Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ SUPER CUP ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ


Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός δίνουν την Παρασκευή (7 μ.μ., Novasports3) τα πρώτα δείγματα «γραφής» για τη νέα αγωνιστική περίοδο, διεκδικώντας το Super Cup στο βόλεϊ, με φόντο το… ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης.
Οι δύο αποστολές αφίχθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης (14/10) στο νησί των Κυκλάδων έτοιμες να καταθέσουν τα διαπιστευτήριά τους. Ο Πρωταθλητής Ελλάδας Ολυμπιακός και ο Κυπελλούχος Παναθηναϊκός θέλουν με το «καλημέρα» να στείλουν το μήνυμα για το ποιος θα είναι φέτος το αφεντικό, αν και οι εκπρόσωποι των δύο ομάδων κράτησαν χαμηλούς τόνους κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

«Να γίνει “μάχη”»

Ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» Φλάβιο Γκουλινένι αφού χαιρέτισε τους εκπροσώπους του Τύπου στα ελληνικά αναφέρθηκε στην κατάσταση των δύο ομάδων και ευχήθηκε η αναμέτρηση να είναι αντάξια του ονόματος των δύο ομάδων, με νικήτρια, φυσικά τη δική του.

«Αυτό το παιχνίδι δεν γίνεται την κατάλληλη στιγμή για καμία ομάδα, αλλά ούτε για το ελληνικό βόλεϊ και την οικονομική κατάσταση της χώρας. Και οι δύο ομάδες ξέρετε πως είχαν πολλά προβλήματα, σχεδόν μέχρι χθες. Είμαστε εδώ, παρά την δύσκολη κατάσταση του συλλόγου τις τελευταίες ημέρες, με την υποστήριξη του κ. Μαρινάκη. Και είναι χαρά και τιμή μας. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό», δήλωσε αρχικά ο Ιταλός.

Και συμπλήρωσε: «Βλέποντας τα μάτια των παικτών μου και ακούγοντας τις συζητήσεις τους, πιστεύω ότι τα ματς μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού δεν θα είναι ποτέ φιλικά. Ελπίζω να είναι μεγάλη μάχη, αλλά μόνο στο παρκέ. Ας είναι το καλύτερο παιχνίδι και ας κερδίσει η καλύτερη ομάδα».

«Μόνο για τη νίκη»

Στον αντίποδα, ο προπονητής των «πρασίνων» Στέλιος Καζάζης ανταπέδωσε τον χαιρετισμό του συναδέλφου του στα ιταλικά, και αναφέρθηκε στην νοοτροπία νικητή του Παναθηναϊκού, τονίζοντας ότι η ομάδα θα παίξει μόνο για τη νίκη. «Συγχαρητήρια στους διοργανωτές για τη φιλοξενία τους. Οι εθελοντές είναι συνεχώς κοντά μας και κάνουν τα πάντα για τα προβλήματα που φυσικά δεν υπάρχουν γιατί όλα είναι τέλεια. Σε ό,τι αφορά το παιχνίδι το κίνητρο και στις δύο ομάδες είναι υψηλό. Έχουμε έρθει για να διεκδικήσουμε τη νίκη. Εύχομαι αυτό το παιχνίδι να είναι ένα βήμα που θα ενώσει, παρά θα χωρίσει. Είτε παίζουμε φιλικό είτε ματς σαν το αυριανό, η νοοτροπία είναι πάντα ίδια. Να είμαστε νικητές», είπε χαρακτηριστικά.

«Ο πιο τυχερός τον τίτλο»

