Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΣΤ. ΠΡΟΣΑΛΙΚΑΣ

Ο Στέλιος Προσαλίκας κατέθεσε σήμερα επιστολή προς τα μέλη του ΔΣ της ΕΟΠΕ με την οποία ανακοινώνει την απόφασή του να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου της Ομοσπονδίας.
Η επιστολή αναφέρει τα εξής: 

«Προς τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΟΠΕ
Αθήνα 10/5/2010
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Με την παρούσα επιστολή σας δηλώνω την απόφαση μου να επιμείνω στην πρόθεσή μου που σας είχα εκφράσει από την Παρασκευή 7/5 να παραιτηθώ από την θέση του προέδρου του Δ.Σ. της ΕΟΠΕ όπως και από τις θέσεις του προέδρου των επιτροπών εθνικών ομάδων και Beach Volley και θα ήθελα να ευχαριστήσω την πλειοψηφία των συμβούλων για τις ενέργειες που έκαναν αυτές τις 3 μέρες για την αλλαγή της απόφασής μου.
Μετά τα μεθοδευμένα γεγονότα της τακτικής Γ.Σ., γνωρίζετε ότι η σκέψη της παραίτησης υπήρχε στο μυαλό μου αλλά το αίσθημα ευθύνης για το αγαπημένο μας άθλημα με έκανε να παρατείνω την παραμονή μου για λίγο καιρό ώστε να τακτοποιηθούν οι άμεσες και σημαντικές εκκρεμότητες αυτής της περιόδου, και κύρια η διεξαγωγή του τελικού του κυπέλλου στο Φάληρο και οι προσλήψεις μέχρι το 2012 των προπονητών και συνεργατών των Εθνικών μας ομάδων ανδρών - γυναικών και η έναρξη των προπονήσεων που έγινε την περασμένη Δευτέρα. Συγχρόνως τακτοποιήθηκε και το υπόλοιπο βεβαρημένο πρόγραμμα αυτής της περιόδου (γιορτή των αστεριών του αναπτυξιακού, προετοιμασία και προκριματικοί, Εφήβων – Νεανίδων, η υπογραφή για την διεξαγωγή στην πλατεία Συντάγματος του Golden Cup του Beach Volley, υπογραφή χορηγιών, δικαστήριο κατά του Δημοσίου, κ.λ.π.).
Έχοντας ολοκληρώσει τα παραπάνω έργα, θεωρώ ότι τώρα μπορώ να αποδεσμευθώ χωρίς τον κίνδυνο να δημιουργηθούν προβλήματα στην προετοιμασία των Εθνικών μας ομάδων.
Από την πρώτη στιγμή της προεκλογικής προσπάθειας είχα δηλώσει ότι οι 2 θητείες πρέπει να είναι το όριο για την παραμονή ενός προσώπου στην προεδρεία της ομοσπονδίας. Δεν ασχολήθηκα με τα κοινά με στόχο να μείνω ισόβιος πρόεδρος και να κάνω πολιτική των ρουσφετιών και της απλής διεκπεραίωσης, δεν υπέκυψα σε εκβιασμούς αλλά μπήκα με όνειρο και ενθουσιασμό για να υλοποιήσω τα οράματα αυτών που αγαπούν το άθλημα και όχι των άλλων που για τους δικούς τους λόγους  θέλουν να το κατεβάσουν στα μέτρα τους.
Είμαι υπερήφανος γιατί με τη βοήθειά σας έγινε η μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία των αθλητικών ομοσπονδιών και οι μεγαλύτερες σε ποσότητα και ποιότητα δράσεις που είδε ποτέ το ελληνικό βόλεϊ μέσα σε ενάμιση χρόνο, αψηφώντας υστερόβουλες κριτικές που είχαν στόχο την ηθική μου σπίλωση και την παρεμπόδιση τόσο των συνεδριάσεων του Δ.Σ. όσο και την παραγωγή έργου, που τελικά μικρή σημασία παίζει στην αξιολόγηση.
