Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΡΩΝ: ΠΑΛΙ ΗΤΤΑ ΣΤΟ 5ο ΣΕΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ


Τη δεύτερη ήττα της σε ισάριθμους αγώνες με αντίπαλο την Πορτογαλία γνώρισε η Εθνική ομάδα βόλεϊ των ανδρών, στο «Παβιλάο Μουνισιπάλ» της Πόβοα Ντε Βαρζίμ. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ηττήθηκε με 3-2 σετ (25-19, 25-21, 15-25, 19-25, 15-9) από τους Ίβηρες με αποτέλεσμα να απέχει πλέον τρεις βαθμούς από την κορυφή του 2ου ομίλου του Ευρωπαϊκού Λιγκ. Η ομάδα του Μέιφορθ ανέτρεψε το εις βάρος της 2-0 και ισοφάρισε σε 2-2 με αντεπίθεση διαρκείας και κορυφαίους τους Φράγκο και Ρουμελιώτη,όμως για μια ακόμη φορά έχασε το παιχνίδι στο τάι μπρέικ. "Κόλλησε" στην επίθεση μετά το 9-9 του 5ου σετ το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Κρατάει στα θετικά του μια ακόμη ανατροπή, όμως όχι και το αποτέλεσμα στο τέλος, όπως στον αγώνα του Σαββάτου.

Η Εθνική ομάδα ξεκίνησε με λάθη στην υποδοχή του πρώτο σετ και με τους γηπεδούχους να μπαίνουν στο παιχνίδι πιο δυνατά παίρνοντας προβάδισμα με 7-4. Δύο συνεχόμενοι πόντοι από Φράγκο και Προύσαλη και ένα λάθος στην επίθεση των Πορτογάλων έφεραν το 7-7. Η κακή υποδοχή όμως ήταν άλυτο πρόβλημα, που έδωσε στους γηπεδούχους ακόμη τρεις εύκολους πόντους και με νέο σερί έφτασαν και πάλι τη διαφορά στους τρεις. Ο Μέιφορθ άλλαξε τον Καριπίδη με τον Μηνούδη, το σκηνικό της ελληνικής υποδοχής όμως παρέμεινε το ίδιο με τον Αμερικανό ομοσπονδιακό προπονητή να ζητά τάιμ άουτ στο 12-7 και τους 'Ιβηρες να διατηρούν διαφορά σχετικής ασφάλειας (16-11), σημείο στο οποίο ξαναμπήκε στο παιχνίδι ο Καριπίδης. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του σετ. Το πρόβλημα της Εθνικής ομάδας έμεινε άλυτο και οι γηπεδούχοι το κατέκτησαν με 25-19. Το ποσοστό υποδοχής μας στο πρώτο σετ ήταν μόλις 48%.

Και το δεύτερο σετ βρήκε τους Πορτογάλους να είναι μπροστά στο σκορ (8-5) στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ. Η εικόνα παρέμεινε η ίδια, ενώ η ελληνική ομάδα δεν μπορούσε να προβληματίσει με τα σερβίς της τους Ίβηρες. Αρχικά με επίθεση του Ανδρεάδη σε πρώτο χρόνο και στη συνέχεια με μπλοκ των Ανδρεάδη και Ρουμελιώτη η Εθνική ισοφάρισε σε 9-9. Η ομάδα του Ντίαζ κράτησε το προβάδισμα με 14-10 και 16-13. Χωρίς επιθετικό ρυθμό και νευρική, η ελληνική ομάδα με δύο συνεχόμενα λάθη έμεινε πίσω με διαφορά τεσσάρων πόντων (19-15). Πολύ καλή δουλειά στην άμυνα από τον Πορτογάλο λίμπερο Τεσέιρο στο δεύτερο σετ. Οι 'Ελληνες διεθνείς βελτιώθηκαν στο σερβίς και με καλές επιλογές μείωσαν στον έναν (21-20). Τα λάθη στην επίθεση ξανάφεραν τη διαφορά και το δεύτερο σετ κατέληξε και αυτό στα χέρια των Πορτογάλων με 25-21.

