Σάββατο 22 Μαΐου 2010

ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: ΕΧΑΣΕ 3-1 ΑΛΛΑ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ






ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΣΑΤ
Γκουάρντα ΚΩΝ/ΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Κέρδισε τις εντυπώσεις η Εθνική γυναικών

Κερδισμένη παρά την ήττα της με 3-1 σετ από την Βουλγαρία βγήκε από το γήπεδο η Εθνική Γυναικών. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο ντεμπούτο του Τζιάνι Καπράρα στον πάγκο του κοντράρισε στα ίσια μια από τις ισχυρότερες δυνάμεις του αθλήματος στην πρεμιέρα του 6ου προκριματικού ομίλου του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2011, η πρώτη φάση του οποίου διεξάγεται στην Γκουάρντα της Πορτογαλίας.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αγωνιστεί σήμερα (9:30μ.μ.) με την οικοδέσποινα Πορτογαλία και σε περίπτωση νίκης θα κάνει σπουδαίο βήμα για την κατάληψη της 2ης θέσης που οδηγεί στα μπαράζ του Σεπτεμβρίου που είναι και ο μεγάλος της στόχος.
Στο πρώτο σετ η Ελλάδα ξεκίνησε πολύ δυνατά, προηγούμενη 1-3, 2-5, 3-6 και κράτησε το προβάδισμα μέχρι το 7-8, έχοντας κορυφαία την Τσίμα. Οι Βουλγάρες όμως βρήκαν γρήγορα τα πατήματα τους και προηγήθηκαν 13-10 με ένα μίνι σερί. Τα προβλήματα στην ελληνική υποδοχή και τα πολλά λάθη στις επιθέσεις έδωσαν την ευκαιρία στις αντίπαλες μας να κάνουν σερί 7-0 και από το 15-13 να φτάσουν στο 22-13 -με τις Βασίλεβα, Φιλίποβα να είναι εξαιρετικές- και ουσιαστικά να «καθαρίσουν» το σετ, το οποίο κέρδισαν με 25-15 με ένα επιμέρους σκορ 10-2!
Στο δεύτερο σετ η είσοδος της Γιώτα αντί της Κυριακίδου στο κέντρο βοήθησε την ομάδα, που δεν πτοήθηκε από το κακό τελείωμα του α’ σετ. Η ελληνική ομάδα κρατήθηκε κοντά στο σκορ και παρά το 13-10 της Βουλγαρίας, ισοφάρισε σε 15-15 με μπλοκ της Τζανακάκη, που ήταν πολύ καλή. Όμως στο 18-17 έπαθε ένα παρόμοιο μπλακ- αουτ με το πρώτο σετ και το σκορ με σερί 5-0 και συνεχόμενους πόντους της Βασίλεβα έφτασε στο 23-17 και τελικά στο 25-20.
Στο 3ο σετ η ελληνική ομάδα ξεκίνησε εντυπωσιακά προηγούμενη με 2-6 και στην συνέχεια 3-11. Η ψυχολογία της ήταν στα ύψη και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό κερδίζοντας το σετ με 25-16, κάτι που βάσει της συνολικής εμφάνισης το δικαιούταν.
Στο 4ο οι δύο ομάδες μέχρι το 9-9 ήταν μαζί στο σκορ, αλλά ένα σερί 6-0 έφερε το σκορ στο 15-9. Παρόλα αυτά η είσοδος της νεαρής Κοσμά έδωσε λύσεις στην υποδοχή και η Ελλάδα δείγμα της αλλαγής νοοτροπίας δεν παράτησε το ματς, αλλά το πάλεψε και μείωσε σε 22-20, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει την πλήρη ανατροπή χάνοντας το ματς 25-20 και 3-1, κερδίζοντας όμως τις εντυπώσεις.

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ- ΕΛΛΑΔΑ 3-1
Τα σετ: 25-15, 25-20, 16-25, 25-20
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ (Ντράγκαν Νέσιτς): Τσβετάνοβα 3 (2 μπλοκ), Ζέτοβα 16 (16/24 επ.), Ζάρκοβα 6 (3/9, 2 άσοι), Γιάνεβα 6 (5/15, 1 άσος), Βασίλεβα 18 (14/25, 4 μπλοκ), Φιλίποβα Σ. 15 (11/17, 4 μπλοκ), Φιλίποβα (λ, 58%-33% άριστες), Νένοβα 2, Καρακάσεβα, Ραμπατζίεβα.
ΕΛΛΑΔΑ (Τζιάνι Καπράρα): Κυριακίδου 11 (9/12 επ., 1 άσσο, 1 μπλοκ), Κουτουξίδου 2 (2/3), Κιόση 12 (10/23, 1 άσσο, 1 μπλοκ), Τζανακάκη 10 (7/15, 3 μπλοκ), Τσίμα 8 (7/18, 1 άσος), Χαντάβα 9 (8/28, 1 μπλοκ), Βλάχου (λ, 78%-48% άριστες), Κοσμά 4 (3/6, 1 άσος), Γιώτα 2 (2/4), Ιβάνοβα, Χριστοδούλου.


ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τζιάνι Καπραρα (ομοσπονδιακός τεχνικός): «Δεν περίμενα να σταθούν τόσο καλά κόντρα στην Βουλγαρία. Παίξαμε στα ίσια. Σετ με σετ ήμασταν και καλύτεροι. Ακόμα και στο 4ο σετ ήταν πολύ σημαντικό που το γυρίσαμε. Είμαι πολύ χαρούμενος. Αν παίξουμε στην συνέχεια όπως σήμερα θα γινόμαστε ακόμα καλύτερη ομάδα. Είμαι πολύ περήφανος για τις παίκτριες μου. Πολλά πράγματα πρέπει να διορθώσουμε ακόμα, αλλά κυρίως την άμυνα. Σήμερα (χθες) δεν βοήθησε πολύ. Ειδικά κόντρα σε ομάδες τέτοιου επιπέδου που έχουν δυνατές επιθέσεις πρέπει να έχουμε καλύτερη υποδοχή και άμυνα. Επίσης πρέπει να μειώσουμε τα εύκολα λάθη και να έχουμε στην επίθεση πιο σωστές επιλογές».

Ελένη Κιόση (διαγώνιος): «Ηταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι. Σίγουρα μπορούσαμε περισσότερα, αλλά κανείς δεν μπορεί να πει πως δεν είμαστε ευχαριστημένες από το αποτέλεσμα. Πήραμε ένα σετ από μία μεγάλη ομάδα και αγωνιστήκαμε πολύ καλά. Το καλύτερο δώρο για την γιορτή μου ήταν που όλα τα κορίτσια μπήκαν στο παιχνίδι και παίξαμε καλά».

Νικολέτα Κουτουξίδου (πασαδόρος- αρχηγός): «Προσπαθήσαμε να ακολουθήσουμε την τακτική που είπαμε με τον προπονητή. Μερικές φορές μας βγήκε, άλλες όχι. Είναι η πρώτη φορά που οι προπονητικές απαιτήσεις είναι τόσες πολλές. Κάναμε καλή εμφάνιση, αλλά έχουμε πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας».

Εύη Κυριακίδου (κεντρικός): «Σετ με σετ παίζαμε και καλύτερα. Η ομάδα δουλεύει καλά, ωστόσο έχουμε ακόμα πολύ χρόνο μπροστά μας».

Εύα Χαντάβα (ακραία): «Πήγαμε καλύτερα απ’ ότι στα φιλικά. Παίξαμε με μία πολύ έμπειρη ομάδα, όπως είναι η Βουλγαρία. Εχουμε άλλα δύο παιχνίδια θα προσπαθήσουμε για δύο νίκες».


Ντράγκαν Νέσιτς (προπονητής Βουλγαρίας): «Συγχαρητήρια στην ελληνική ομάδα. Επαιξε πολύ καλά. Η ομοσπονδία έκανε την σωστότερη επιλογή, αποκτώντας τον Καπράρα. Ηδη από το πρώτο ματς φάνηκαν οι αλλαγές.
Πιστεύω σε ένα μήνα αυτή η ομάδα θα παίζει πολύ καλύτερα. Εμείς έχουμε έμπειρη ομάδα. Αν και δεν παίξαμε καλά έπρεπε να κερδίσουμε και το κάναμε. Ηταν δύσκολο να βρούμε ρυθμό κόντρα στην Ελλάδα που είχε καλό σέρβις και έπαιξε με πάθος».

Αντονίνα Ζέτοβα (διαγώνιος- πέρσι στον Ολυμπιακό): «Για μένα δεν ήταν καλή εμπειρία η Ελλάδα, αλλά τέλος πάντων ήταν μία εμπειρία. Εκατσα μόνο δύο μήνες και είδα πράγματα που δεν μου άρεσαν. Είμαι επαγγελματίας. Δυστυχώς εκεί ήταν άλλα πράγματα πιο σημαντικά από το αγωνιστικό κομμάτι τη ομάδας. Η Ελλάδα έχει νεανικό σύνολο. Η ομάδα μου είναι φυσιολογικό ακόμα να μην έχει βρει τα πατήματα της, αφού η προετοιμασία που έχουμε κάνει είναι μικρή.

Μαρίγια Φιλίποβα (λίμπερο- 2007-2008 στον Πανελλήνιο): «Εγινε καλό ματς. Η Ελλάδα έχει όλες τις προδιαγραφές να πάει καλά, εφόσον ο Καπράρα μείνει αρκετό καιρό. Εμείς έχουμε νέα ομάδα και πιστεύω σύντομα θα δείξουμε τι αξίζουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ 0-3 ΓΙΑ ΤΟΝ 1ο ΓΥΡΟ ΚΥΠΕΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΣΠΕΔΑ

Επιτυχημένο ξεκίνημα για το γυναικείο μας τμήμα στον 1ο γύρο του κύπελου ΕΣΠΕΔΑ. Σε εκτός έδρας αγώνα, ο οποίος όμως διεξήχθη στο '...