Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΒΑΘΜΩΝ

Συζητήθηκε χθες στο έκτακτο δ.σ. του συλλόγου μας, η περίπτωση του μηδενισμού και της αφαίρεσης 6 βαθμών από τη γυναικεία μας ομάδα, από την ένσταση της Ευρυάλης.
Η απόφαση που πήραμε είναι ότι θα προσφύγουμε στο ΑΣΕΑΔ για τη δικαίωση μας και την επιστροφή των 6 βαθμών στο σύλλογο μας και άλλες αποφάσεις οι οποίες δεν είναι ανακοινώσιμες και στόχο έχουν τη θωράκιση της ομάδας μας, στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος.
Όσον αφορά τις θέσεις μας για την ένσταση αυτή, σας παραπέμπουμε στο πιο κατω κείμενο, όπως το είχαμε αναρτήσει στις 17/01/11 και δηλώνουμε ότι η Δραπετσώνα δε θα υποβιβαστεί με κανένα τρόπο. Ας ψαχτούνε λοιπόν για ποιον κτυπάει η καμπάνα.
''Την Πέμπτη 14/01 στο σημείωμα μας σχετικά με τον αγώνα πρωταθλήματος του γυναικείου μας τμήματος ΔΑΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ - ΕΥΡΥΑΛΗΣ 3-1, γράψαμε ότι η Ευρυάλη κατέθεσε ένσταση κατά του κύρους του αγώνα και ότι για το θέμα της ένστασης θα τοποθετηθούμε μετά την υποστήριξη της στην ΕΣΠΕΔΑ.
Η ένσταση, λοιπόν υποστηρίχτηκε από την Ευρυάλη και σήμερα μπορούμε να γίνουμε αναλυτικότεροι, για το θέμα της ένστασης και για το ποια είναι η θέση του συλλόγου μας.
Η Ευρυάλη, κατέθεσε ένσταση για αντικανονική συμμετοχή της αθλήτριας μας Λιλλής ΧΟΝΔΡΟΥ, υποστηρίζοντας ότι ασκεί παράλληλα και χρέη προπονήτριας στην ομάδα της Αιξωνής, πράγμα το οποίο απαγορεύει ο Ν. 2725/99.
Στο σημείο αυτό μπαίνουν διάφορα ερωτήματα και διαπιστώσεις:
1. Η κίνηση αυτή της Ευρυάλης, θεωρείται κίνηση ''εκτός προγράμματος'', σπάζοντας τον ''κώδικα σιωπής'' και το moratorium που υπάρχει μεταξύ των συλλόγων, γιατί όλοι οι σύλλογοι λίγο - πολύ έχουμε διάφορες τέτοιες παρατυπίες και όλοι μας - ενώ ξέρουμε τις παρατυπίες του αντίπαλου - σιωπούμε γιατί πάνω απ΄ όλα σεβόμαστε την προσπάθεια της άλλης ομάδας και σαφώς καμία ομάδα δεν προσπαθεί με δόλιο τρόπο να χρησιμοποιήσει αθλητή - προπονητή, αλλά οι ανάγκες της εποχής το επιβάλουν.
2. Η Ευρυάλη, υποβάλοντας και υποστηρίζοντας την ένσταση, τι θέλει να αποδείξει; Ότι πρέπει να κερδίζονται οι αγώνες στα ''χαρτιά'' και όχι εντός γηπέδου; Σ΄ έναν αγώνα που η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν τεράστια, έρχεται και με άκομψο τρόπο, τον διεκδικεί στα ''χαρτιά''. Γιατί και να κερδίσει την υπόθεση, δεν έχει καμία ελπίδα ν΄ αποφύγει τον υποβιβασμό. Ας φρόντιζε το καλοκαίρι στη μετεγγραφική περίοδο, να ενδυνάμωνε την ομάδα της για να μην κινδύνευε με υποβιβασμό, γιατί τώρα με το υλικό που έχει, ούτε για τη Γ΄ ΕΣΠΕΔΑ - που δεν υπάρχει - δεν είναι ικανή.
