Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΟΙ ΑΛΛΑ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ!

Η οικονομική κρίση στο χώρο του αθλητισμού είναι γεγονός που δεν αμφισβητείται από κανένα πια. Ακόμα και οι μεγάλες θεωρητικά ομάδες αδυνατούν να στηρίξουν τα λιγότερο δημοφιλή τμήματά τους. Η κρατική βοήθεια στα ερασιτεχνικά σωματεία δεν είναι απλώς αμελητέα είναι ακριβώς μηδενική. Η Γ.Γ.Α. επιτελεί διακοσμητικό έργο πια, αφού δεν διαθέτει κονδύλια για να επιχορηγήσει κανένα σωματείο εδώ και χρόνια.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα της ολικής διάλυσης του ερασιτεχνικού αθλητισμού, είναι οι επιχορηγήσεις «φαντάσματα» που έλαβαν τα αθλητικά σωματεία για Α.Μ.Ε.Α. τα 2 τελευταία έτη και τα απλήρωτα πριμ των Ολυμπιονικών του Πεκίνου. Παρότι εγκρίθηκαν τα σχετικά ποσά από τη Γ.Γ.Α. και κατατέθηκαν σε αυτή τα απαραίτητα έγγραφα των σωματείων, τα χρήματα δεν έχουν εκταμιευτεί ακόμα. Σε πρόσφατη συνάντηση των εκπροσώπων της Ομοσπονδίας ατόμων με αναπηρία με τον υφυπ. Αθλητισμού κ. Γερουλάνο και τον γεν. γραμ. Αθλητισμού κ. Μπιτσαξή έλαβαν διαβεβαιώσεις ότι τα χρήματα θα αποδοθούν και μάλιστα άμεσα.
Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι κανένα αθλητικό ερασιτεχνικό σωματείο δεν επιχορηγείται από τη Γ.Γ.Α. δεν εγκρίνεται πια κανένα ποσό για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, όλο το κόστος μετακυλίεται στον αθλούμενο…
Και ενώ κυνηγάμε το ευρώ με το δίκαννο εξακολουθούμε να διοργανώνουμε αντιεμπορικούς αγώνες σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Του χρόνου η Αθήνα ετοιμάζεται να φιλοξενήσει την Παραολυμπιάδα ενώ το 2013 ο Βόλος και η Λάρισα τους Μεσογειακούς αγώνες!
Πώς είναι δυνατόν να μην μπορούμε να εξασφαλίσουμε μερικές χιλιάδες ευρώ για τις τακτικές επιχορηγήσεις των Αθλητικών Σωματείων Α.Μ.Ε.Α. και την ίδια στιγμή να χρεώνουμε το Ελληνικό Δημόσιο με εκατομμύρια ευρώ για τη διοργάνωση της Παραολυμπιάδας; Θεωρείτε ότι το κόστος είναι μικρό; Μια ματιά στην ανάλυση της συμμετοχής της πολιτείας από την επίσημη ιστοσελίδα των αγώνων θα σας πείσει για το αντίθετο.
Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός παραπαίει, βρίσκεται σε σημείο αφανισμού. Όποιος έχει την παραμικρή σχέση με κάποιο σωματείο θα ξέρει ότι έχουν αρχίσει να ματαιώνονται νεανικά πρωταθλήματα, έχουν αρχίσει να συμπτύσσονται διοργανώσεις. Ξεκινάμε από αυτά με τη μικρότερη σημασία και προχωράμε προς τα εθνικά πρωταθλήματα.
Τι κάνει η πολιτεία για όλα αυτά; Μα διοργανώνει τους Μεσογειακούς αγώνες του 2013… Οι Μεσογειακοί αγώνες, καλώς ή κακώς, αποτελούν μια υποβαθμισμένη διοργάνωση που έχει σκοπό περισσότερο προπονητικό και προετοιμασίας για τους αθλητές που λαμβάνουν μέρος σε Παγκόσμια και Ολυμπιάδες. Είναι μια διοργάνωση που δεν πρόκειται να τραβήξει κόσμο, δεν πρόκειται να τραβήξει την τηλεόραση, δεν πρόκειται να τραβήξει χορηγίες. Στηρίζεται στην κρατική επιχορήγηση.
Είναι ανάγκη να διοργανώσει η Ελλάδα όλους αυτούς τους αγώνες; Ακόμα και αν δεχτούμε ότι αναλήφθηκαν οι υποχρεώσεις πριν ξεσπάσει η οικονομική κρίση, τώρα που γνωρίζουμε καλύτερα την κατάσταση μήπως είναι ώρα να αναλάβουμε τις ευθύνες μας; Μήπως θα έπρεπε να είναι πρώτη προτεραιότητα για τη Γ.Γ.Α. να εξοικονομήσει τα χρήματα για τις πενιχρές επιχορηγήσεις προς όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία Α.Μ.Ε.Α. και μη;
Αναδημοσίευση από sportsecrets.gr
Σημείωση drapetsonavolley: Και όχι μόνο βέβαια στα σωματεία ΑμεΑ, αλλά σε όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία, όλων των υπόλοιπων -πλην ποδόσφαιρου για το οποίο συνεχίζεται κανονικά η χρηματοδότηση του - αθλημάτων. Χρειάζεται κινητοποίηση, αλλά ποιός θα την ξεκινήσει; Μόνο η ΕΟΕ, μπορεί αλλά δε δείχνει διατεθειμένη, χωρίς να ξέρουμε το λόγο.
ΔΩΣΤΕ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥΣ. ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...