Από την πλευρά των παικτών, το λόγο πήρε ο αρχηγός του Ολυμπιακού Ανδρέας Ανδρεάδης, ο οποίος έδωσε ίσες πιθανότητες στις δύο ομάδες, τονίζοντας ότι ο συγκεκριμένος αγώνας δεν κρίνει τίποτα. «Εγώ έχω παίξει σε δύο Super Cup. Ο Ολυμπιακός έχει δέκα χρόνια να το κατακτήσει και θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε αύριο. Δεν σημαίνει ότι αν το πάρουμε θα είμαστε καλύτεροι ή αν το χάσουμε χειρότεροι. Δεν είναι έτοιμες οι ομάδες για διάφορους λόγους. Να προσπαθήσουμε για έναν καλό αγώνα και ας κερδίσει ο καλύτερος».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Σωτήρη Πανταλέοντα, ο οποίος είπε: «Να ευχαριστήσω τη Λίγκα και τον Δήμο Σαντορίνης που έφεραν τη διοργάνωση εδώ. Είναι ευχάριστο να ξεφεύγουμε από τη ρουτίνα και την καθημερινότητα της Αθήνας. Στόχος μας είναι να προσελκύσουμε κόσμο. Είναι ξεκάθαρο ότι οι ομάδες δεν είναι σε ετοιμότητα. Οι πασαδόροι ήρθαν πριν από δύο ημέρες σε εμάς και σήμερα στον Ολυμπιακό. Ωστόσο, μόνο και μόνο τα ονόματα προδιαθέτουν για ένα ματς με συγκινήσεις και όποιος καταφέρει να έχει λίγο καλύτερο ρυθμό θα έχει μεγαλύτερη τύχη. Μπορεί να είναι και συμπτωματικό, καθώς αυτό το παιχνίδι έρχεται πρώιμα. Θα παίξει ρόλο η κατάσταση παικτών-κλειδιά. Ο ντόπιος κόσμος να ευχαριστηθεί και να γίνουν και στο μέλλον τέτοια παιχνίδια στη Σαντορίνη».

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ανδρεάδης, Κουζούνης, Τζούριτς, Φιλίποβ, Παπάζογλου, Σωτηρίου, Κοκκινάκης, Φράγκος, Γιαμπλόνσκι, Κραλ, Ζέκοφ, Ντεσπέιν, Σζάρεκ
*Η 12άδα του Ολυμπιακού θα δηλωθεί στο Φύλλο Αγώνος όπως προβλέπεται πριν από την έναρξη του αγώνα.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ψάρρας, Ντονάς, Λάππας, Μηνούδης, Πετρέας, Πανταλέων, Παπαδημητρίου, Κόβατς, Γιορντάνοφ, Καστάρ, Γκενς.

Η ιστορία του Super Cup
1997 - Ν. Ιωνία, Βόλος: Άρης - Ολυμπιακός 3-0 (15-11, 15-6, 15-8)
2000 - Αλεξάνδρειο, Θεσσαλονίκη: Ολυμπιακός - Ηρακλής 3-1 (20-25, 25-19, 25-23, 26-24).
2004 - Νεάπολη, Λάρισα: Ηρακλής Central Gas - Παναθηναϊκός 3-1 (26-24, 25-14, 18-25, 25-20).
2005 - Χαλκιοπούλειο, Λαμία: Ηρακλής BMW Αδαμίδης - Ολυμπιακός 3-0 (25-21, 25-21, 25-18).
2006 - Χαλκιοπούλειο, Λαμία: Παναθηναϊκός - Ηρακλής Liu Jo 3-0 (25-21, 25-21, 25-18).
2007 - PAOK Sports Arena, Θεσσαλονίκη: Ηρακλής Liu Jo - Παναθηναϊκός 3-2 (25-20, 19-25, 25-23, 20-25, 15-11)
2008 - Νεάπολη Λάρισα: Ηρακλής Liu Jo - Παναθηναϊκός 3-2 (16-25, 25-20, 16-25, 25-16, 15-13)

Η Χρυσή Βίβλος
1997: Άρης
2000: Ολυμπιακός
2004: Ηρακλής Central Gas
2005: Ηρακλής BMW Αδαμίδης
2006: Παναθηναϊκός
2007: Ηρακλής Liu Jo
2008: Ηρακλής Liu Jo

Οι MVP του Super Cup
2004: Δεν βραβεύτηκε MVP λόγω επεισοδίων
2005: Μάριος Γκιούρδας (Ηρακλής BMW Αδαμίδης)
2006: Αμαράλ Ντάντε (Παναθηναϊκός)
2007: Πλάμεν Κονσταντίνοφ (Ηρακλής Liu Jo)
2008: Πλάμεν Κονσταντίνοφ (Ηρακλής Liu Jo)
Αναδημοσίευση από gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...