Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: ΘΕΛΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΛΥ


Ισραήλ. Αποστολή ΠΣΑΤ Στέφανος Λεμονίδης

Με προβλήματα στην υποδοχή, χωρίς ψυχή και συγκέντρωση η νεανική Εθνική γυναικών έχασε 3-1 στη Ρανανά απο τις έμπειρες και υπέργηρες παίκτριες του Ισραηλ , στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκα και έδειξε ότι θέλει δουλειά πολλή.
Στο πρώτο σετ, οι δυο ομάδες πήγαιναν πόντο-πόντο ως το 10-10, αλλά συνεχόμενοι πόντοι της Αρτμένκο έφεραν το 16-10 και ο Καπράρα αντικατέστησε τις Χαντάβα-Νομικού με τις Κοσμά-Ιβάνοβα, το σετ τελείωσε 25-20 και η ελληνική ομάδα ξεκίνησε στο δεύτερο με τις αλλαγές που προαναφέραμε. Tα σερβίς της Σοφίας Κοσμά έδωσαν προβάδισμα νίκης 16-10, που διατηρήθηκε ως το τέλος και το 19-25 έγινε με άσο της Εύης Κυριακίδου.
Στο τρίτο σετ το 1-5 έγινε γρήγορα 8-6 με τα σερβίς της Φράγκε, που έκανε τη ζημιά και αργότερα, παρά το νέο σχήμα του Καπράρα, με διαγώνια την Χαντάβα και ακραίες τις Κοσμά, Τσίμα. Η υποδοχή ήταν και πάλι η αχίλλειος πτέρνα.
Μια απο τα ίδια και στο τέταρτο, με τον Καπράρα να είναι έξω φρενών. Όπως τόνισε: «Είναι η πρώτη φορά που θύμωσα πολύ. Περίμενα περισσότερα από τις παλιές παίκτριες. Μετά από τις άμυνες η πασαδόρος μας δεν έπαιζε όπως έπρεπε. Πιστεύω ότι θα κερδίσουμε στο δεύτερο ματς, αρκεί να βελτιώσουμε την υποδοχή μας και να είναι οι παίκτριες συγκεντρωμένες στο παιχνίδι. Πιστεύω σε αυτή την ομάδα, αρκεί να πιστέψουν και οι παίκτριες στους εαυτούς τους».
Η Σοφία Κοσμά, η μοναδική νεαρή που διακρίθηκε για το πάθος της, είπε : «Είχαμε και πάλι προβλήματα στην υποδοχή και το μυαλό μας δεν ήταν στο γήπεδο. Θα κερδίσουμε όμως το δεύτερο παιχνίδι». Η πρώην παίκτρια του Ολυμπιακού Τατιάνα Αρτμένκο τόνισε «κερδίσαμε γιατί είχαμε καλό σερβίς» και ο Άρι Σέλιγκερ πρόσθεσε: «δυσκολέψαμε την Ελλάδα στην υποδοχή και δεν είχαν καλή επίθεση. Στόχος μας η πρόκριση στο Ευρωπαϊκό, αλλά θα πάμε στα μπαράζ με τη Λευκορωσία χωρίς δυο βασικές παίκτριες γιατί μετακομίζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Τα σετ:25-20, 19-25, 25-16, 25-19

ΙΣΡΑΗΛ (Σέλινγκερ): Φράγκε 13, Βελίκι 15, Βόλιβατς 9, Βισότσκι 10, Πόντε 3, Αρτμένκο 20, Ζίνομπερ(λ, 43%), Χαιμ 1, Αράζι 1
ΕΛΛΑΔΑ (Καπράρα): Κυριακίδου 15, Νομικού 5, Κουτουξίδου 3, Τζανακάκη 7, Τσίμα 3, Χαντάβα 5, Καραγκούνη(λ, 34%), Κοσμά 12, Ιβάνοβα 5, Χριστοδούλου, Γκιουζέλη 1.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...