Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

ΟΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Το ΜΕΝ 24 παρουσιάζει όλες τις νέες κινηματογραφικές κυκλοφορίες της εβδομάδας. Συμβουλευτείτε το ΜΕΝ 24 και τις κριτικές των μεγαλύτερων δημοσιογράφων του Ξένου Τύπου για να διαλέξετε ποιές από αυτές θα δείτε αγκαλιά με ποπ-κορν.
 Δωρητής Σπέρματος
THE SWITCH
των Τζος Γκόρντον, Γουίλ Σπεκ
με τους Τζένιφερ Άνιστον , Τζέισον Μπέιτμαν, Τζούλιες Λιούις, Πάτρικ Γουίλσον



Υπόθεση: Η Jennifer Aniston πρωταγωνιστεί μαζί με τον Jason Bateman σ' αυτή την εκκεντρική κωμωδία στην οποία υποδύεται μια έξυπνη γυναίκα, που αγαπάει την διασκέδαση και τον εργένικο τρόπο ζωής, και παρά τις νευρωτικές ενστάσεις του καλύτερου φίλου της Wally (Bateman), αποφασίζει πως είναι η ώρα να αποκτήσει ένα μωρό - ακόμη και αν αυτό χρειαστεί να το κάνει μόνη της ... με μια μικρή βοήθεια από ένα γοητευτικό δότη σπέρματος (Patrick Wilson). Εν αγνοία της, τα σχέδια πάνε στραβά, λόγω μιας απρόβλεπτης αλλαγής την τελευταία στιγμή, την οποία ανακαλύπτει επτά χρόνια αργότερα, όταν ο Wally γνωρίζει τον χαριτωμένο - αν και ελαφρώς νευρωτικό -γιο της...



Πιράνχας 3D
PIRANHA 3-D
του Αλεξάντρ Αζά
με τους Ελίζαμπεθ Σου, Βινγκ Ρέιμς, Ρίτσαρντ Ντρέιφους, Άνταμ Σκοτ, Έλι Ροθ



Υπόθεση: Ένα νέο είδος τρόμου πρόκειται να εμφανιστεί στην ονειρική λίμνη Βικτώρια. Όταν μια αναπάντεχη υποθαλάσσια δόνηση φέρνει στην επιφάνεια αμέτρητα πιράνχας, μια ομάδα ανθρώπων και η τοπική αστυνομικός Τζούλι Φόρεστερ, συνεργάζονται και ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αποφύγουν να γίνουν τροφή στα αιμοβόρα ψάρια! Η Τζούλι ρισκάρει τα πάντα για να καταστρέψει τα υδρόβια σαρκοφάγα ψάρια, προκειμένου να σώσει τη λίμνη και την οικογένειά της.



Μια Γυναίκα, Ένα Όπλο Και Ένα Noodle Bar
SAN QIANG PAI AN JING QI / A WOMAN, A GUN AND A NOODLE SHOP / THE FIRST GUN
του Ζανγκ Γιμού
με τους Χονγλέι Σαν, Νι Γιαν, Νταχόνγκ Νι, Ζιάο Σεν-Γιανγκ, Ζιαοξουάν Γουάνγκ



Υπόθεση: Ο Ουάνγκ είναι ένας καταθλιπτικός, πανούργος και πλεονέκτης ιδιοκτήτης εστιατορίου noodles. Η παραμελημένη σύζυγός του τον απατά με έναν υπάλληλό του, αλλά εκείνος παρακολουθεί την κάθε τους κίνηση. Αποφασίζει να αναθέσει τη δολοφονία τους στον αστυνομικό Ζανγκ, νομίζοντας πως έχει βρει την ιδανική λύση για να δώσει τέλος σε αυτή την ιστορία. Ο Ζανγκ όμως είναι εξίσου μοχθηρός και έχει τη δική του ατζέντα. Καθώς η πλοκή περιπλέκεται και το σχέδιο μοιάζει να είναι τέλειο, τα πάντα θα ανατραπούν για κάθε έναν από τους ήρωές μας...