Παρά τις ιστορικά δύσκολες στιγμές που ζει η χώρα μας, μέσα σε κρίση οικονομίας και αξιών, καταφέραμε να στήσουμε μια ομοσπονδία που να μην θυμίζει σε τίποτα την διαλυμένη κατάσταση που παραλάβαμε. Το έργο αυτό (ενδεικτικά αναφέρω: μακρόπνοο πλάνο Εθνικών ομάδων σάλας και beach, νέο αναπτυξιακό, νέο λογότυπο, νέα γραφεία, διοικητικός εκσυγχρονισμός, δημοκρατικές διαδικασίες, ευφάνταστες και άρτιες διοργανώσεις, διαφάνεια οικονομικών, κ.ά.) αποτελεί στέρεη βάση ώστε τα επόμενα χρόνια το άθλημά μας να ορθοποδήσει και να κατακτήσει διακρίσεις.
Είναι γνωστό ότι κληρονομήσαμε ιλιγγιώδη χρέη που στην πορεία αφενός ήταν πολλαπλάσια από αυτά που αναφέρθηκαν στην Γ.Σ. και αφετέρου εμφανίσθηκαν και άλλα μεγάλα ποσά μη καταγραφέντα από τους ορκωτούς λογιστές. Αντί για συγγνώμη και συναίνεση όμως, οι κύριοι υπαίτιοι αυτής της κατάστασης αρνήθηκαν κάθε συνεργασία και συσπειρώθηκαν με πρωτοφανές πάθος για να «ρίξουν» τη διοίκηση της ομοσπονδίας, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις της καθημερινής δυσφήμησης που επέφεραν στο άθλημα. Με όπλα τους την καθημερινή λάσπη και χωρίς καμία ουσιαστική πρόταση, είχαν και έχουν μοναδικό στόχο την πολυπόθητη «καρέκλα», είναι γνωστοί έχουν όνομα και επίθετο όπως γνωστή είναι και η διαδρομή τους.
Έχοντας πλήρη συναίσθηση καθήκοντος, έφερα στο φως της δημοσιότητας χωρίς καθυστέρηση ότι περιήλθε σε γνώση μου σχετικά με τις περιπτώσεις των Ολυμπιακών έργων, του camp της Ολυμπίας, των κατασχέσεων και άλλων σκανδάλων που μαστίζουν το βόλεϊ. Είναι πλέον στα χέρια της Πολιτείας αν θέλει να ξεκαθαρίσει τις υποθέσεις.
Είναι όμως και ώρα ευθύνης των ελληνικών σωματείων, εάν αξιολογούν ως χρήσιμη την επιστροφή στο παρελθόν δεν έχουν παρά να επαναφέρουν τον πυρήνα αυτών των ανθρώπων. Το μόνο μεμπτό που βρήκαν ήταν ότι ο διοικητικός απολογισμός ήταν προφορικός και όχι γραπτός, και αυτή την κατηγορία να την λένε αυτοί που έκαναν νόμους και καταστατικό λάστιχο όλα αυτά τα χρόνια.   Εγώ θα παραμείνω πιστός στις ιδέες μου για το δρόμο που οδηγεί το άθλημα στην κορυφή. Γνωρίζω ότι αυτός ο δρόμος έχει υψηλό προσωπικό κόστος το οποίο και χωρίς πρόβλημα εισπράττω γιατί αισθάνομαι ότι κάναμε ηθική πορεία. Δεν αποφύγαμε τα λάθη, χαρακτηριστικό ανθρώπων που δουλεύουν, δεν κάνουν ισορροπιστικές πολιτικές και ανέξοδη κριτική αλλά παίρνουν καθημερινά σκληρές αποφάσεις για το καλό του αθλήματος και επειδή δεν με απασχολεί η διατήρηση της θέσης του προέδρου για την οποία λυσσαλέως με κατηγορούν και έχει δημιουργήσει τεράστιο κακό στο βόλεϊ αποφάσισα, χωρίς να μου επιβάλλεται από πουθενά, να παραιτηθώ.
Εύχομαι το Σάββατο να υλοποιηθεί ένας ακόμη από τους μεγάλους στόχους που είναι ο εκσυγχρονισμός του καταστατικού της ομοσπονδίας. Τέλος, θα ήθελα να βοηθήσετε με όλες σας τις δυνάμεις την απρόσκοπτη προετοιμασία των Εθνικών μας ομάδων σάλας και beach, που με τόσο μεράκι σχεδιάσαμε – η καλή τους αγωνιστική παρουσία είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη του βόλεϊ.
Ευχαριστώ θερμά για την μέχρι τώρα συνεργασία μας και εύχομαι καλή δύναμη και καλή τύχη στο νέο προεδρείο.

Με τιμή

Στέλιος Προσαλίκας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...