Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

ΔΥΟ ΜΕΤΑΛΙΑ ΣΤΟ ΚΟΤΜΠΟΥΣ ΑΠΟ ΚΟΣΜΙΔΗ ΚΑΙ ΠΕΤΡΟΥΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΓΑΝΗ

Δύο μετάλλια στο Κότμπους
Με το χρυσό μετάλλιο του Κοσμίδη στο έδαφος και το ασημένιο του Πετρούνια στους κρίκους συνεχίστηκε το Παγκόσμιο Κύπελλο ενόργανης γυμναστικής στη Γερμανία.
Διπλή εκπροσώπηση στο βάθρο είχε η Ελλάδα στους σημερινούς (12/3) τελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου ενόργανης γυμναστικής στο Κότμπους της Γερμανίας.
Ο Λευτέρης Κοσμίδης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στις ασκήσεις εδάφους, ενώ ο Λευτέρης Πετρούνιας το ασημένιο στους κρίκους.
Στον τελικό του εδάφους, ο Κοσμίδης εκτέλεσε το δυσκολότερο πρόγραμμα (με βαθμό δυσκολίας 6.70, μεγαλύτερο και από εκείνον στον περσινό τελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος ) και βαθμολογήθηκε με 15.525 βαθμούς, που του χάρισαν την πρώτη θέση.
«Όλα πήγαν μια χαρά. Ένα τέτοιο ξεκίνημα στη νέα χρονιά είναι ό,τι καλύτερο. Χαίρομαι ιδιαίτερα, επειδή έπιασα μεγαλύτερη αρχική αξία σε σχέση με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Δε μου έκανε διαφορά που αγωνίστηκα τελευταίος μεταξύ των οκτώ φιναλίστ. Το μόνο κακό ότι ήμουν λίγο «κρύος» όταν ήρθε η σειρά μου, αλλά μπόρεσα να βγάλω το πρόγραμμά μου χωρίς πρόβλημα», δήλωσε μετά την επιτυχία του ο 20χρονος πρωταθλητής.
Ο Κοσμίδης, που κατέφερε να ανέβει στο πρώτο σκαλί της διοργάνωσης μετά από δύο 4ες θέσεις το 2007 και το 2009, στρέφει πλέον την προσοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Παρισιού, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (19-20/3): «Στο Παρίσι τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα, γιατί θα αγωνιστούν 12 αθλητές σε κάθε όργανο και προκρίνονται μόνο 4 στον τελικό. Θα προσπαθήσω για το καλύτερο».
Πολύ καλή ήταν η παρουσία και του Λευτέρη Πετρούνια στους κρίκους, όπου κέρδισε το αργυρό μετάλλιο με 15,450 βαθμούς.
Ενθουσιασμένος για την επιτυχία του και αισιόδοξος για τη συνέχεια εμφανίστηκε μετά τον αγώνα του ο Πετρούνιας: «Είναι η μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας μου μέχρι σήμερα, αλλά αναμένονται κι άλλες! Ήθελα να ανέβω ψηλότερα από την 3η θέση του προκριματικού και το πέτυχα. Η εμφάνισή μου ήταν αρκετά καλή, αν και έκανα κάποια λάθη που μπορώ και πρέπει να τα διορθώσω ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Σε γενικές γραμμές είμαι πολύ ευχαριστημένος, αλλά ξέρω ότι μπορώ να πάω ακόμα.
Η Ελλάδα δεν αποκλείεται να έχει και τρίτη παρουσία στο βάθρο του Κότμπους, καθώς την Κυριακή (13/3), στην τελευταία ημέρα των αγώνων, θα αγωνιστεί στη δοκό ισορροπίας η Βάσω Μιλλούση.
Αναδημοσίευση από onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...