Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2010 Η ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η...

Στη σημερινή συνεδρίαση του δ.σ. της Ε.Ο.ΠΕ., στην οποία έπρεπε να συγκροτηθεί σε Σώμα το προσωρινό δ.σ. που θα οδηγούσε την Ομοσπονδία σε εκλογές οι οποίες θα ορίζονταν σήμερα, δυστυχώς απουσίαζαν οι δημοσιογράφοι, μάλλον δικαιολογημένα γιατί είναι γεγονός ότι όλοι εμείς που θέλουμε να διοικήσουμε το άθλημα μας, έχουμε κουράσει τον κόσμο με τις συνεχείς διαφωνίες και αλληλοσπαραγμούς.
Έτσι, θα προσπαθήσω να καταγράψω αρχικά τα γεγονότα και στο τέλος να τοποθετηθώ.
Παρόντες, ήταν 19 σύμβουλοι. Έλειπαν ο κ. Κυριάκου της πλευράς Μαυρομμάτη και ο κ. Ρούσσης της πλευράς Μελισσουργού. Ήταν δηλαδή παρόντες 11 σύμβουλοι της πλευράς Μαυρομμάτη και 8 της πλευράς Μελισσουργού.
Το δ.σ. ξεκίνησε με προεδρεύοντα τον κ. Μπεργελέ, με πρόταση του κ. Μελισσουργού και στην αρχή υπήρξε ενημέρωση από τους κ.κ. Μελισσουργό και Μαυρομμάτη, σχετικά με τα γεγονότα και τις διαδικασίες που προηγήθηκαν μέχρι να φτάσουμε στο σήμερα, δίνοντας ο κάθ΄ ένας τη δική του ερμηνεία για το φιάσκο της συναίνεσης.
Άμεσα μετά, περάσαμε στο 1ο θέμα της ημερήσιας διάταξης, στη συγκρότηση σε Σώμα του δ.σ., ξεκινώντας για τη θέση του Πρόεδρου. Προτάθηκαν οι κ.κ. Μελισσουργός και Στουραίτης. Συμφωνήθηκε ΟΜΟΦΩΝΑ, η ψηφοφορία να γίνει μυστική - όπως όλες μέχρι τώρα - και στα λευκά χαρτάκια ο κάθ΄ ένας σύμβουλος να γράψει το 1 για το Μελισσουργό ή το 2 για το Στουραίτη. Μετά την καταμέτρηση των ψήφων, το αποτέλεσμα ήταν: ΜΕΛΙΣΣΟΥΡΓΟΣ 9, ΣΤΟΥΡΑΙΤΗΣ 8, ΛΕΥΚΑ 2.
Η έκπληξη του κ. Μαυρομμάτη, ήταν μεγάλη και άμεσα διακόπηκε το συμβούλιο, καλώντας τους σύμβουλους του, σε ιδιαίτερο χώρο και με φωνές προσπαθούσαν να μάθουν τι έγινε και έχασαν την ψηφοφορία. Σε 15΄ περίπου, επανήλθαν στην αίθουσα και ζήτησε ο κ. Μαυρομμάτης απευθυνόμενος υβριστικά προς τον κ. Μελισσουργό,  ή να επαναληφθεί η διαδικασία γιατί η κα. Καλουδιώτη ψήφισε από λάθος τον κ. Μελισσουργό ή να κατατεθεί πρόταση μομφής κατά του κ. Μελισσουργού, η πλευρά του οποίου θεωρούσε ότι εκλέχτηκε νόμιμα και δημοκρατικά και καταγγέλλοντας τη διαδικασία - αφού εν τω μεταξύ παραιτήθηκαν από τη θέση του προεδρεύοντα ο κ. Μπεργελές στην αρχή και ύστερα ο κ. Σιδέρης, αναλαμβάνοντας τελικά η κα. Παπαγεωργίου - αποχώρησαν, αφήνοντας τους 11 σύμβουλους του κ. Μαυρομμάτη, να συνεχίσουν τη συνεδρίαση.
Σήμερα λοιπόν η κάθε πλευρά θεωρεί ότι έχει δικό της Πρόεδρο.
Στη συνέχεια, προκήρυξαν εκλογές για τις 29/07.
΄΄ Σήμερα καταλύθηκε κάθε έννοια δημοκρατίας που τόσο πολύ επικαλούνταν για την προηγούμενη διοίκηση οι αντιπολιτευόμενοι. Τα ερωτήματα και οι διαπιστώσεις που προκύπτουν, είναι οι εξής:
1. Η ψηφοφορία, έγινε με δημοκρατικό τρόπο, που συμφωνήθηκε ΟΜΟΦΩΝΑ.
2. Πότε έχει ξαναγίνει μυστική ψηφοφορία να επαναληφθεί, γιατί μία ψηφοφόρος, δηλώνει ότι ψήφισε λάθος;
3. Γιατί να πιστέψουμε την κα. Καλουδιώτη, η οποία έχει αποδείξει ότι σε τέτοιες διαδικασίες είναι ΄΄γάτα΄΄ και δεν της ξεφεύγει τίποτα; Μήπως κατηγορήθηκε ότι είναι μία από τους τρεις που δεν ψήφισαν Στουραίτη και ήθελε ανοιχτά να κερδίσει τις εντυπώσεις; Μήπως πιέστηκε;
4.Τρεις σύμβουλοι του κ. Μαυρομμάτη, τον αμφισβήτησαν με την ψήφο τους για αρχηγό. Τι ηγέτης είναι, όταν δε μπορεί να επιβληθεί σε 10 μέλη του;
5. Μπράβο στους κ.κ. Μπεργελέ και Σιδέρη, οι οποίοι συναισθανόμενοι το άδικο της απόφασης που ήθελε ο κ. Μαυρομμάτης, παραιτήθηκαν από τη θέση του προεδρεύοντα.
6. Εμείς δηλώσαμε ότι θα επιθυμούσαμε το ίδιο Προεδρείο, για να μη χρειαστούν 15 μέρες, μέχρι να νομιμοποιηθούν οι νέοι και καθυστερήσουν οι πληρωμές, από τη στιγμή που κατατέθηκαν χρήματα στο αραχνιασμένο ταμείο.
7. Γιατί τόση πρεμούρα κατάληψης της εξουσίας από τον κ. Μαυρομμάτη; Τι θέλει να προλάβει να καλύψει; Τι είναι τέλος πάντων αυτό που έχασε και θέλει να ξαναβρεί;
8. Μπράβο στην πλειοψηφία των συμβούλων του κ. Μαυρομμάτη, οι οποίοι με τη σιωπή τους, έδειχναν να μην αποδέχονται τους χειρισμούς του ηγέτη τους.
Και τέλος. 9. Πότε επιτέλους θα μάθετε να αποδέχεστε τη βούληση της πλειοψηφίας; Η πλευρά μας, την πλειοψηφία τη δέχτηκε και για το λόγο αυτό παραιτηθήκαμε και προκαλέσαμε εκλογές. Πρέπει να το καταλάβετε ότι το καράβι άρχισε να γέρνει στην άλλη πλευρά. Εκλογές θέλατε, εκλογές θα έχετε, όποτε θέλετε και στον 15αύγουστο ακόμα, όπως ήθελε κάποιο στέλεχος σας.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΓΚΑΛΙΔΗΣ

 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...