Είμαι Ο Έρωτας
IO SONO L' AMORE / I AM LOVE
του Λούκα Γκουαντανίνο
με τους Τίλντα Σουίντον, Φλάβιο Παρέντι, Εντουάρντο Γκαμπριελίνι, Άλμπα Ροργουάχερ, Μαρίζα Μπέρενσον



Υπόθεση: Μια αριστοκρατική Art Deco βίλα του Μιλάνου, που ανήκει στους Ρέκι μια πανίσχυρη οικογένεια βιομηχάνων. Είναι η βραδιά των γενεθλίων του ιδρυτή της επιχείρησης, που πρόκειται ν’ ανακοινώσει την αλλαγή σκυτάλης στη μικρή αυτοκρατορία που ο ίδιος δημιούργησε. Στη διάρκεια του δείπνου, ο γοητευτικός εγγονός του Εντοάρντο παρουσιάζει την κοπέλα που θέλει να παντρευτεί, η αδελφή του Ελιζαμπέτα χαρίζει ένα πίνακα στο παππού της κι ένας νεαρός σεφ κάνει μια απροσδόκητη εμφάνιση. Έτσι αρχίζει μια αφήγηση που παρακολουθεί την οικογένεια Ρέκι και τα μυστικά της, κάτω από ένα μικροσκόπιο που βγάζει στην επιφάνεια όλη τη διακριτική γοητεία της μιλανέζικης μπουρζουαζίας, αλλά και όλη την υποκρισία της.



SPLICE
του Βιντσέντζο Νατάλι
με τους Αντριέν Μπρόντι, Σάρα Πόλεϊ



Υπόθεση: Ο Κλάιβ και η Έλσα είναι νέοι, έξυπνοι και φιλόδοξοι. Το νέο είδος ζώου που δημιούργησαν τους έχει κάνει διάσημους στον επιστημονικό κόσμο. Χωρίς να έχουν την έγκριση της φαρμακευτικής εταιρίας που τους χρηματοδοτεί, προσθέτουν ανθρώπινο DNA στο υβρίδιο που δημιούργησαν. Το αποτέλεσμα είναι κάτι που ξεπερνά κάθε φαντασία. Ένα θηλυκό υβρίδιο, ανθρώπου και ζώου, που θεωρούν πως αποτελεί το επόμενο βήμα στην εξέλιξη του ανθρώπινου γένους. Νομίζουν πως δημιούργησαν τον τέλειο οργανισμό, μέχρι τη στιγμή που το πείραμα τους μεταμορφώνεται σε απειλή για όλη την ανθρωπότητας. 



Μέχρι Να Σε Βρω
MOTHER AND CHILD
του Ροντρίγκο Γκαρσία
με τους Ναόμι Γουότς, Ανέτ Μπένινγκ, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Κέρυ Ουάσιγκτον, Τζίμι Σμιτς



Υπόθεση: Τρείς ιστορίες που συναντιούνται για να καταλήξουν σε μια πολύ ενδιαφέρουσα σύγχρονη εκτίμηση της μητρότητας και της θέσης που έχει στη ζωή των τριών, τόσο διαφορετικών ηρωίδων, με διαφορετικές προτεραιότητες και στάσεις για τη ζωή τους.



