Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

ΔΩΣΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΤΕ


Η «σφαγή» του ετήσιου προϋπολογισμού της ΕΟΠΕ κατά 21% από την ΓΓΑ με ποσοστό μεγαλύτερο από κάθε άλλη αθλητική ομοσπονδία δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός και θα πρέπει να προβληματίσει όλους τους παράγοντες ελληνικού βόλεϊ. Η σημερινή διοίκηση του Αχιλλέα Μαυρομάτη «κλαίει» και «οδύρεται» αλλά έχει μεγάλο μερίοδο ευθύνης, όπως και η διοίκηση του Στέλιου Προσαλίκα αλλά και αυτή του Θανάση Μπελιγράτη...
Αν το 14% με 16% που κόπηκε κατά μέσο όρο απ΄όλες τις αθλητικές ομοσπονδίες είναι αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης, το υπόλοιπο 7% που αφορά στην ΕΟΠΕ, είναι αποτέλεσμα της διοικητικής ανυποληψίας και της έλλειψης πολιτικής για το άθλημα.
Είναι αποτέλεσμα του διοικητικού «εμφυλίου» που την τελευταία τριετία έχει φάει τις σάρκες του βόλεϊ αλλά και του μπιτς βόλεϊ.
Η πολιτική του «γιες μεν» και της «βαθιάς υπόκλισης» στον εκάστοτε υπουργό αθλητισμού και ΓΓΑ δεν οδήγησε πουθενά. Δεν πρόβαλαν τα πραγματικά προβλήματα και δεν έδωσαν λύσεις στα μεγάλα προβλήματα όπως είναι τα Ολυμπιακά Έργα που βύθισαν την ομοσπονδία στο χάος.
Και το χειρότερο; Τα τελευταία χρόνια είχαμε πρωτοφανή και απροκάλυπτη εμπλοκή της αθλητικής ηγεσίας στα διοικητικά πράγματα της ομοσπονδίας.
Δυστυχώς το άθλημα θερίζει ότι έχουν σπείρει οι παράγοντες του.
Ο Μαυρομάτης αν θέλει να κάνει κάτι για το άθλημα κι αν φιλοδοξεί να φανεί χρήσιμος και απαραίτητος θα πρέπει από σήμερα κι όλας θα πρέπει να κάνει ανατροπές και να ορθώσει το ανάστημα της ομοσπονδίας μαζί και το δικό του.
Η ΕΟΠΕ, τα εκατοντάδες σωματεία και οι χιλιάδες αθλητές και αθλήτριες του βόλεϊ και του μπιτς βόλεϊ δεν είναι ζητιάνοι κανενός Μπιτσαξή και κανενός υπουργού αθλητισμού.
Αρκετά έχει υποφέρει το βόλεϊ από τους Μπιτσαξήδες, τους Δουβήδες, τους Ιωαννίδηδες, τους Ορφανούς και τους Λιάνηδες.
Το μόνο που μας άφησαν προίκα είναι προβλήματα, υποσχέσεις, εμφυλίους και ανοικτές πληγές.
Αυτή είναι η δουλειά των πολιτικών. Να υπόσχονται, να διχάζουν και να φεύγουν. Εσείς τι κάνετε κύριε Μαυρομάτη;
Οι παράγοντες του βόλεϊ που δεν θέλουν κάνουν καριέρα πολιτικού κι έχουν το μυαλό τους αποκλειστικά στην προκοπή του αθλήματος έχουν και πρέπει να έχουν άλλες προταιρεότητες.
Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έχει κυριαρχήσει η άποψη πως για να «πάρεις» την ομοσπονδία πρέπει να την πλήξεις οικονομικά, άρα να «πλήξεις» οικονομικά τα σωματεία και το ίδιο το άθλημα. Αυτό ήταν το πιο καταστροφικό σενάριο που έχει ζήσει η ΕΟΠΕ.
Από το 2005 η διοίκηση Μπελιγράτη πολεμήθηκε σε όλα τα επίπεδα μέχρι που «έπεσε» αφού προηγουμένως η «στρόφιγγα» των επιχορηγήσεων είχε κλείσει και το «σκάνδαλο» των Ολυμπιακών Έργων που δημιούργησε η ίδια η ΓΓΑ τορπίλησε το κύρος της ομοσπονδίας.
Ήρθε ο Προσαλίκας και με τη Νέα Δημοκρατία πανίσχυρη το 2008 υποσχέθηκε πολλά, αλλά δεν έγινε τίποτα αφού ο εσωτερικός εμφύλιος από το «αριστερό μπλοκ» διέλυσε τα πάντα και το άλλοθι της αθλητικής ηγεσίας για να μην δώσει αυτά που υποσχέθηκε ήταν προφανές.
Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε, ο Μαυρομάτης «έριξε» τη διοίκηση Προσαλίκα δημιουργώντας προσδοκίες για βοήθεια από τους «συντρόφους» του. Η ΕΟΠΕ έμεινε ακυβέρνητη τέσσερις μήνες, τα πάντα ξεχαρβάλωσαν και διαλύθηκαν, το βόλεϊ πήγε πάλι πίσω. Ακόμα και το μπιτς βόλεϊ που παραδοσιακά ζούσε από τους μεγάλους χορηγούς του δοκιμάζει αντοχές επιβίωσης.
Επτά μήνες με τη διοίκηση Μαυρομάτη σίγουρα δεν περιμέναμε θαύματα αλλά περιμέναμε μια πιο «επιθετική» πολιτική και κυρίως πηγμή και δράση.
Δεν θέλουμε να ζητήσει «χάρη» ο Μαυρομάτης από τον Μπιτσαξή. Θέλουμε να ζητήσει αυτά που «χρωστάει» η ΓΓΑ και που ακόμα δεν έχει δώσει.
Θέλουμε να δώσουν εδώ και τώρα αυτά που έχουν υποσχεθεί στα σωματεία της Α1 και της Α2, αυτά που θα έπρεπε να δίνουν όλα αυτά τα χρόνια στο Ολυμπιακό άθλημα του μπιτς βόλεϊ κι εν τέλει να αντιμετωπίσουν το βόλεϊ με σοβαρότητα και υπευθυνότητα σε όλα τα επίπεδα.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΠΕ το προσεχές Σάββατο θα πρέπει να δείξει τη δυναμική του και θα πρέπει επιτέλους να «περάσει» στην αντεπίθεση με αποφάσεις «σταθμό» για το άθλημα.
Αν το πράξει θα έχει τους πάντες στο πλευρό του. Αν, όμως, επιλέξει την πολιτική του «σαλιαρίσματος» και της «υποτέλειας» θα βάλει και την ταφόπλακα του.
Αν δεν αλλάξετε μυαλά και κυρίως φιλοσοφία και κατεύθυνση, το 2012 θα υπάρξει κι άλλη μείωση 20%. Ετσι, θα γίνεται κάθε χρόνο μέχρι που να μηδενίσει το κοντέρ και να πάψετε να υπάρχετε. Το βόλεϊ πάντως με ή, χωρίς εσάς θα επιβιώσει.

VolleyNews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...