Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΟΙ ΤΣΑΒΟΥ / ΓΙΑΖΙΤΖΙΔΟΥ. 2οι ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΟΙ ΚΟΝΣΟΛΑΣ / ΜΑΓΔΑΝΗΣ

Οι Αλεξάνδρα Τσιάβου-Χριστίνα Γιαζιτζίδου διατήρησαν τον ευρωπαϊκό τίτλο τους. Αργυρό μετάλλιο για τους Κόνσολα-Μαγδανή στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών των ανδρών.

Απόλυτα κυρίαρχες η Αλεξάνδρα Τσιάβου και η Χριστίνα Γιαζιτζίδου φέτος στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών. Μετά το χρυσό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Μπλεντ, πήραν το χρυσό και στο ευρωπαϊκό του Πλόβντιβ.

Το πρώτο μετάλλιο στην κατηγορία ανδρών πήραν και ο Λευτέρης Κόνσολας και ο Παναγιώτης Μαγδανής, μιας και ανέβηκαν στο δεύτερο σκαλί στη Βουλγαρία.
Αυτός είναι ο πέμπτος συνεχόμενος ευρωπαϊκός τίτλος για την Τσιάβου. Οι δύο Ελληνίδες με χρόνο 7:15.50 τερμάτισαν μπροστά από τις Βρετανίδες Κάθριν Τουάιμαν και Αντρέα Ντένις (7:20.26) και τις Ιταλίδες Λάουρα Μιλάνι και Ενρίκα Μαράσκα (7:24.88).

Στους άνδρες οι Έλληνες (με χρόνο 6:31.84) ηττήθηκαν από τους Ιταλούς Λορέντσο Μπερτίνι και Ελία Λουίνι (6:28.83). Το χάλκινο μετάλλιο πήραν οι Πορτογάλοι Πέδρο Φράγκα και Νούνο Μεντές (6:34.08).

Τέλος, η Κατερίνα Νικολαϊδου συμμετείχε στον πρώτο μεγάλο τελικό στην καριέρα της στο απλό σκιφ και κατέλαβε την τέταρτη θέση (8:09.10), η οποία ισοδυναμεί με μετάλλιο.

Στην Τσεχία κατέληξε ο τίτλος και στην Τσέχα Μίρκα Κνάπκοβα (7:52.03). Το αργυρό κέρδισε η Ρωσίδα Γιούλια Λέβινα (7:58.37) και το χάλκινο η Λιθουανή Ντονάτα Βισταρτάιτε (8:02.46).

Με τρία χρυσά και ένα αργυρό μετάλλια η χώρα μας πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση στην ιστορία της, επιβεβαιώνοντας και στη Βουλγαρία τη δυναμικότητα της ενόψει της ανταγωνιστικής χρονιάς που έρχεται.
sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...