Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ Ε.Ο.ΠΕ. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ


Ο σύλλογος μας, θέλοντας να προλάβει τις εξελίξεις πριν το αυριανό δ.σ. της ΕΟΠΕ, σχετικά με την αλλαγή των ηλικιών στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα, έστειλε σήμερα έγγραφο προς τον Πρόεδρο της Ε.Ο.ΠΕ. κ. Αχ. Μαυρομάτη, θίγοντας και με παραδείγματα το θέμα. Στην τηλεφωνική επικοινωνία που ακολούθησε ο κ. Μαυρομάτης, μας υποσχέθηκε ότι η επιστολή θα διαβαστεί στο δ.σ. και οι σύμβουλοι θα είναι ελεύθεροι να ψηφίσουν ότι θέλουν. Ας ελπίσουμε ότι θα πρυτανεύσει η λογική και στο άθλημα μας, δε θα κρεμάσουν στο λαιμό του, άλλη μια ασήκωτη πέτρα. Το πλήρες έγγραφο μας, είναι το εξής:
 
 Δραπετσώνα 22/10/10
Αριθμ. Πρωτ.:1625
ΠΡΟΣ
Τον Πρόεδρο της Ε.Ο.ΠΕ.
κ. Αχ. ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ
Σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη του αυριανού δ.σ. της Ομοσπονδίας μας, ένα από τα θέματα συζήτησης είναι κι αυτό της ανάπτυξης. Από πληροφορίες που έχουμε, η Επιτροπή Ανάπτυξης, θα εισηγηθεί την τροποποίηση των ηλικιών συμμετοχής στα Εθνικά αναπτυξιακά πρωταθλήματα, κατά το πρότυπο της CEV. Δηλαδή, αλλαγή ηλικιών κάθε δύο χρόνια και ανά δύο ηλικίες.
 Αυτό κατά τη γνώμη μας είναι κορυφαίο λάθος και θα αποτελέσει την οριστική ταφόπλακα της πετοσφαίρισης στη χώρα μας, για τους εξής λόγους:
1.      Ας πάρουμε παράδειγμα μία ομάδα, που έχει τέλεια δωδεκάδα και υπάρχουν μία τέλεια εξάδα γεννηθέντων του 1993 και μια δεύτερη εξάδα πολύ καλή, γεννηθέντων του 1994. Μπορείτε να μας πείτε πότε θα παίξουν βασικοί τα παιδιά του ΄94; Πότε θα νοιώσουν πρωταγωνιστές στις ομάδες τους όταν θα βρίσκουν μπροστά τους, συνέχεια τους γεννηθέντες του ΄93; Η απάντηση είναι: Ποτέ! Μοιραία λοιπόν, κάποια παιδιά θα σταματήσουν, γιατί θα απογοητευτούν. Άρα, να ένα μέτρο το οποίο συμβάλει στην αποδυνάμωση του αριθμού των αθλητών- ριων. Το παράδειγμα με τις ηλικίες, είναι ενδεικτικό και βέβαια, αφορά όλες τις ηλικίες και στα δύο φύλα.
2. Το γνωστό εκπαιδευτικό σύστημα στη χώρα μας, το οποίο από την περίοδο 2013-14, γίνεται ακόμα δυσκολότερο με την εισαγωγή και της Β΄ Λυκείου στις Πανελλήνιες εξετάσεις – πράγμα που σημαίνει ότι τα παιδιά θα χάνονται ακόμα πιο νωρίς από τα γήπεδα – δεν επιτρέπει τέτοιου είδους αποφάσεις, οι οποίες δυσκολεύουν την ενασχόληση των παιδιών με το άθλημα.
3. Όταν ίσχυε και παλιότερα το ίδιο σύστημα, στη χρονιά που φεύγανε οι δύο ηλικίες στα πρωταθλήματα παμπαίδων – παγκορασίδων, βλέπαμε αστείο βόλει, το οποίο σα θέαμα, ήταν λογικό γιατί καλούνταν παιδιά να αγωνιστούν για πρώτη φορά, αφού την προηγούμενη χρονιά, αγωνίζονταν παιδιά δύο χρόνια μεγαλύτερα τους και άρα αυτά δεν έπαιζαν καθόλου.
4. Από την έρευνα που κάναμε στα κυριότερα πρωταθλήματα της Ευρώπης, προέκυψε ότι καμία μα καμία χώρα, δεν εφαρμόζει στα πρωταθλήματα της, την εναλλαγή των ηλικιών κάθε δύο χρόνια. Αυτό το εφαρμόζει η CEV,  στα δικά της πρωταθλήματα, τα οποία είναι άσχετα με τη διεξαγωγή των Εθνικών πρωταθλημάτων.
Αυτές οι θέσεις μας, είναι βαθιά σμιλευμένες από μια μεγάλη σειρά επαφών με προπονητές και παράγοντες του αθλήματος και αποτελούν σχεδόν ΟΜΟΦΩΝΕΣ θέσεις.

Με την ελπίδα, ότι οι θέσεις μας θα εισακουστούν και δε θα αποφασιστεί, η εισήγηση της Επιτροπής Ανάπτυξης.

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ν. ΑΡΤΑΒΑΝΗΣ                                                                  Γ. ΚΟΓΚΑΛΙΔΗΣ
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...