Σάββατο 29 Μαΐου 2010

ΕΥΚΟΛΗ ΝΙΚΗ Η ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ


Εύκολο ήταν το απόγευμα του Σαββάτου για την εθνική γυναικών στην «Αρένα Σάμοκοφ». Η ελληνική ομάδα επικράτησε της Πορτογαλίας με 3-0 (25-15, 25-10, 25-14), στον αγώνα που διεξήχθη στο πλαίσιο της 2ης ημέρας του β΄ προκριματικού τουρνουά, για τον ΣΤ΄ όμιλο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2011.

Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη της Ελλάδας στη διοργάνωση (πρώτη στο β΄ τουρνουά), επί του ίδιου μάλιστα αντίπαλου. Πλέον, οι διεθνείς αναμένουν το αποτέλεσμα της αναμέτρησης που έπεται ανάμεσα στη Βουλγαρία και τη Φινλανδία, για να μάθουν αν στον αυριανό αγώνα εναντίον της σκανδιναβικής ομάδας θα παίξουν για τη 2η θέση του ομίλου, που οδηγεί στα μπαράζ πρόκρισης.

Απέναντι σε ένα νεανικό σύνολο που υστερούσε σε όλες τις επιμέρους παραμέτρους (ύψος, ταλέντο, εμπειρία), η ελληνική ομάδα πήρε από την αρχή το προβάδισμα με σημαντική διαφορά (10-5). Μια διαφορά, πάντως, η οποία εξανεμίστηκε «γρήγορα» (12-10), εξαιτίας της μονίμως πάσχουσας υποδοχής και της αδυναμίας να τελειώσουν οι αθλήτριες του Καπράρα τις κόντρα μπάλες.

Το τάιμ άουτ του Ιταλού τεχνικού «αφύπνισε» τις διεθνείς, που πίεσαν ακόμη περισσότερο στο σερβίς. Αυτό είχε ως επακόλουθο να βελτιωθούν θεαματικά τα ελληνικά στατιστικά στο μπλοκ, την άμυνα και την επίθεση, ενώ η Κουτουξίδου κατηύθυνε πλέον πολύ καλά το παιχνίδι. Αποτέλεσμα; Η διαφορά εκτοξεύθηκε στο +8 (20-12), για να τελειώσει το σετ με 25-15.

Στο 2-4 του 2ου σετ ο Καπράρα άλλαξε πασαδόρο περνώντας τη Χριστοδούλου, κι ενώ από το πρώτο σετ η Χαντάβα είχε αντικαταστήσει την Καλαϊτζίεβα. Προεξαρχούσης της Κιόση, που εκδήλωσε αρκετές «πάιπ» επιθέσεις σε αυτό το διάστημα αλλά και χάρη στα σερβίς της Χαντάβα, οι διεθνείς έτρεξαν ένα σερί 10-3 που τους επέτρεψε να προηγηθούν με 12-7.

Τη σκυτάλη από τη Χαντάβα στο σερβίς πήρε η Κυριακίδου, η οποία με δύο άσους (και μια χαλασμένη υποδοχή) επέτρεψε στην Ελλάδα να φτάσει στο 2ο τεχνικό τάιμ άουτ με νταμπλ σκορ (16-8). Όταν η αθλήτρια του Ηρακλή έφυγε από τη θέση του σερβίς το ταμπλό έγραφε 21-8, αφού η μπάλα δεν έπεφτε πλέον στο ελληνικό τερέν, ενώ η Τσίμα τελείωνε όλες τις επιθέσεις «σφραγίζοντας» μάλιστα το σετ (25-10) με άσο.

Με τη Τζανακάκη να υψώνει «τείχος» στο φιλέ αλλά και να τελειώνει επιτυχώς επιθέσεις σε πρώτο χρόνο, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα προηγήθηκε 8-2 στο 3ο σετ. Η συνέχεια δεν ήταν παρά ένα «ριμέικ» του προηγούμενου σετ, αφού εξελίχθηκε ακριβώς στο ίδιο αγωνιστικό μοτίβο.

Η διαφορά πήρε γρήγορα διαστάσεις (18-9) και το τέλος του αγώνα βρήκε τις διεθνείς χαμογελαστές. Δικαιολογημένα, αφού σήμερα έπαιξαν καλά, είχαν διάρκεια στην απόδοσή τους και δεν υποτίμησαν τον αντίπαλο, παρά το ότι γνώριζαν ότι δεν ήταν ανταγωνιστικός στο επίπεδό τους.

ΕΛΛΑΔΑ (Τζιοβάνι Καπράρα): Κυριακίδου 8π., Κουτουξίδου 1, Κιόση 12, Τζανακάκη 7, Τσίμα 12, Καλαϊτζίεβα 5, Βλάχου (λίμπερο, 59% υποδοχή), Χαντάβα 9, Χριστοδούλου 2.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Τζίλντα Χάρις): Φαλκάο 2π., Γκερέιρο 1, Φέλιξ 3, Πολίδο 7, Νέτο, Ροντρίγκεζ 3, Μοντέιρο (λίμπερο, 14% υποδοχή), Λουρέιρο 2, Χαρστ 6, Σάντος 2.

Πρόγραμμα - Αποτελέσματα
Φινλανδία-Πορτογαλία 3-0
Βουλγαρία-Ελλάδα 3-0
Ελλάδα-Πορτογαλία 3-0
29/5: 19:00 Βουλγαρία-Φινλανδία
30/5: 16:30 Φινλανδία-Ελλάδα
30/5: 19:00 Πορτογαλία-Βουλγαρία

Βαθμολογία (σε 5 αγώνες)
1. Βουλγαρία 8 (12-1)
2. Φινλανδία 7 (9-3)
3. Ελλάδα 7 (7-9)
4. Πορτογαλία 5 (0-15)
* Βουλγαρία και Φινλανδία έχουν ματς λιγότερο.
* Ο πρώτος προκρίνεται απευθείας στην τελική φάση και ο δεύτερος παίζει μπαράζ (4-11/9/2010) με τον δεύτερο του 2ου ομίλου, που απαρτίζεται από τις Γαλλία, Τσεχία, Αυστρία και Ουγγαρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...