Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

ΕΧΑΣΕ, ΑΛΛΑ ΑΠΟΘΕΩΘΗΚΕ Ο ΠΑΓΔΑΤΗΣ

Ο Μάρκος Παγδατής, ήταν καλός αλλά όχι καλύτερος του Νόβακ Τζόκοβιτς και δυστυχώς αποχαιρέτησε το Γουίμπλεντον.

Ο Κύπριος τενίστας είχε πολύ καλή απόδοση απέναντι στον Σέρβο νούμερο 2 της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά αποκλείστηκε από το φημισμένο τουρνουά, καθώς ηττήθηκε με 4-6, 6-4, 3-6, 4-6. Η απόδοση του γοήτευσε το κοινό που τον χειροκροτούσε και τον υποστήριξε.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο κόσμος φώναζε ρυθμικά το όνομα του ενώ κάποια στιγμή έκαναν το κύμα που βλέπουμε συνήθως στα ποδοσφαιρικά γήπεδα. Εκεί που το παιχνίδι ξεκίνησε να γίνεται σόου ο Παγδατής άρχισε να χάνει τον έλεγχο. Ο ψύχραιμος Τζόκοβιτς το εκμεταλλεύτηκε. Με ένα μπρέικ σε κάθε σετ πήρε το ματς και προκρίθηκε στον 4ο γύρο.
O Παγδατής ήταν σταθερός και αποτελεσματικός στο πρώτο σετ ωστόσο, στην κρίσιμη στιγμή στο τελευταίο γκέιμ ο Τζόκοβιτς έσπασε το σερβίς του Κύπριου, εξασφαλίζοντας το προβάδισμα.

Ο Παγδατής, λίγο έλειψε να ξεκινήσει με μπρέικ το δεύτερο σετ αλλά έχασε την ευκαιρία. Αντίθετη ήταν η εξέλιξη στο τρίτο γκέιμ με τον Παγδατή να πανηγυρίζει στο κεντρικό κορτ του Γουίμπλεντον το σπάσιμο στο σερβίς του Τζόκοβιτς.

Ο εκνευρισμός του Σέρβου ήταν έκδηλος στο παιχνίδι του αλλά και στις αντιδράσεις του μετά από χαμένο πόντο. Λίγο αργότερα άλλαξε ρακέτα καθώς την χτύπησε δυνατά στο κορτ. Πλέον, το ψυχολογικό πλεονέκτημα είχε περάσει στην αντίπαλη πλευρά.

Ο Παγδατής διατήρησε το μικρό προβάδισμα που του εξασφάλισε το δεύτερο σετ 6-4.Το κοινό του Γουίμπλεντον άρχισε να γοητεύεται από το παιχνίδι του και χειροκροτούσε πολλές από τις προσπάθειες του. Aδιάκοπο τρέξιμο, δύσκολα περάσματα, σίγουρες μπαλιές ήταν ορισμένα από τα χαρακτηριστικά στο παιχνίδι του.

Με ένα μπρέικ πάνω ο Τζόκοβιτς προηγήθηκε στο τρίτο σετ. Ολοκλήρωσε την επιστροφή του στα νικητήρια σετ με 6-3. Πλέον, η πλάστιγγα έγυρε προς το μέρος του.

Ανάλογη διακύμανση είχε και το τέταρτο σετ. Ο Τζόκοβιτς κατάφερε να σπάσει το σερβίς του αντιπάλου του και να το διατηρήσει μέχρι το τέλος. Οι επευφημίες του κοινού έμειναν ως μία γλυκιά ανάμνηση για τον Κύπριο, με την συμμετοχή του στο Γουίμπλεντον 2011.
Αναδημοσίευση από sport24.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...