Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ Ο ΣΠΥΡΟΣ ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ

Ο Σπύρος Γιαννιώτης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 10χλμ. ανοιχτής θαλάσσης και μαζί την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
Τη μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα του πανηγύρισε ο Σπύρος Γιαννιώτης, ένα χρόνο πριν από το μεγάλο φινάλε στον υγρό στίβο του "Σέρπεντιν" στο Χάιντ Παρκ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Ο Κερκυραίος κολυμβητής στέφθηκε πρωταθλητής κόσμου στη Σαγκάη στο αγώνισμα των 10 χιλιομέτρων και φυσικά απαλλάχθηκε από το άγχος της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Στο τελευταίο φίνις στο "Τζίνσαν Σίτι Μπιτς" πέρασε μπροστά, αφήνοντας πίσω τον Γερμανό Τόμας Λουρτζ και τον Βρετανό Ντάνιελ Φογκ (σ.σ. επικεφαλής του αγώνα στο μεγαλύτερο κομμάτι του) και έμεινε εκεί μέχρι το τέλος. Τερμάτισε σε χρόνο μία ώρα, 54 δευτερόλεπτα και 24.7 δευτερόλεπτα.



Για πρώτη φορά σε μεγάλο αγώνα νίκησε τον κυρίαρχο του αγωνίσματος και μεγάλο αντίπαλο του, τον Λουρτζ που τερμάτισε 2.5 δευτερόλεπτα μετά από τον πρωταθλητή του Ολυμπιακού, ακολουθώντας την ίδια τακτική με τη Ρώμη. Μόνο που αυτή τη φορά ο Γερμανός δεν είχε απάντηση. Το χάλκινο μετάλλιο πήρε ο Ρώσος Σεργκέι Μπολσακόβ.

Αυτό είναι το τρίτο παγκόσμιο μετάλλιο για τον Γιαννιώτη, του πιο επιτυχημένου Έλληνα κολυμβητή πλέον. Ήταν τρίτος στη Μελβούρνη το 2007 και δεύτερος στη Ρώμη πριν από δύο χρόνια.



Ήδη η ελληνική ομάδα... ισοφαρισε την κορυφαία εμφάνιση στο Μόντρεαλ το 2005, όταν ο Άρης Γρηγοριάδης πρώτευσε στα 50μ. ύπτιο και η εθνική πόλο των ανδρών εξασφάλισε το χάλκινο μετάλλιο με το γκολ του Γιώργου Αφρουδάκη.

Ο Γιαννιώτης, ο κορυφαίος Έλληνας κολυμβητής όλων των εποχών στις μεγάλες αποστάσεις, δικαιώθηκε ξανά για την επιλογή του να στραφεί στη θάλασσα. Ίσως περισσότερο από τον Γιαννιώτη χάρηκε ο επί σειρά ετών προπονητής του και "αδερφός του", σύμφωνα με τον Γιαννιώτη, Νίκος Γέμελος που... κολύμπησε και αυτός με τον τρόπο του τα 10χλμ.



Ο δεύτερος Έλληνας κολυμβητής, ο Αντώνης Φωκαΐδης θα διεκδικήσει στο Σετουμπάλ το 2012 τη συμμετοχή του στο Λονδίνο, καθώς τερμάτισε 23ος σε χρόνο 1:55.02.1.

Και στον τελικό των ανδρών οι συνθήκες ήταν απαράδεκτες. Πολλή υγρασία και 30 βαθμούς Κελσίου μέσα στο νερό.

Το εισιτήριο για το Λονδίνο πήραν οι:
1.Σπύρος Γιαννιώτης (Ελλάδα) 1:54.24.7
2.Τόμας Λουρτζ (Γερμανία) +2.5δευτ.
3.Σεργκέι Μπολσακόβ (Ρωσία) +7.1
4.Άλεξ Μέγιερ (ΗΠΑ) +8.4
5.Κάι Χάρστ (Αυστραλία) +9.2
6.Χοσέ Φρανθίσκο Έρβας (Ισπανία) +9.6
7.Μπράιαν Ρίκεμαν (Βέλγιο) +11.4
8.Ζουλιέν Σοβάζ (Γαλλία) +12.5
9.Βλαντιμίρ Ντιάτσιν (Ρωσία) +14
10.Αντρέας Βατσμπέργκερ (Γερμανία) +15.1
Αναδημοσίευση από sport24.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...