3. Γιατί η Ευρυάλη, από τη στιγμή που θέλει να ''παίξει'' το παιχνίδι των ενστάσεων, στους μέχρι τώρα αγώνες της, δεν υπέβαλε ένσταση κατά των άλλων ομάδων της κατηγορίας μας, που έχουν παρόμοιες παρατυπίες;
4. Η κίνηση αυτή, ρίχνει λάδι στη φωτιά στην Α΄ ΕΣΠΕΔΑ γυναικών και τώρα πια, θα ακολουθήσει ένα ντόμινο ενστάσεων, όπου όλοι θα καταθέτουν ενστάσεις κατά όλων και το πρωτάθλημα θα τελειώσει τα Χριστούγεννα.
5. Ο σύλλογος μας, μέσω των εκπροσώπων του, διατηρούσε φιλικότατες σχέσεις με την Ευρυάλη. Η κίνηση αυτή, της Ευρυάλης, θεωρείται ''casus belli'' και από δω και πέρα θα υπάρξουν αλυσιδωτές αντιδράσεις σε όλα τα μήκη και επίπεδα, μεταξύ μας.
6. Δηλώνουμε, ότι το σταυρό, που κρατούσαμε στο χέρι μας, τον αφήνουμε στη θέση του και τώρα θα πορευτούμε, χωρίς αυτόν. Ο σύλλογος μας - αν δε δικαιωθεί - θα καταθέτει ένσταση σε κάθε ομάδα - όσο φιλική μας και να είναι - της Α΄ Κατηγορίας γυναικών, μέχρι την επιστροφή των τυχόν αφαιρούμενων βαθμών.
7. Ο Νόμος που αναφέρει τη δέσμευση αυτή, δεν ισχύει μόνο για το βόλει, αλλά για όλα τα αθλήματα. Οι ενστάσεις που έχουν γίνει για το λόγο αυτό, είναι μόνο στο άθλημα μας, κι αυτές μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Έχετε αναρωτηθεί γιατί σε κανένα άλλο άθλημα, δεν έχει υποβληθεί ποτέ παρόμοια ένσταση; Έχετε αναρωτηθεί γιατί μόνο οι ''παράγοντες'' - ο Θεός να τους κάνει - του βόλει, κινούνται με τέτοιο τρόπο; Η απάντηση, δίνεται από το αποτέλεσμα και στο χάλι που έχει φτάσει το άθλημα μας. Εμείς οι παράγοντες λοιπόν φταίμε για τη σημερινή κατάντια.
8. Όσον αφορά το Νόμο. Η ΕΟΠΕ, δύο φορές με απόφασεις γ.σ., έχει ζητήσει από τη ΓΓΑ, την κατάργηση της συγκεκριμένης παραγράφου, η οποία δεν αποσκοπεί πουθενά, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι: ''η εμπειρία μας, έδειξε ότι η παράγραφος του Νόμου αυτού, είναι καταστροφική''. Αναγκάζει πολλούς αθλητές - ριες να σταματούν την ενεργό δράση στο άθλημα που τους ανέδειξε, αμφισβηστεί επιστήμονες και δίνει το δικαίωμα π.χ. σε έναν προπονητή βόλει, να ασκεί την προπονητική και παράλληλα να αγωνίζεται επίσημα ως ποδοσφαιριστής. Αν αυτό, δεν είναι ανακολουθία και αστοχία του συντάκτη, τότε τι είναι; Ποιό το νόημα του Νόμου αυτού; Τι θέλει να προστατεύσει; Και ειδικά στη σημερινή εποχή, που ψάχνεις με το κυάλι άξιους προπονητές και αθλητές να βρεις και δε βρίσκεις.
9. Πάντως ο σύλλογος μας, αναζητεί και ήδη έχει βρει αρκετά στοιχεία, που θα προσκομίσουμε στο αρμόδιο όργανο της ΕΣΠΕΔΑ, τα οποία αποδεικνύουν το δίκιο των πράξεων μας. Και ας μη νομίζουν μερικοί, ότι η υπόθεση είναι χαμένη από χέρι, γιατί στο δ.σ. της ΕΣΠΕΔΑ, μετέχει παράγοντας της Ευρυάλης. Αυτά, είναι για άλλες εποχές και άλλα καθεστώτα.''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...