Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΙΟ ΣΤΟ ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ


Αν και στην αρχή φάνηκε ότι θα δυσκολευτούμε, τελικά, η Ελλάδα κατάφερε να πάρει το χρυσό με 3-1 νίκες επί της Εσθονίας στον τελικό του προολυμπιακού τουρνουά μπιτς βόλεϊ της Ρόδου. Στον εναρκτήριο αγώνα, Αρβανίτη και Τσιαρτσιάνη αντιμετώπισαν δυσκολίες μόνο στο πρώτο σετ κόντρα στις Κίενς / Κουλμ, αλλά στο δεύτερο έφτασαν σε μία εύκολη επικράτηση. Τη σκυτάλη πήραν οι Παπαγεωργίου και Ρουμπάνη που ηττήθηκαν 2-0 από τις Άνου / Γκράουνμαν.

Οι ίδιες αποδείχτηκαν σκληρά καρύδια στον τρίτο αγώνα απέναντι σε Βίκυ και Μαρία που χρειάστηκαν το τάι μπρέικ για να ξεπεράσουν το εμπόδιό τους και να πετύχουν το 2-1 στις νίκες για την Ελλάδα. Στον τέταρτο αγώνα, Παπαγεωργίου και Ρουμπάνη έπαιξαν πολύ καλύτερα απέναντι στις Κίενς / Κουλμ, τις νίκησαν 2-0 και χάρισαν την πρώτη θέση στην Ελλάδα.

Αμέσως μετά το ματς, η Χριστίνα Ρουμπάνη δεν έκρυψε τη χαρά της για την επιτυχία: «Επιτέλους δείξαμε ένας μέρος των δυνατοτήτων μας. Στο πρώτο παιχνίδι μας είχαμε πολύ κακή απόδοση και στεναχωρηθήκαμε γιατί ξέρουμε ότι αξίζουμε παραπάνω από αυτό που δείξαμε. Έτσι, στο δεύτερό μας αγώνα είχαμε ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο. Ελπίζουμε ότι αυτό το ταξίδι θα έχει συνέχεια και το ολυμπιακό όνειρο δε θα τελειώσει».

Η συμπαίκτριά της Τζοάνα Παπαγεωργίου στάθηκε στο γεγονός ότι έπαιξαν πιο ελεύθερα: «Αποβάλαμε το άγχος και την πίεση που νιώθαμε στον πρώτο αγώνα μας και παίξαμε πολύ πιο απελευθερωμένα. Νομίζω ότι αυτό φάνηκε μέσα στο γήπεδο και χαρήκαμε πολύ για τη νίκη. Δεν θέλαμε να κερδίζουν οι Βίκυ και Μαρία για εμάς. Θέλουμε να κερδίζουμε κι εμείς για την Ελλάδα. Κερδίσαμε πολλά από αυτό το τουρνουά. Κερδίσαμε πολλά από αντιπάλους, αλλά κυρίως παίρνουμε πολλά από τις Βίκυ και Μαρία».

Όσο για τη Βίκυ Αρβανίτη δεν έκρυψε ότι η ομάδα της δεν βρίσκεται ακόμα στο επιθυμητό σημείο απόδοσης: «Είναι μεγάλη η χαρά που πήραμε την πρώτη θέση μπροστά στο κοινό της Ρόδου που μας είχε λείψει. Εμείς δεν είμαστε 100% έτοιμες, αλλά αυτοί οι αγώνες μας βοήθησαν να βρούμε σιγά σιγά τη φόρμα μας. Μακάρι τους αγώνες να έδειχνε και η τηλεόραση για να χαρεί ακόμη περισσότερος κόσμος».

Το ίδιο παραδέχτηκε και η Μαρία Τσιαρτσιάνη που συνεχάρη τις Παπαγεωργίου / Ρουμπάνη για την τελευταία νίκη τους: «Η πρόκριση και η πρώτη θέση ήταν το ζητούμενο και τα καταφέραμε. Μπορούμε να παίξουμε πολύ καλύτερα και μόλις βρούμε ρυθμό θα ανεβάσουμε την απόδοσή μας. Χαιρόμαστε που και η ομάδα των Παπαγεωργίου / Ρουμπάνη έδειξε ότι έχει δυνατότητες και στο τελευταίο παιχνίδι έκαναν αυτό που έπρεπε».

Τα αποτελέσματα των γυναικείων τελικών Ελλάδα - Εσθονία: Αρβανίτη / Τσιαρτσιάνη - Κίενς / Κουλμ 2-0 (21-19, 21-12)
Παπαγεωργίου / Ρουμπάνη - Άνου / Γκράουνμαν 0-2 (17-21, 15-21)
Αρβανίτη / Τσιαρτσιάνη - Άνου / Γκράουνμαν 2-1 (16-21, 21-11, 15-12)
Παπαγεωργίου / Ρουμπάνη - Κίενς / Κουλμ 2-0 (21-16, 21-17)

Η κατάταξη των γυναικών
1. Ελλάδα
2. Εσθονία
3. Κύπρος
--------------
4. Ρουμανία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...