Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΘΙ


Toυ Νίκου ΔΕΛΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ

Μετά από όσα ακούμε και μαθαίνουμε τις τελευταίες ημέρες, αντιλαμβανόμαστε ότι ο Καλλικράτης προσφέρει το τέλειο άλλοθι για σαρωτικές αλλαγές και στον αθλητισμό.
''Θα γίνουν συγχωνεύσεις σωματείων και Ομοσπονδιών και θα κλείσουν αθλητικές εγκαταστάσεις που στοιχίζουν πολλά στο κράτος και δεν είναι δυνατή η συντήρηση τους'' εξήγγειλε ο Υπουργός κ. Νικητιάδης.
Πρώτα απ΄ όλα, συγχωνεύσεις Ομοσπονδιών, ακόμα και σε συναφή σπορ, δεν είναι δυνατό να υπάρξουν. Το απαγορεύει η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και αυτό το γνωρίζουν στην κυβέρνηση αφού το έχει πεί στον κ. Γερουλάνο ο ίδιος ο Ρονγκ. 'Οτι είναι απαραίτητο, σε ορισμένες περιπτώσεις, να προκύψουν κάποιου είδους συνενώσεις, δεν αμφισβητείται. Κυρίως για σπορ της πισίνας και γενικώς του υγρού στοιχείου. Ακόμα όμως και εκεί δεν είναι εύκολο να συμβεί αυτό σε επίπεδο Ομοσπονδιών αν και με αυτόν τον τρόπο θα περιορισθούν τα έξοδα για την Πολιτεία.
Τα συμφέροντα της ΔΟΕ που αναζητά ...ψηφαλάκια είναι μεγάλα. Συγχωνεύσεις στα σωματεία πράγματι, επίσης, μελετώνται. Και δεν είναι αυτή μία άδικη και αναίτια σκέψη. Την έχουμε προτείνει και εμείς. Με προυποθέσεις όμως. Και με στόχο.
Πριν από οτιδήποτε άλλο δεν πρέπει να χαθούν παιδιά από τον αθλητισμό. Να ενωθούν δύο ομάδες της ίδιας περιοχής αλλά με την προυπόθεση να υπάρχει η πρώτη ομάδα που θα κάνει ανταγωνιστικό αθλητισμό και η δεύτερη η οποία θα αποτελεί το φυτώριο της. Με παράταση της αγωνιστικής περιόδου για τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα ώστε όλα τα παιδιά να έχουν τη δυνατότητα να αγωνισθούν τουλάχιστον για περίοδο 6 μηνών και όχι σε 10 ματς εντός διμήνου και άντε πάλι του χρόνου.
Εάν αυτομάτως διαλυθούν ομάδες, επειδή προκύπτουν αντικίνητρα για τη συνέχιση της δράσης τους, ναι μεν θα σταματήσουν ίσως χομπίστες ενήλικες την παρουσία τους σε οργανωμένο πλαίσιο άθλησης αλλά το κυριότερο είναι ότι θα χαθούν παιδιά αφού δε θα έχουν που να παίξουν.
Μία ομάδα με πλατιά βάση Ακαδημιών θα είναι αυτοσυντηρούμενη και δυνατή και τότε πραγματικά δε θα έχει την ανάγκη της κρατικής στήριξης και θα μπορεί να προσφέρει στους αθλούμενους τις καλύτερες συνθήκες για την ενασχόληση τους με τα σπορ. Και θα στέλνει παιδιά στην πρώτη ομάδα της ίδιας γειτονιάς η οποία πλέον θα έχει εξαιρετικά περιορισμένη ανάγκη άλλων προσθηκών.
Αυτό το μοντέλλο ανάπτυξης απαιτεί φυσικά να πάνε στην άκρη οι εγωισμοί. Μία ομάδα να αναγνωρισθεί ότι έχει τα πρωτεία και μία άλλη να γίνει παραδεκτό ότι είναι η Ακαδημία της.
Αυτού του είδους η αθλητική κουλτούρα δεν είναι εύκολο να διαδοθεί. Υπάρχει στην Αγγλία και εν μέρει στη Γαλλία και περιστασιακά συναντάται αλλού.
Στην Ελλάδα δοκιμάσθηκε αλλά δεν προχώρησε.
Επιπλέον, σε ότι αφορά την παύση λειτουργίας γυμναστηρίων, είναι εύλογος ο σχετικός προβληματισμός.
Να ισχύσει λοιπόν για τα...Γκράβαρα όπου μετά από πιέσεις βουλευτών δημιουργήθηκαν κολυμβητήρια για να κάνουν μπάνιο οι κατσίκες, να ισχύσει επίσης για τόπους χωρίς σχολείο όπου ωστόσο υπάρχει γυμναστήριο για να ...αναπαύονται τα περιστέρια της περιοχής, να ισχύσει ασφαλώς και για τα μέρη στα οποία οι...πυρηνικοί εγκέφαλοι δημιούργησαν γήπεδα ποδοσφαίρου με χόρτο το οποίο ποτίζεται με...αλμυρό νερό και για αυτό καταστρέφεται.
Είναι σαφές ότι για το Δήμο Πειραιά με το ΕΝΑ κλειστό γυμναστήριο ( όταν ο γειτονικός Δήμος Κερατσινίου έχει ...5 και μπράβο του γιατί φαίνεται ότι έχει σωστούς τοπικούς άρχοντες) αλλά και για αρκετές ακόμα περιοχές της χώρας μας, είναι επιβεβλημένο να δημιουργηθούν νέες αθλητικές εγκαταστάσεις.
Εκτός και αν ο κ. Νικητιάδης επίσης πρεσβεύει τις θέσεις του κ. Αηδόνη για αθλητισμό στους δρόμους, οπότε να πάμε με τα κορίτσια της Ακαδημίας μας για να βγάλουμε τα σκουπίδια και τα πεσμένα νεράτζια απο τη Ζαννή αφού έτσι και αλλιώς συνεργείο καθαριότητας έχει ημέρες να περάσει....
Καλημέρα σας.
Και μη χάνετε το κουράγιο σας και την όρεξη να παλεύετε.
Στα παιδιά μας το χρωστάμε ....
Αναδημοσίευση από porfyrasvolley.blogspot.com

Σημείωση drapetsonavolley: Μια μικρή διόρθωση μόνο στα γραφόμενα του φίλου Νίκου. Ο Πειραιάς αυτή τη στιγμή έχει δύο κλειστά γυμναστήρια, το Σαλπέας και το κλειστό των Καμινίων. Βέβαια, υπάρχει και το Παπαστράτειο, το οποίο όμως είναι κλειδωμένο και ακατάλληλο για χρήση τα τελευταία 4-5 χρόνια. Το Παπαστράτειο, μπορεί να ανήκει στη Γ.Γ.Α., αλλά σημαντική ευθύνη φέρει και ο δήμος Πειραιά, που δεν έκανε τίποτα για να εξυπηρετήσει τις ομάδες του δήμου του, που πραγματικά ασφυκτιούν στα δύο γυμναστήρια της πόλης.
Όσον αφορά το δήμο Κερατσινιού, εκεί έχουν δύο κλειστά γυμναστήρια κατάλληλα για αγώνες. Το Νικολαίδης και το Μπακογιάννης, ενώ τώρα στον ενοποιημένο δήμο Κερατσινιού - Δραπετσώνας, υπάρχουν τέσσερα κλειστά γυμναστήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...