Η Τίνκερμπελ Και Η Μεγάλη Νεραϊδοδιάσωση
TINKERBELL AND THE GREAT FAIRY RESCUE
του Μπράντλεϊ Ρέιμοντ
με τις φωνές των Μέι Γουίτμαν, Μάικλ Σιν, Λούσι Λίου



Υπόθεση: Οι νεράιδες έρχονται στην Αγγλία για να φέρουν το καλοκαίρι, και η Τίνκερμπελ, πάντα περίεργη για τον κόσμο γύρω της απομακρύνεται από την ομάδα. Έτσι γνωρίζει την εννιάχρονη Λίζι, ένα μοναχικό κορίτσι που μεγαλώνει δίπλα στον πατέρα της, τον Δρ. Γκρίφιθς. Η Λίζι πιστεύει βαθιά στις νεράιδες, σε αντίθεση με τον πατέρα της, ο οποίος τον περισσότερο χρόνο είναι απορροφημένος με τις επιστημονικές του αναζητήσεις. Η Τίνκερμπελ και η Λίζι αναπτύσσουν έναν ιδιαίτερο δεσμό, καθώς διηγούνται ιστορίες από τους ξεχωριστούς τους κόσμους. Όμως οι νεράιδες δεν πρέπει να έχουν επαφή με τους ανθρώπους, κι έτσι οργανώνεται μια ολόκληρη εκστρατεία για να επιστρέψει η Τίνκερμπελ πίσω, εν μέσω μιας καλοκαιρινής καταιγίδας. Και όλες οι νεράιδες μαζί, με τη βοήθεια της Λίζι, θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να κρατήσουν μυστική την ύπαρξή τους από τους κόλπους της επιστημονικής κοινότητας. Η τρίτη μαγευτική περιπέτεια της Τίνκερμπελ είναι ένα ταξίδι για όλη την οικογένεια, αφιερωμένο στη δύναμη της πίστης και της φιλίας.



Μεγάλοι Σκηνοθέτες
GREAT DIRECTORS
ης Άντζελας Ισμαήλου
με τους Μπερνάρντο Μπερτολούτσι, Ντέιβιντ Λιντς, Στίβεν Φρίαρς, Ανιές Βάρντα, Κεν Λόουτς, Λιλιάνα Καβάνι, Τοντ Χέινς, Καθρίν Μπριλά, Ρίτσαρντ Λικλέιτερ, Τζον Σέιλς



Υπόθεση: Το ντοκιμαντέρ GREAT DIRECTORS, είναι ένας ύμνος στον κινηματογράφο, με πρωταγωνιστές δέκα από τους πιο φημισμένους, ιδιαίτερους και προκλητικούς σκηνοθέτες εν ζωή. Είναι μια βαθύτατα προσωπική και οικεία ματιά στην τέχνη του κινηματογράφου και των καλλιτεχνών του. Το ντοκιμαντέρ, σε σκηνοθεσία της Άντζελας Ισμαήλου, έκανε παγκόσμια πρεμιέρα το 2009, στο Φεστιβάλ της Βενετίας. Περιλαμβάνει πρωτότυπες προσωπικές συνεντεύξεις με διεθνώς καταξιωμένους σκηνοθέτες όπως οι Μπερνάρντο Μπερτολούτσι, Ντέιβιντ Λιντς, Στίβεν Φρίαρς, Ανιές Βάρντα, Κεν Λόουτς, Λιλιάνα Καβάνι, Τοντ Χέινς, Καθρίν Μπριλά, Ρίτσαρντ Λικλέιτερ και Τζον Σέιλς. Οι συνεντεύξεις αυτές είναι κάτι περισσότερο από απλά χρονικά των συναντήσεων της Ισμαϊλος με δέκα αξιοσημείωτους άνδρες και γυναίκες. Το ντοκιμαντέρ διανθίζεται από εκτεταμένα αποσπάσματα και αρχειακό υλικό από το έργο των σκηνοθετών. Μας αποκαλύπτει τις ξεχωριστές προσωπικότητες που δημιούργησαν διαχρονικές κινηματογραφικές εικόνες, οι οποίες ενέπνευσαν τόσο την Ισμαήλου, όσο και όλους μας. Συνομιλώντας με τους κινηματογραφιστές με τρόπο ελεύθερο και συνειρμικό, η Ισμαίλου διερευνά την καλλιτεχνική εξέλιξη του καθενός, το ρόλο της πολιτικής και της ιστορίας στο έργο τους, τα συναισθήματά τους για τους μεγάλους σκηνοθέτες που τους ενέπνευσαν (ο Μπερτολούτσι αποτίνει φόρο τιμής στους Παζολίνι, Μπριλά, Μπέργκμαν, Χέινς, Φασμπίντερ κλπ.) και την αγωνία του καλλιτέχνη που χρησιμοποιεί ένα μέσο που είναι εμπορικό.



