Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ

Τα προβλήματα που τους απασχολούν εξέθεσαν οι παγκόσμιοι πρωταθλητές της Σαγκάης στον γενικό γραμματέα αθλητισμού, Πάνο Μπιτσαξή.

Χαμόγελα και παράπονα! Αυτό ήταν το σκηνικό στο αεροδρόμιο "Ελ.Βενιζέλος" με αφορμή την επιστροφή των υπολοίπων μελών της ελληνικής αποστολής, ανάμεσα τους και η "χάλκινη" παγκόσμια πρωταθλήτρια, Μαριάννα Λυμπερτά και του φιναλίστ (5ος) στον τελικό των 400μ. μικτή ατομική, Γιάννη Δρυμωνάκου.

Ο πρόεδρος της κολυμβητικής ομοσπονδίας (ΚΟΕ), Δημήτρης Διαθεσόπουλος παρέθεσε συνέντευξη Τύπου παρουσία των μελών της εθνικής ομάδας γυναικών, του παγκόσμιου πρωταθλητή Σπύρου Γιαννιώτη και της Λυμπερτά.

"Ίσως δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να βγάλουμε μιζέρια και κακομοιριά, αλλά είναι ταυτόχρονα μία ευκαιρία να ειπωθούν αλήθειες. Και η αλήθεια είναι ότι τον αθλητισμό τον είχε πάρει το... ποτάμι πριν ξεσπάσει η οικονομική κρίση, από το 2008. Πρέπει να ξαναδούμε το θέμα των κινήτρων. Από τον εξορθολογισμό για τον οποίο μιλούσαμε όλοι τότε, πήγαμε στο μηδενισμό. Ο ελληνικός αθλητισμός αιμορραγεί, σε λίγο δεν θα έχουμε παιδιά. Είναι δυνατόν να παίρνει μία παίκτρια (σ.σ. Γερόλυμου) επτά μήνες άδεια άνευ αποδοχών για να παίξει στην εθνική ομάδα; Γιατί να πληρώνει κάποιος για να υπηρετεί την πατρίδα; Ταυτόχρονα, πρέπει να στηριχθούν και τα σωματεία, που αποτελούν το κύτταρο του αθλητισμού", είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ομοσπονδίας.

Η αρχηγός της εθνικής γυναικών, Κική Λιόση τόνισε ότι "αρκετές από εμάς δεν έχουν δουλειά, περιμένουν από το 2005 έναν διορισμό. Κάποια παιδιά είναι απλήρωτα όλο το χρόνο από τα σωματεία τους. Κάποια κορίτσια δεν είχαν να πληρώσουν το ενοίκιο, δεν είχαν θέρμανση σπίτι τους. Και πρέπει να κοιτάξουμε και λίγο τους προπονητές μας, που είναι άνεργοι Θέλω να ελπίζω ότι τα προβλήματα αυτά θα λυθούν, γιατί δεν θα ήταν άσχημο να σηκώσουμε ξανά ψηλά την ελληνική σημαία και να ακούσουμε τον εθνικό μας ύμνο τη χρονιά που έρχεται", αναφερόμενης στην αφαίρεση των προνομίων.

Η Μαριάννα Λυμπερτά αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σχεδόν όλα τα κολυμβητήρια που προπονούνται οι αθλητές που έχουν συμπεριληφθεί στα κλιμάκια. Η "χάλκινη" παγκόσμια πρωταθλήτρια ευχήθηκε "να έχω του χρόνου κολυμβητήριο να κολυμπάω, γιατί ακούω ότι το Ζάππειο θα κλείσει".

Ο Σπύρος Γιαννιώτης εξέφρασε την απογοήτευση του για το γεγονός ότι δεν βλέπει πια μικρά παιδιά να έρχονται στις πισίνες, ενώ ο Γιάννης Δρυμωνάκος ζήτησε να διευθετηθεί το θέμα του διορισμού του. Το θέμα έχει "παγώσει" εξαιτίας του διετή αποκλεισμού του για χρήση απαγορευμένων ουσιών, αν ο αθλητής έχει αθωωθεί ποινικά.

Τα παράπονα άκουσε με υπομονή ο γενικός γραμματέας αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, ο οποίος θα παραθέσει γεύμα στην ελληνική ομάδα την Τρίτη (3/8) στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης.

"Τα παράπονα των αθλητών τα συμμερίζομαι και τα κατανοώ. Έχω διαφωνήσει με το θέμα των αδειών, έχω παλέψει να αλλάξω το νόμο για τα προνόμια. Θα ήθελα, δημοσίως τουλάχιστον, να λέτε όλη την αλήθεια, όχι τη μισή. Υπάρχουν και ενισχύσεις και πριμ για τους αθλητές, τα οποία συμφωνώ ότι πρέπει να αυξηθούν. Ο νόμος είναι ισοπεδωτικός και πρέπει να αλλάξει και γι΄ αυτό το λόγο έχουμε ξεκινήσει διάλογο με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Είναι εύκολο να "πυροβολούμε" την Πολιτεία, η οποία όμως δεν είναι απούσα και στηρίζει, μέσα σε μία εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, τον ελληνικό αθλητισμό".
 sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...