Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΟΙ ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΓΚΩΝΗΣ / ΝΤΑΝΗΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ

Ο Κώστας Τριγκώνης και ο Ντάνης Πασχαλίδης αναδείχθηκαν παγκόσμιοι πρωταθλητές στη λίμνη Μπιέλ (Ελβετία) σε άσχημες καιρικές συνθήκες (video).

Εδώ διέσχισαν το Αιγαίο δίχως ηλεκτρονικά βοηθήματα, σε μια λίμνη θα "κολλούσαν"; Ο Ντάνης Πασχαλίδης και ο Κώστας Τριγκώνης αναδείχθηκαν παγκόσμιοι πρωταθλητές στα σκάφη τύπου Tornado στη διοργάνωση που ολοκληρώθηκε, μετά κόπων και βασάνων, στη λίμνη Μπιέλ στην Ελβετία.

Τέταρτοι κατετάγησαν οι Νίκος Μαύρος και Αλέξης Ταγαρόπουλος. Τα δύο ελληνικά πληρώματα θα διεκδικήσουν την άνοδο τους στο βάθρο και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στη λίμνη Κόμο (8-11/9).
Την 4η ημέρα των αγώνων επικράτησαν δυνατοί άνεμοι στην περιοχή και παρά το τσουχτερό κρύο, οι διοργανωτές έστειλαν τα 37 πληρώματα (από 11 χώρες) στο νερό.

Οι Πασχαλίδης-Τριγκώνης ήταν πρώτοι στην τρίτη ιστιοδρομία, δεύτεροι στην πρώτη και τέταρτη ιστιοδρομία, ενώ ακυρώθηκαν στη δεύτερη για πρόωρη εκκίνηση.



"Οι συνθήκες ήταν πραγματικά δύσκολες στη λίμνη με αλλαγές σε ένταση και διεύθυνση. Η μπουνάτσα μας ταλαιπώρησε τις πρώτες ημέρες με το ακριβώς αντίθετο σκηνικό την τελευταία ημέρα. Τελικά καταφέραμε και κερδίσαμε παρά την πρόωρη εκκίνηση που είχαμε στην 3η ιστιδρομία.Είμαστε ικανοποιημένοι που τα καταφέραμε μιας και αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα με το σκάφος μας και ελπίζουμε να καταφέρουμε το ίδιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το οποίο θα γίνει σε 10 ημέρες στην Ιταλία", υποστήριξε ο Πασχαλίδης.

Το δεύτερο ελληνικό πλήρωμα έχασε την ευκαιρία να πάρει ένα μετάλλιο με τον Ταγαρόπουλο να προσθέτει: "Έτσι πως εξελίχθηκε το πρωτάθλημα με τις λίγες ιστιοδρομίες που έγιναν ένα λάθος μπορεί να κόστιζε το πρωτάθλημα όπως παραλίγο να γίνει με τον Ντάνη και τον Κώστα με την πρόωρη εκκίνηση που είχαν  αν δεν γινόταν 5η ιστιοδρομία, πράγμα το οποίο κόστισε σε εμάς ένα μετάλλιο μιας και εμείς εκκινήσαμε πρόωρα στην ίδια ιστιοδρομία".



Το αργυρό μετάλλιο πήρε το μικτό πλήρωμα από τη Γερμανία, ο Ρόλαντ και η Ναχίντ Γκέμπλερ και το χάλκινο οι Αυστραλοί Μπρετ Μπέρβιλ΄και Ράιαν Ντάφιλντ.

Δέκα μικτά πληρώματα συμμετείχαν στους αγώνες, καθώς υπάρχει η ελπίδα ότι τα Tornado θα επιστρέψουν στο ολυμπιακό πρόγραμμα το 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο ως μικτό αγώνισμα.

Το δίδυμο των Πασχαλίδη-Τριγκώνη θα λάβει μέρος και στον αγώνα του Πλύμουθ (10-18/9) για το "America's Cup World Series". Ο Πασχαλίδης θα πάρει το βάπτισμα του πυρός, ενώ ο Τριγκώνης είχε αγωνιστεί στην Πορτογαλία τον Αύγουστο.
sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...