Μέσα Στο Δάσος
IN THE WOODS
του Άγγελου Φραντζή
με τους Κάτια Γκουλιώνη, Ιάκωβο Καμχή, Nathan Pissoort



Υπόθεση: Δυο αγόρια κι ένα κορίτσι, αρχετυπικοί ήρωες σ’ ένα παγανιστικό ταξίδι όπου η φύση καθοδηγεί τις αισθήσεις και τα συναισθήματα. Μινιμαλιστικός διάλογος, σιωπή, ήχοι. Φόβος, ελευθερία, ένστικτο, επιθυμία, πανσεξουαλικότητα και, διαρκώς, η υπόνοια ότι κάτι παρατηρεί από ψηλά. Γυρισμένη με μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, εμποτισμένη με το απόκοσμο και γεμάτη έντονες χροιές και βίαιες μορφές, η ταινία Μέσα στο Δάσος είναι ένα υπαρξιακό παραμύθι κόκκινο σαν την αρχέγονη επιθυμία του άιματος, μια ταινία πρωτογενής σαν την πέτρα, το νερό ή τον ουρανό.



BENDA BILILI!
των Ρενό Μπαρέ, Φλοράν ντε Λα Τουλαγιέ



Υπόθεση: Η ιστορία της παρέας με τους άστεγους από τους δρόμους της Κινσάσα που ζούσαν στο ζωολογικό κήπο της πόλης, καθηλωμένοι σε αναπηρικά καρότσια και διασκέδαζαν παίζοντας μουσική έγινε ταινία. Από το ξεκίνημα της μπάντας στους δρόμους και στις αλάνες και την ελεημοσύνη έξω από τα κλαμπ και τα εστιατόρια της πόλης, μέχρι την πρώτη τους ηχογράφηση, την καταξίωση και τις διεθνείς περιοδείες τους, μοιραζόμαστε μαζί τους ένα μοναδικό παράδειγμα υπέρβασης μέσα στις πιο δύσκολες συνθήκες ζωής.



Ταξιδιάρα Ψυχή
WANDERING SOUL
της Αγγελικής Αριστομενοπούλου
με τον Γιάννη Αγγελάκα



Υπόθεση: Μια ταινία για έναν μουσικό που με τους στίχους του σημάδεψε την εναλλακτική ροκ σκηνή της χώρας μας. Ο Γιάννης Αγγελάκας ξεκίνησε το μουσικό του ταξίδι τη δεκαετία του ’80 και ώς σήμερα η ποίησή του παραμένει το ίδιο επίκαιρη. Η ταινία τον ακολουθεί στην καθημερινότητά του. Θίγει μέσα από τη ματιά του το πολιτικό αδιέξοδο της χώρας και τον τρόπο που διαμορφώνει την πραγματικότητα η τηλεόραση, ενώ αναζητά τη διέξοδο από τις πόλεις προς τους αγαπημένους τόπους που εγκαταλείψαμε. Στα δύο χρόνια που διήρκεσαν τα γυρίσματα, βλέπουμε τις μουσικές συναντήσεις με τους συντρόφους του και την εξέλιξη των μουσικών διαδρομών τους μέσα από μια αναζήτηση στα ακούσματα της παιδικής τους ηλικίας, το ρεμπέτικο, τα ηπειρώτικα πολυφωνικά, τις κρητικές μελωδίες. «Μέσα μου ο αέρας που φυσά δε λέει να ημερέψει, μου ξεσηκώνει την καρδιά και μου σκορπάει τη σκέψη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...