζί συμφώνησαν ομόφωνα να αγωνιστούν προς την κατεύθυνση να αλλάξουν ορισμένα πράγματα, στα προνόμια των αθλητών, τις αθλητικές εγκαταστάσεις, τις επιχορηγήσεις των Ομοσπονδιών. Ο αθλητισμός και οι επιτυχίες του έφεραν την περίφημη συναίνεση που όλοι αναζητούν. Μακάρι να αλλάξουν κάποια πράγματα για το καλό του αθλητισμού»
sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...