Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ



Του Τάσου ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ
Θυμάμαι τις πρώτες εμφανίσεις της Αλβανίας στους Βαλκανικούς Αγώνες στίβου και ιδιαίτερα του κλειστού, όπου η συμμετοχή της ήταν ολιγάριθμη εκείνα τα πρώτα χρόνια μα πάνω από όλα ταλαιπωρημένη.
Η ομάδα ερχόταν απευθείας από τα Τίρανα με ένα μικρό, ας το ονομάσουμε αυτοκίνητο, τύπου βαν, ρώσικης κατασκευής, χωρίς στάσεις παρά μόνο για τις σωματικές ανάγκες των αθλητών.
Θύμιζε έντονα αυτοκίνητο μεταφοράς προϊόντων ενός ιδιοκτήτη καταστήματος «εδώδιμα - αποικιακά» επαρχιακής πόλης.
Το φοβερό όμως βρισκόταν αλλού.
Τα τζάμια ήταν βαμμένα με το ίδιο ακριβώς χρώμα του αμαξώματος ώστε πλην του οδηγού και συνοδηγού, κανείς από τους υπόλοιπους επιβάτες να μην μπορεί να απολαμβάνει τη διαδρομή και τα σύγχρονα επιτεύγματα της Ελλάδας.
Αυτό το φορτηγάκι το είδα άλλες 4-5 φορές στη ζωή μου.
Χάθηκε εντελώς ξαφνικά, όπως ακριβώς εμφανίστηκε, ύστερα από το θάνατο μιας αθλήτριας στην εθνική οδό Αθήνας - Πάτρας, σε μία από τις λιγοστές στάσεις της αποστολής κατά την επιστροφή στην Αλβανία.
Τώρα, έστω και τηρουμένων των αναλογιών, επιστρέφουμε σιγά σιγά εμείς στον μεσαίωνα.
Η ομάδα πόλο Γυναικών της ΝΕ Πατρών ξεκίνησε από την Πάτρα με δύο βαν ώστε ύστερα από 1.300 χλμ. διαδρομής να καταλήξει στην πόλη Ζέντες της Ουγγαρίας για ένα ματς Κυπέλλου Ευρώπης.
Τα τζάμια δεν ήταν βέβαια βαμμένα και οι ανέσεις σαφώς ανώτερες, τουριστικές θα λέγαμε.
Τα κορίτσια πήραν φαγητό μαζί τους, ξηρά τροφή, ποτά, καφέδες και πάνω από όλα την καλή διάθεση και το κέφι τους.
Η ταλαιπωρία οφείλεται βέβαια στην έλλειψη χρημάτων.
Φανταστείτε ότι οδηγοί των οχημάτων είναι ο αντιπρόεδρος του συλλόγου και ένα από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.
Και βέβαια, αύριο το πρωί, η αποστολή θα ξεκινήσει για το ταξίδι της επιστροφής, δηλαδή άλλα 1.300 χλμ.
Εμείς ελπίζουμε να βρισκόμαστε απλά στο τέλος και όχι στην αρχή.
Αναδημοσίευση από sentragoal.gr

Σημείωση drapetsonavolley: Δεν είναι κακό σε περίοδο κρίσης, να δοκιμάσουμε και άλλες μορφές διοίκησης αθλητισμού. Αλλά, για την απαξίωση αυτή του ελληνικού αθλητισμού, υπάρχουν βαριές ευθύνες σε κάποιους. Ο ελληνικός αθλητισμός, φέρνει πολλά χρήματα στο κράτος και του τα κλέβουν. Οι επιχορηγήσεις πηγαίνουν οπουδήποτε αλλού, εκτός αθλητισμού. Θα λογοδοτήσει κανένας ποτέ; Το ότι τα νέα παιδιά στην Ελλάδα, γυρνάνε την πλάτη στον αθλητισμό, ενδιαφέρει κανένα; Ότι δημιουργούμε κοινωνία πλήρους αποχαύνωσης, το αντιλαμβάνεστε κύριοι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...