Το καλύτερο ξεκίνημά της έκανε η Ελλάδα στο 3ο σετ όταν και με πρωταγωνιστή τον Ανδρέα Φράγκο προηγήθηκε με 5-2 και με άσο του Ρουμελιώτη 9-5. Ο Μέιφορθ έριξε στο παιχνίδι και τον Ασπιώτη από το ξεκίνημα του σετ. Με μπλοκ του Ανδρεάδη το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έφτασε τη διαφορά στους πέντε 12-7 και με λάθος του Σουκέιρα απέκτησε τη μεγαλύτερη διαφορά της στο παιχνίδι (7 πόντων) 15-8. Οι παίκτες του Μέιφορθ είχαν ρυθμό στην επίθεση και έφτασαν πρώτοι στο τεχνικό τάιμ άουτ (16-10). Στην επίθεση με Φράγκο, Ασπιώτη, Κανέλλο και άσο του Ρουμελιώτη η διαφορά πήγε στους εννέα (21-12). Ο... περίπατος της Ελλάδας στο 3ο σετ ολοκληρώθηκε με καλή άμυνα και πόντους από τον Καριπίδη που επέστρεψε προς το τέλος του σετ. Η διαφορά έφτασε στους 10 και η ελληνική ομάδα κατέκτησε το 3ο σετ με 25-15 μειώνοντας σε 2-1.


Ανάλογο με το προηγούμενο ήταν και το ξεκίνημα του 4ου σετ για την ελληνική ομάδα αφού πήρε προβάδισμα από την αρχή με 6-2 και 8-5. Η διαφορά έφτασε στους τέσσερις με ωραία προσπάθεια του Ανδρέα Ανδρεάδη στο φιλέ (11-7). Στο 14-11 ο Νίκος Ρουμελιώτης πήρε μπλοκ-άουτ όμως ο πρώτος διαιτητής έδωσε χέρι βοήθειας στους Πορτογάλους με αποτέλεσμα να μειώσουν τη διαφορά στους δύο. Εκεί έμεινε η διαφορά μέχρι και το δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ (18-16) υπέρ της ελληνικής ομάδας, ενώ αυξήθηκε ξανά στους τέσσερις 18-14 μέχρι να σταματήσει το μικρό ελληνικό σερί ο Λόπες. Ο Ρουμελιώτης πήρε πάνω του επιθέσεις για το 21-16 με την ομάδα του Μέιφορθ να έχει καλό ρυθμό στο σερβίς και να δυσκολεύει την υποδοχή των Πορτογάλων. Η διαφορά πήγε στους έξι (24-18) πάλι με επίθεση του αρχηγού και απέναντί του τριπλό μπλοκ. Ο Φράγκος σημάδεψε σωστά από τα τρία μέτρα για το 25-19 με το οποίο η ελληνική ομάδα ισοφάρισε σε 2-2 τα σετ. Όπως και το Σάββατο, όλα κρίθηκαν στο 5ο σετ.

Οι Πορτογάλοι μπήκαν πιο δυνατά στο 5ο σετ και προηγήθηκαν με 4-2. Συνεχόμενα χαμένα σερβίς για τις δύο ομάδες και μπροστά βρέθηκαν οι γηπεδούχοι με 6-5. Ο Ρουμελιώτης συνέχισε να περνάει τη μπάλα και μείωσε σε 8-7 και με πολύ δύσκολη προσπάθεια σε 9-8. Ισοφάριση με μονό μπλοκ του Ασπιώτη (9-9)! Ξανά στους δύο οι Πορτογάλοι που μπλόκαραν τον αρχηγό της Εθνικής και έφτασαν στο 15-9 κατακτώντας τη νίκη στις λεπτομέρειες, όπως έκαναν και το Σάββατο.

Τρομερή προσπάθεια των διεθνών μας και ανατροπή δεδομένων από το 2-0 σε 2-2, όμως λεπτομέρειες στο τάι μπρέικ και λίγο η τύχη που είχαν οι Πορτογάλοι έκριναν το παιχνίδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...